Friday, July 29, 2011

34 Sambung kacau dodol

Assalamualaikum..

[Sambungan dari entry sebelum ni --> Doodle Pompuan]

Kalau korang dah berjaya buat tutorial tadi, mesti boleh follow tutorial sambungan ni..
1) Muka 2) Mata 3) Bulu mata 4) Eye shadow 5) Kening 
6) Hidung 7) Mulut 8) Blusher 9) Anak tudung 10) Tudung

Kite teruskan dengan no 6 hingga 10 lak..

6)Yang ni paling simple, gune shape CURVE

7)  Mulut pun gune CURVE, warne pink same macam warne eye shadow sebelum ni..


8) Blusher buat gune shape OVAL, letak effect SOFT EDGES..
warne pink tapi lagi lembut dari warne eye shadow & mulut..


9) Anak tudung gune shape MOON






10) Tudung gune shape CURVE (rujuk arrow kat bawah ye)

Makin tak ber'word' lak tutorial kali ni..hehe..harap korang boleh faham la..
kalau tak faham boleh tanye kat komen..

Bile digabungkan from 1 to 10, ni lah hasilnye......

Ramai lak nak dodol free, jadi 8 TERPANTAS (3 laki, 5 pompuan) yang komen entry ni & cakap nak doodle akan dapat dodol free..hihi..adil la kan..

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

34 bijik anggur:

Lea IsNaw! said...

nak doodle free jugak! sob3

wanie ni kreatip la...
nak try wat tp cm x kreatip sgt

Bro ahmad said...

hidung pinky wanie ni unik la hahaa

cunndaa said...

nak doodle free dr wanie...
oyeahhh...
hehehee

Unna said...

hahaha doodle ni kiut gilos mcm wanie. bole ckp cmtu? bole kan? ;D
nak doodle jugakkkkkkk! nak free. taknak bayar. haha :DD

amna said...

comel sangat !
ni ada masa sikit, nak try buat doodle guna paint ^^
btw, good info n tutoring :)

kotak bulat said...

fuyoo..mcm seng..nti kb wat..jd dodoll.. :(

diana said...

wanie..
cer tukar tajuk tu kasi senang orang google sikit..
ala2 seo la..:p

anis aneesa said...

huhuhu..sy nk gak doodle free..!tp mcm x sempat jerp..huk3...

selendang ungu said...

rajinnya mngacau dodol....haha

syrupmasin said...

haha..styla lah kak kau..hebat ehh :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnye Doodle..
Nak cuba Nasib..Nk Doodle.. :D

adi & muni said...

cumel btoi doodle nie..nak try wat jg la..hehe..n i like ur blog so much..

rara pinkmafia said...

wahhhh template bawuuu..hehehe cantek.owh wanie rindu akk eh.hehehe

Syazwan Che Deraman said...

nak doodle pilot satu..heheh..boleh?

caliph shuriken said...

siap dodol ni.. bole packing & jual, hikk...

Chempaka Sari said...

Huhu betul ke ni kalau komen je dapad dodol free. Terror gila kamu buat adobe... kaguh woah!

akoo pae said...

nak doodle.

alamak.akoo tau akoo lambat.
=(

Fathiah Hamim said...

sekali lagi, rasa leceh. saya tabik kat akak kerana sanggup guna power point! =D

ILA HonEyBuNNy said...

ila nak doodle free...hehe...

alamak...dah lambat kan..huwawwa....

visitme@FaTiN cOrNeR said...

ermmm..best la..nak try jugak lah! hehehe...

cik tikah said...

nak! nak ! nak! terpantas x? nak!

hadinesta said...

wah! kreatif jugak :D peace

Heidi Shafiq said...

wow.. comel beb.. :)

ekmal said...

nak doodle!hahaha cantik hasilnya :)

saya dewi said...

comel nya doodle tuehhh. *mata berkelipkelip :D

holaulala said...

nak doodle free. hahah! jalan2 kat sini jap:)

alif haris said...

sy terpantas tak ?? hahaha
mesti terlambat kan .. wuwuw T.T

Ini Kisah Tia said...

comel !! heheee :)

The Crows said...

nak doodle... ~ Hihi.. comelll!

cik pip said...

wah nak dodel..tapi apa tu?

Abang Stalker said...

comel la..:D

pp mnjadi asset.haha

iemalala said...

part pakai selendang tu x jadi lha..nnty semua muke x nmpak..cmne nk buat?

iLa VaNiLLa said...

kalau ikot step dari 10 sampai 1 boleh tak?? hehehe

masz86 said...

akhirnya sy dpt buat doodle, walaupun x cantik.. macam rupa makcik2 je... tp sy puas hati sbb buat sendiri... tq atas tutorial...

Hasil percubaan pertama buat doodle