Saturday, July 23, 2011

25 SEGMEN: PUASA DAH DEKAT NI !!

Assalamualaikum..

Hari ni hari bersegmen je boleh? hehe
sape nak join segmen ni boleh klik banner kat bawah ye..
segmen ni dianjurkan oleh Kak Mimi

Peristiwa bulan puasa yang paling aku tak leh lupekan mase aku form 5, iaitu 6 tahun yang lepas

Al-kisahnye aku ni seorang pelajar asrama yang paling tak suke ikut peraturan, tapi tak bermaksud aku budak jahat ye..mesti korang pun tak suke ikut peraturan macam aku kan? hehe..
biase la darah remaja mase tu tau nak memberontak je, lompat pagar tu dah tak terkira, 5 tahun aku dok asrama, ade ke 500 kali aku lompat pagar? haha..lompat pagar kat sini bukan bermaksud aku p lompat pagar sekolah..huhu..tapi aku lari balik rumah tanpa kebenaran pihak sekolah..tapi bukan peristiwa lompat pagar ni yang aku nak kongsi..hehe

Peristiwa ni terjadi mase aku & member2 tengah bersahur..

Tengah dok sedap sahur dalam dorm, tibe-tibe warden datang serbu..
"Awat hampa makan dalam dorm ni ha? 
tak tau ka peraturan asrama tak boleh makan dalam dorm?"
Kitorang mase sahur wajib turun amik nasik kat dewan makan, tapau naik makan atas dorm..lauk lak tak amik pun, masing2 bawak bekal dari rumah, pekasam & ikan bilis sambal..nak tau sebab pe bawak bekal dari rumah? lauk kat dewan makan ni kadang2 hanyir, sanggup makan ikan bilis & pekasam je dari amik lauk tu..hehe..mengada tak? kalau datang bulan pun senang, simpan nasik yang amik time sahur tu sampai lunch..nasik kenyang dari makan megi kan.. :)

Tersentap, sedih, malu sume ade time kena marah..die warden paling garang bengis kejam kat sekolah aku..memang tak tau kot tak leh makan dalam dorm..ade eh peraturan macam ni? panjang gak la die dok berleter & marah2, tahan je la telinga..patut ke die buat macam tu time orang dok sahur? huhuhu..

Ape la rasional nye tak leh makan dalam dorm eh? bukannye budak kecik makan bersepah, tapi kalau bersepah pun boleh lap la, tau la jaga kebersihan..sampai sekarang masih tak puas hati dengan peraturan ni..nasib la tu tahun last aku kat asrama, pengalaman paling sedih time sahur tu..

Korang ade peristiwa bulan puasa nak kongsi? boleh la join segmen ni ^_^

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

25 bijik anggur:

adan said...

kadang2 peraturan dorm sgt tak memuaskan.. yeke lauk kat asrama hanyir? eeeeeeee.. tak sedap.

Bro ahmad said...

dia dengki tu..tak payah nak hirau..takut semut kot..blog ni dah siang balik ya? wanie tukar pink hehee

akoo pae said...

huhu yeke?
skola akoo boley je makan dlm dorm..hee

harrazdani said...

oooo kuat 'fly" yer...pakcik dulu pun kaki "fly"...lagi adventure time belajar matriks melaka dulu....siap kene usik ngan hantu lagi..hahahaha

Mrs.Yie said...

hehehe..sempat jugak ye wani join segmen ni..nasib la akak tangguhkan masanya..hihi..thanks support.. :)

cucu umie said...

ayie dok asrama dri form 1 until form 3 jer.. but besetlah sebb dekat dewan makan makanan yer sedap2..lagipon sekolah lelaki jer..hahaha masyuk lh..

ILA HonEyBuNNy said...

hehe..

cian wanie yer....sama macam ila la..kalau xpuas hati pape sampai skrg akan ingat jugak...

xpala wanie...benda dah lepas kan..;-)

syrupmasin said...

haha..kak..sumpah aku ta suke kalu sahur dekat dinning..lauk perghh mcm nk bg ape he makan..haha..baek aku minum susu..lagi sehat..ermm tp kan kak..aku punye hostel bole je makan dlm bilek..haha

visitme@FaTiN cOrNeR said...

ha..samalah..

heran eh apa la rasionalnya xbole mkn dlm dorm..

dulu time skolah selalu buat mcm nie tp wktu berbuka. sahur xpa, boleh mkn kt bilik ja..

najihah sahami said...

erkk.mish kat asrama tak turun sahur sgt. sebab malas. nk kena bersiap pakai tudung apa semua. leceh..haha

alif haris said...

haha skolah sy dulu sempoi je mkn kat doem ..
siap order mcD delivery lg tu :D ahhaha..nakal sungguh ^^

izfanora said...

wah.. sian dier.. :)

peraturan nie dicipta adalah kerana untuk mengelakkan 'cik ti' bermaharajalela.. :)

kotak bulat said...

puasa kat hostel tak best.. mknan tak sedap.. :P

Fathiah Hamim said...

kesian nya kena marah. bukan nya kita masak pun kan, makan je padahal. hehe

Ini Kisah Tia said...

ala cian2 ... huhu . susah jugak eh ..

caliph shuriken said...

owh, aktif jgak yer main lompat2 pagar, hikk...

Azhafizah[フィザ] said...

habit budak asrama bwk sambal ikan bilis..fiza dulu pon camtu..tak selera nak mkn kat dewan makan..tapi tak pernah buat lompat pagar tu sebab fiza ketua dorm..kang sape nak jage ank buah..tapi anak buah lompat pagar fiza tlg cover..haha baek gile..macam2 rules yg annoy tapi terpakse rela ikut walau hati tak sudi..grad jugak keluar asrama dgn berjaya..tapi byk kenangan..kadang2 ingat kelakar pon ade..btw,puasa nak dekat..tak sabar tunggu ramadhan kali ni..rase mcam cepat je mase berlalu..

aLyA_syGS said...

warden da kawin lom?
hahaha
sy pon kene bnd same jgk..adehhh -.-
sabor je lah mase tu....

Abang Stalker said...

hahaha ;))nakal blh tahan!siap main lompat2

HAHAHAH ;D

shida'R said...

hehe ..sejak2 ade bola nih segmen pon tlpas aduhai..huhu^^

cik sakdi said...

bak kate pujangga member, peraturan dbuat utk dilanggar.kan?kan? haha

tu paling jahat la ye,hehe

cik ungu said...

tu sbb warden kamu nak kene lempang

azwa amani said...

suka juga makan dalam dorm masa kat asrama dulu..

PeRmAtA bIrU said...

hahha.. teringat la zaman asrama dulu... makan sahur dalam dorm... huhu... asrama saya bleh aja makan lam dorm... siap wat kenduri lagi.. hehe.. :)

Unna said...

hehe bace ni, teringat dulu. sama la. lompat pagar, lompat tingkap kelas nk balik asrama, lari kene kejar warden. haha kenangan swit. :) makanan asrama tak best kan? unna tak puas hati betul ngn makanan asrama. gila tak best. T.T tp takde pulak peraturan tak bole sahur kat bilik -.-'