Thursday, July 28, 2011

60 Tak tidoq dok siapkan dodol..ish3

Assalamualaikum..

Berjaya jugak aku siapkan doodle berbaju kurung ni..nak buat doodle sangat susah & perlukan kesabaran..kalau tak sabar memang separuh jalan je la siap..hihi..kali ni bulu mata dah normal..hehehe..tapi tangan sedikit cacat..hahaha
Kalau sifu doodle tengok ni confirm gelak..
Ade ramai gak yang tanye aku gune software ape buat doodle..
aku tak gune Adobe Photoshop pun, semua pakai PowerPoint..

Header pun dah bertukar..simple & tak secantik macam header sebelum ni..
kalau korang nak komen ke nak kutuk silakan ye ^_^

Nak doodle comot free? insyaallah kalau rajin aku buatkan..

On the way siapkan doodle comot version laki lak

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

60 bijik anggur:

Unna said...

haha unna nak suh ajarkan boleh ? tatau pulak powerpoint boleh guna tuk buat doodle kiut miut cmtu .

Puan Kutu said...

comel dah tu..klu nak bagi doodle free,mmg akk tadah tangan.huhu suka2..buatkanlah..:)

Tengku Puteri said...

wah..wanie pkai power point nih..mmg terror la..dani pakai excel...pergh...kwn2 saya mmg hebat r...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comelnye doodle.. ;)

Bro ahmad said...

Wanie comel dodol ni hmm..kt sebelah tu kosong letaklah dodol bro hahaa
bila nak buat dodol bro ni hmm

qeen.3c said...

saya jelessss! kthanksbai -.- HAHAHA

ArulchelseA said...

cuak aku...ni dodol ke doodle..bleh lak guna software buat dodol..kih kih kih..klau dodol nak skit..kih kih

NuRuL aDex.. said...

nak jugak!! huhu... t.t

Azhafizah[フィザ] said...

ok je dani..asal jadi doodle bukan dodol..hehe

apik pehe said...

hehe..apik nak kutuk ni..comel la doodle..huhu..ikhlas

marina anakcikbob said...

cer ajar buat quote camtu, mouse rollover je dia berubah.

akoo pae said...

nak doodle, nak doodle!!
=)

cantek la ni..akoo lgsong tak reti wat..
huhu

ehh gune powerpoint?camane?

MrS. F!zA said...

teror betullah.. ceria je doddle baju kurung ni..

rara pinkmafia said...

wahhhh biru lagik baju kurung nya.waniee akk tag wanie.

izfanora said...

hebatlah wanie.. :)

comel jer doodle tue..

aTy _faRed~ said...

comelnyer...!!!! jeles ni asyik2 tukar asyik2 tukau..akak tak dah berzaman tak tukau2.. huhu

cucu umie said...

buatkan ayie satu..doodle lelaki yg handsome boleh... kehkeh (request dari junior nie)..hohoh

zuhanismohamed said...

nak2..sy nak doodle free..

plz2 tolong buatkan satu ! hihi

adan said...

mata dodol sangat cantik.. berkaca-kaca...

Mrs.Yie said...

comel laaa.....nak satu..hehe :)

Botak said...

untunglah boleh buat dodol sendiri., hahaha, dodol..

meaw said...

waaaaaaaa,tomei nyoooo,meaw nak ugokkkkk! nok hok comeiiiiii :P

Diana @ bilakukatacinta said...

wanie..igtkan dodol betul2..baru nak ckp..lom pose dh masak dodol..rupe2nya dodel..or doodle

cik Dil said...

pakai power point???wahh camne tuu??

~ NANA ~ said...

wahhh terer! hehe

syrupmasin said...

haha..kau rajin eh kak buat2 doodle nih :D

diana said...

cantiknya..
bulu maata yang mahal tu..

heheheh

TYNTHA LANA said...

tak smpai hati nk kutuk,hahaha..comey2..kiut2..lagi kiut dri wanie,hahahaha

~~gurau je sayang ^__^

hurmm..besar sgt header tu wanie..pndpt lana, org kalau masuk blog, ada dua benda dia pndg, header ngan tajuk entry prtama..ni, lana bukak je page wanie..tercongak doodle dia yg sma tinggi ngan skrin laptop lana T___T hehehe

anyway, jgn amik hati..pendpt sja ni.. doodle wanie mmg da ckp kiut :)

anis aneesa said...

perghh..bagus2..nie dh bley kalahkan anis nie..keh3..kasut tu yg cntik tu..huhuhu..cun2..truskan usaha..nnt bley bwat doodle free utk anis plak.keh3..

