Thursday, July 7, 2011

42 Header baru edit gune Adobe Photoshop

Assalamualaikum...

Dah lame aku tak tukar header..hehe
first time buat header gune Adobe Photoshop..:)
jakun tak? haha
berjam gak la nak buat header ni..
tengok la hasil seorang amatur..:D


Ade yang nak buat header gune adobe photoshop boleh tengok tutorial kat sini
 tutorial tersebut sangat membantu bagi seorang amatur macam aku..hihi

Korang rase ok tak header baru aku ni? hehehehe
comot tak? semak tak? :)

>>>>>Iklan jap<<<<<

Jom terjah blog Akak Mimi
 
 

Semalam akak Mimi ade review blog aku..hehe
nak tengok entry tu boleh terjah sini --> Adik Wanie

Terharu kot, thanks ye akak buat entry khas..:)
akak orang first (mungkin last) review blog Wanie tanpa disuruh..hehe
Love you laaa ^_^

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

42 bijik anggur:

Muhd Aizie said...

Cantik! Tapi pic wani je jadi kabur sikit. Tak pe belajar lagi ye.

Btw, aiz tak reti guna adobe ni. malas nak godeh sebab memang tak ada masa.

dulu ada jugak yang adobe version 4 tu. tapi susah laa . so memang tak pakai laa.

wanie, nak buat tempahan boleh? lalalala . serius ni. kalau setuju, reply balik dekat my comment k.

kerdildesa.blogspot.com

Miss Sunshine said...

wah.. dah ade header baru.. huhu, kita tak pandai nak guna adobe photoshop tu..

apik pehe said...

pandai wanie wat header

Fariza said...

hebatnya.....
sy lg x reti T_T

muhamad hanif said...

fuiiiiyyyooohhhhh,


hebat gilaaaa kau..


nak 1.

Bro ahmad said...

cantik header..banner bro ada tapi tak tau nak letak iklan kt blog ni..boleh tolong bro tak?

Miz Novexx said...

comel la, saya tak terer sangat bab adobe photoshop ni tapi kedai foto tau la :D :D

Puan Kutu said...

wah header baru.comel..:)

najihah sahami said...

waa..nice la wanie. hehe...amatur macamni gaya. kalau profesional nnti xtau la camane. hee.permulaan yg baik..:)

zuhanismohamed said...

warh hebat nya..tetap xreti nak buat header transparent gini..hehe

xtahu guna adobe photoshop..

HonEyBuNNy said...

cantik2....

pink tetap ada di hatiku kan cik wanie...hehe...

ha..nti jgn lupa join deh..hehe..

HAZWAN17 said...

wah sungguh nice header baru..buatkan hazwan.com boleh haha

Wanie said...

Aizie

haha..picture kabur sbb wanie gune effect blur la aizie..:)
tempahan?hoho..tak pandai kot..try la godeh2 lagi adobe tu..
wanie bukan pandai sangat nak buat header kat org ni..kang tak menjadi lak..hee

Wanie said...

Miss Sunshine

akak, lame tak jumpe! hehe
first time wanie try ni kak..haha
tak pandai gak nak gune..
leceh sikit gune adobe ni..huhu

Wanie said...

Apik

makaseh...:) tak nak tempah? HAHA

zazaw said...

boleh buatkan untuk zazaw satu?? kahkahkah

Wanie said...

Fariza

header blog awk dah comel dah tak pe..hehe

Wanie said...

Hanif

haha..r u serious?
meh gambar kau, aku buatkan..:P

Wanie said...

Bro

laa, ingat kan tadi gurau2 je..
jap2 nak p ajar..hehe

Wanie said...

Miz Novexx

kena selalu gune baru boleh pandai..:) kedai foto?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ni mesti power guna adobe kan... senang2 leh la ajar aku adobe yerk... hehehe

blog kak mimi tu memang ari2 aku terjah.. sebab die best :)

Wanie said...

Puan Kutu

Thanks :)

Wanie said...

Mish

haha..xde nye..
bile tahun tak nak jd profesional..keke

belog amiyo said...

ni kalau nak tempah banner boleh tak? macam dah boring la plak pakai header keta penyu ni. haha. boleh tempah tak? :D

Wanie said...

zuhanis

awk try gune tutorial yg sy bagi link tu..
sy gune tuto tu je la nak wat header transparent..
insyaallah jadi..
kena sabar sikit la..hehe

Wanie said...

Ila

haha..yup, pink tu kena ade gak..hee
entry dah ade kat draf..
nanti siap publish ye ila..:)

Wanie said...

Hazwan

haha..boleh je kalau tak kisah hasil yg simple..hihihi

Wanie said...

zazaw

header zazaw dah comey lotey dah tu..:)

Wanie said...

Taufiq

mane ade power la..percubaan pertama ni..hihi..simple je kot..
nak suruh ajar kena cari yg profesional..:)

Wanie said...

belog amiyo

hahaha..kalau nak suruh buatkan yg simple2 tu boleh la..

Acik said...

sangat x pandai photoshop :(

echaRierie said...

cantik ! :D

afzan said...

lawo header. ada bakat

asfira aminuddin said...

header you cantik babe! u kena ajar i guna adobe ni. i tak reti tau :))

Miz Novexx said...

photoshop = kedai foto... heheh

Mrs.Yie said...

wani memang kreatif la..akak ni langsung x pandai..usahkan kata nak buat header guna photoshop,nak crop gambo pun x reti..apo la malang nasub..huhuhu..thanks,balas review ye..hikhik.. :)

Bui Idzra Ryn said...

boleh tahan..*_*

Nur Hawa Mohd Zin said...

pic tu wanie besarkan ke? sbb kabur...tapi tulisan cantik :)

caliph shuriken said...

nice.. wt sendiri msti rsa sgt2 puas hati kn ^^

Wanie said...

Mrs Yie

hehehe..akak, kalau crop gamba wanie lagi suke gune crop editor tu dri adobe photoshop..kalau akak nak wanie tolong crop kan gtau eh..boring gak dok tanam anggur je ni..hehe

Wanie said...

Awe

bukan2, picture sbenarnye wanie saje je buat effect blur..haha..tapi mcm ramai la komen cakap kabur, sekarang dah edit balik, buang effect tu..:)

Muhd Aizie said...

laaaa , tak nak ke? Tak kisahh laa. Bukan nak gempak mana pun. Just nak yang biasa-biasa je. boleh?