Friday, July 1, 2011

45 TM call panggil interview

Assalamualaikum..

2 hari lepas TM (Telekom Malaysia) ade call..
panggil interview okey..
but bukan aku yang dapat interview tu laa..hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TM: Boleh saya cakap dengan En. Z*****?

Aku: Err, salah number ni, no En Z***** yang satu lagi..
(number aku dengan En Z***** lain satu digit kat belakang je
mungkin die salah call ni) 

TM: Saya ade call number En Z***** tapi die tak jawab..
(huh?mau tak angkat, dok kusyuk tengok transformers dalam wayang tuh!
camne orang TM dapat number aku ni?<-- musyhkil)

 Aku: Owh yeke, ade ape ye?
 
TM: Saya dari TM, ni isteri die ke??
(ha?isteri?berat lidah nak jawab soalan ni..hahaha)

Aku: Tak tak, kawan die..
 (tak kan nak jawab ********** kot)

TM: Boleh tolong bagitau yang die dapat panggilan interview untuk job *** tak? 
nanti saya hantar email..

Aku: Boleh boleh. Bile interview tu ye?
(time ni tengah excited macam aku yang dapat interview..hehe) 

TM: 4 Julai ni..

Aku: Hari Isnin?????
(Noooooooooo, gembira dalam bersedih time ni)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Gembira sebab die dapat interview TM ^_^
Sedih sebab interview tu hari Isnin (4 Julai)!!! T_T

Plan nak jalan-jalan Kedah hancur lebur...

(akan bersambung.............)

Psssttttt: Sape keje TM? cer bagi tips interview sikit..hehehe

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

45 bijik anggur:

harrazdani said...

tak per...jalan2 lain kali boleh lagi...kerja tu masa depan....jgn lepaskan peluang gud luck utk en Z..;)

shida'R said...

alorr sedihnye..huhu..xpela dia dpt intrvw nk jga dia gak kan hehee^^ jalan len msa byk lg..:)

alif haris said...

encik z**** ? sapekah ? haha hubby ? :D

Zefa NorAsmara said...

Semoga berjaya buar En Z**** ye.. :-)

diana said...

tak payah la jalan2 ..
masa depan lebih penting tau..

((akak memang dengki kalau
ada yang plan nak pi jalan2 kat kedah))

Syuxer said...

owh bf la dapat interview tuh kan..tahniah..:)

Bui Idzra Ryn said...

interview lagi penting,dr g jln2..hik2..wanie,awak tanya berapa umur kak bui kan..?ni kak bui nak bagitau,kak bui baru jer berumur 23 tahun..hahahaha,kak bui tipu..tambah 10 tahun lagi..

Miz Novexx said...

huhu, kesiannya wanie... its okay, lain kali ada lagi (^_^)V

M Fizan said...

tangguh lar jalan2..hee..isteri tolong jawab tu...pandai encik TM call orang teristimewa..hahaha

aTy _faRed~ said...

alololo..siannyer die....tak per lar...maner nak tau pengorbanan awak tu akan membuahkan rezki tuk si Dia *******.. kan..;)neway...gud luck tuk ******* nanti..:)

Oppa Kudin Nz said...

apekah hubungan anda dgn En.Z**** ? haha

kotak bulat said...

hehehe...xpela..sabr je..jenjalan ari lain, dpt interview tu,mne leh lepaskan kan...

♥ fara myra ♥ said...

heee. parents sy keje kat TM. ngee :)

ibnubaba_04 said...

klu ko dpt keje kt TM..jngn lupa aku tau..aku nk suh ko adjust biar aku leh pakai line tepon free kt umah..haha

afzan said...

ada apa 4 julai? jeng jeng jeng

LiFe KaMi said...

ingat nak kena potong line tepon..hehe
tahniah dia dpt interview moga dpt pass..

p/s ramai mmber da tekena malware yg berjangkit dari blog list member, nak elak just create satu lg blog just for blog list member2..

Ain Zulaikha said...

wahhhh semoga dia berjaya dapat job tu.. nak gi kedah ke? watpe?

cha zainol said...

hahaha. kalau jawab isteri pon die bukan tahu. heee. gud luck en. z awak.

zuhanismohamed said...

ala..nape xjawab je ehem ehem ehem..hehe :D

Wanie said...

harrazdani~hehe..ok, thanks ye :)

Wanie said...

shida~sbnarnye tak byk mase la..huhu..die pn jrang cuti..dh lme tak jmpe kot..

Wanie said...

alif~hubby tu ape? HAHA

Wanie said...

Zefa~thanks akak.harap2 dapat la TM..:)

Wanie said...

diana~akak, nape sume tak bagi jalan ni?hehe..

Wanie said...

Syuxer~lebih kurang la..:) thanks ek..

Wanie said...

Bui~akak, jalan pun penting gak :P akak tua sy 10 tahun je..hehe..mula2 ingat 20-an je tau..awet muda ni..:)

Wanie said...

Miz Novexx~ade sambungan lagi la cite ni..:)

Wanie said...

M Fizan~haha..tu la, En Z tu yg letak no wanie la dalam resume die..huhu

Wanie said...

aty~akak, thanks..kalau dapat TM lagi dekat la kitorang..hihihi..lagi selalu boleh jalan..yay!~

Wanie said...

Oppa~itu yang kite tak tau tu..jeng jeng jeng :D

Wanie said...

kotak bulat~yup, interview memang wajib pegi..ade sambungan lagi cite ni tau..hehehe

Wanie said...

fara~yeke?boleh la jadi kabel En Z?hahaha

Wanie said...

ibnubaba~belahh, nak line free ko jadi la PM..hehehe

Wanie said...

afzan~tunggu dan lihat..keke

Wanie said...

Life Kami~hehe..xdela, kalau kena potong line TM, tak leh la nak online..thanks ye..:)

pasal bloglist ni sy baru je tau..huhu..leceh lak nak kena asingkan..huhu..btw, thanks utk info ni eh..:)

Wanie said...

Ain~thanks dear =) wanie memang org kedah la..saje nak dating kat kedah..weee :)

Wanie said...

cha~haha..die buat2 tak tahu je kot..kang termalu sendiri lak..hehe

Wanie said...

zuhanis~ehem2 tu ape ye?hahaha

cik aletheea : said...

ala kesiannye...........

chanz said...

tu pelik budak diet dapat interview tm apahal?? haha...

teringat pernah dapat call tm pas matrik untuk interviu scholarshipnya...huhu...tm call tak kuar nombor kan?

caliph shuriken said...

intvw tu kt TM SP ka? position apa?
gud luck utk kwn fir ^^

apik pehe said...

wanie..cakap la kat orang TM tu..yg wanie dah cop dia dulu..hehehe

Wanie said...

chanz~tp tak salah kalau nak tukar karier kan?haha..kuar je number, number KL..:)

Wanie said...

caliph~pem. peg teknik..bkn kt SP..

apik~kalau die cll lagi seklai wanie cakap..haha

NuSaNa NoSa 91 said...

xkeje la kt TM, wanie.. so, tatau nk bg tips.. T_T