Wanie said...

Lana

thanks bagi pendapat..tak amik hati pun la..hehe..wanie dah tukar bagi kecik sikit..hehe..tapi tak nampak jugak tajuk first entry..:D

nanti nak edit lagi doodle ni, insyaallah wanie try kecikkan lagi saiznye..

thanks tau sayang ^_^

sifu im said...

haha..x sangka katon yg ko buat tu lebih cantik dari wajah asal ko..hhahaha

eh..ko punye adiah x smpai lagi er??

zarulfarhana said...

comei tp tgn ja...

Fathiah Hamim said...

hahaha fa masa mula2 start lukis2 neh memang tak nak tido, tido pun dok terbayang nak lukis lagi. hehe
cantekkk

cunndaa said...

cumel dear...seyesly..
percubaan pertama yang bagus..
nanti boleh improvekan lagi ye..

wahhhhh...pakai power point ye dear.. mantap ah wanie..

TYNTHA LANA said...

hurmm..kalau lana bagi cdgn boleh?

~kekalkan nama Firdani dlm stu baris..then Love + Story gabgkn dlm satu baris. ok,da kecik skit kan..doodle besar ni ok dah syang..kalau nak kecik lg pn,kck skit je

~lana rasa yg Tutorial-Bloglist-Resipi tu..leh je kurgkn saiz..tak effect sbb lana tgk wanie dri segi susunan widget semua da kemas.

tomatokering :) said...

wahhhhh sangat chomelll .. pandai gilos korang ni lah . jelessss ><

dodol kepala tomato ade tak ? ngeeee

eclipsesweet said...

ololo... comeynya... hihi...

camna ak buat ni?? boley tlg buatkan satu utk eclipse?? hihihi.. :)

Wanie said...

Lana

hahaha..ok gak cadangan tu..malam ni wanie try combine love+story tu..tadi wanie dah try kecik kan tutorial bloglist resepi tu, macam pelik lak kalau kecik..japg la buat yang baru..hehe..ade cadangan lain lagi tak cik lana? ngee~

azwa amani said...

amnai lukis doodle kat paint je...hehe..nak satu boleh ??? huhu

kotak bulat said...

kb nak doodle panda boleh tak? hehehe... cantik la wanie buat..

chae ra said...

aah la header da tukar...tp lg simple lg cantik sebenanye taw =)
alaaa...nak bulu mate pink!! nak pink!! hahaha...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

cute lah..hehe..better dari sy yg xtau menda doodle tu??naive gila..hehe

muhamad hanif said...

yeayea,

saya bakal dapat doodle free..


AHAHHAAHHAHAHA

ILA HonEyBuNNy said...

wahhh..

terkejut ila masuk blog neh..

cantik la doodle warna biru neh...nak jugak..ehgheheh

TYNTHA LANA said...

no cadangan dah.. it's look very sweet..more than sweet wanie :)

~nk tnya,wanie kai apa software apa wat doodle?korek skit,hahahaah

kerisperak said...

gune powerpoint?? ingat gune Ai.. comey gak ..

laskar pelangi said...

pewit! header baru lgi..:) tema baju raya yea..suwit jer ngan si pakwe=)

caliph shuriken said...

nice pakai powerpoint wt doodle ^^

slalu sy wt slide jaa, hikk...

Anif Abdullah| AA said...

siyes comel..haha ^^

shida'R said...

tp tgk lah ahsilnya...hehe...cute dehh!

Tukang Karut said...

benda free... aku rela menerimanya... huhu...

Lea IsNaw! said...

guna power point je? cmne tuh??
buatkan doodle untk lea satu bleh?

ILA HonEyBuNNy said...

haha..

ramainya nak doodle cik wanie...hehe

cepat wat kan untuk semua..heheh

ahh..dah tutup lampu..tapi mata xngatok lak..heheh

Ini Kisah Tia said...

wahhh ! buatlah tutonyee :)

Bui Junaidi said...

kak bui pun nk satu..plisss..hahaha

The Crows said...

wow... comet bangat sih. creative nye dia..

alif haris said...

hahaha .. dodol ke doodle ?
sy rindu dodol .. huhu
lama tak mkn bnde alah tu .. :D

najihah sahami said...

huwaa..terbaik ah wanie!!!comel!!terpegun mish bila masuk.

si macho said...

comel ok .
org ta seni je kutuk doodle tu

wa suka doodle lu ! keep it up bebeh

(^_^)b

Abang Stalker said...

dodol terlebih gula ni..manis ;)