Tuesday, November 30, 2010

0 Blog Feed Punye Pasal

السلام عليکم


Finally, setel gak problem entry baru tak muncul dalam blog list..
dah 4 bulan kot problem ni jadi, tapi baru sedar..hmm
nasib la selendang ungu gtau, klu tak mmg ak tak perasan lgsg..
thanks to you ^_^


Aku ingat ade kaitan ngan setting profile ke ape..
rupenye pasal blog feed..huhu
nak tau blog feed 2 ape, tengok kat blog Miss Neon
die ade explain sal blog feed 2..
then ade tuto cara nak buat feed blog..
try ikot step kat situ, confirm leh setel entry baru tak muncul!

Jeng3, pagi tadi aku buat blog feed 2, ni baru perasan die dah muncul dah!




♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

0 DI'TAG' & MENGE'TAG'

Untuk copy --> Select, Ctrl + C, Ctrl +V


Pagi pagi buta buat tak leh tidoq lak..
perut lak berkeroncong..
mau makan ap ni? huhu
metabolism rate meningkat kot ni..
asyik lapaq ja..
satg baru p selongkaq dapuq..:)

Nak jawab tag dulu..hehe
thanks 2 hazwan dot com mengetag daku..

1-Perkara paling penting dalam hidup
Bagi nasihat kat patient makan makanan sihat & seimbang.
Makcik, makcik punya kolesterol tinggi ni. Kurangkan makan kek ya?



♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Monday, November 29, 2010

0 I'M HAVING A BABY GURL ^_^

Tak sabar rasenye nak menimbang baby gurl..
Hari tu g scanning memang dah nampak, tapi Dr tak confirm kan gurl lagi..
Semalam g scan lagi, sah baby gurl..

Ni gambar scan sebulan lepas..
Looks like her mommy..




♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Sunday, November 28, 2010

0 Jom Makan! @ Radix Oriental Cuisine

 السلام عليکم
  
Pernah dengar HPA Radix Oriental Cuisine?
kalau tak silap ade dekat espie je..hee
sebab aku tengok kat die punye risalah,
takde tulis cawangan lain pun.. 

Orang espie kalau tak tau g cari ok :)
dekat area Lagenda Height je..

Tadi aku dinner kat situ dengan boypren family..
 makanan die memang best la but of coz mahal..
sakali sekala tak pe la kan..:)
actually, nak makan kat restoran besa je,
tapi tutup lak! Ahad cuti pe tak tau?
Aku malas nak edit bagi cun..
nampak kot? heee..
katau tak nampak p amik kanta ok? 

Promosi set lunch


♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

0 Adik angkat ku

السلام عليکم


Bosannye hari ni.
nak tengok tv? *nausea jap..
nak baca buku? * vomit terus..haha
nak layan blog? * nak sangat...hehe

Masalahnye ade sorang budak
tengah kemaruk main game facebook..
masalahnye die main gune lappy aku..
masalahnye kalau tak bagi kesian..

Ni la budaknye..

'kak ayu, nak main sat'
 

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Saturday, November 27, 2010

0 Mari mengundi blog pilihan

Sudahkah anda menjalankan tanggungjawab anda sebagai blogger? Wah, ayat skema malam ini. Kalau belum, jom ikut saya mengundi. Saya boleh temankan walaupun saya sudah mengundi. Bagi yang telah mengundi, anda juga boleh mengundi semula. Pilihlah dengan bijak. Klik SAYA kalau ingin ke tempat mengundi. Klik SAYA  kalau ingin sertai CONTEST Firdani 'Teka Nama'. Klik  SAYA kalau tidak paham apa yang saya sampaikan di sini.


Masa mengundi bermula jam 10 pm semalam 
sehingga jam 8 am 30 Nov 2010


Go Go Aizul & Irene Nadia Marcello ^_^


Opppss undi anda adalah rahsia!

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

0 Witch Yoo Hee (CAST & OST)

Dah lame tak update sal cite korea..
Best gilak cite ni..bagi 4 bintang dulu sebab tak abeh tengok g..heee
tunggu tengah mlm baru tengok..
leh bukak kuat2, kcu sume orang tido..haha

cite Wich Yoo Hee ni dah lame, tahun 2007..
tapi aku baru amik from my housemate a.k.a rumet a.k.a kosmate..
klu nak tau sinopsis g bace kat wikipidea..:)
watak utama sume aku suke..
sedap la mata memandang..
klu cite yg takde hero hensem, tak lalu nak tengok ok..haha

Dari kiri, Jeon Hye Bin, Kim Jeong Hoon, Han Ga In, Jae Hee, Dennis Oh

Han Ga In (Ma Yoo Hee)

Ni la 'witch' yang sangat tak pandai bergaul & bergaya..hehe
g blind date sume laki reject..sian gile..
gambar ni lepas die dah di transform,
tak jumpe gambar die before transform jadi bergaya..

tak suke style rambut die dalam cite ni..
tapi still sweet kalau rambut pendek..




lagi sweet if rambut panjang ♥



cantiknye die..:D




Jae Hee (Chae Moo Ryong)



Ni la hero nye..sweet je kan, hobi die sengih..haha
kalau tak kenal, memang bukan peminat cite korea la..hehe
suke watak die dalam cite ni..
die ni femes dalam drama Sassy Girl Chun Hyang..






Kim Jeong Hoon (Yoo Joon Ha)



suke die lagi dari Jae Ha ♥
bajet die suke kat aku? haha






die ni selalu jadi hero kedua, macam dalam cite Goong
sebab die leh wat muke menyedihkan..haha
orang yg tengok mesti rase simpati & tepikat terus..macam aku ♥




Dennis Oh (Johnny Kruger)




 Ni muke idaman 1 Malaya..haha
dalam gambar tak hensem mane pun..
tapi dalam cite 2 nampak kacak gile..
tah pernah kenal pun Dennis Oh,
tak femes sangat kot..heee





Jeon Hye Bin (Nam Seung Mi)




Watak pompuan kesian dalam cite ni..hehe
senasib ngan Joon Ha..




Kiri tu gambar before plastic surgery..haha
tak sure ape perbezaan before & after..
rambut dah tak kerinting?
makin putih? tak pun hidung jadi mancung? :D




♥ Layan OST Witch Yoo Hee ♥




♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Thursday, November 25, 2010

0 Update Contest! (Hadiah Pemenang)

Buat mase ni aku akan pilih satu pemenang je..
if at the end of contest ramai yg join,
baru bagi saguhati ye ^_^





so tadi aku dah survey hadiah utk pemenang..
jeng jeng jeng..nak tau ape?




























SET FROM BODY SHOP!

tapi korg jgn la berangan perfume lak ye..hahahaha
 aku pun tak penah pakai kot perfume kat body shop..
keke..aku hadiahkan ikut kemampuan je..:)


okey, tak nak tulih banyak but antara barang yg
mungkin jadi milik korang ialah



Japanese Cherry Blossom Shower & Moisture Set 

or

Satsuma Shower & Moisture set 

or

White Musk Shower & Moisture Set 
 

or

Wild Cherry Shower & Moisture Set 
 

or

Shea Shower & Moisture Set  

or

Neroli Jasmin Tempting Trio

or

Strawberry Pamper & Pout 

 


Ade 7 pilihan okay..hehehe
5 set shower & moisture lg 2 set berbelit nak sebut
hahaha..harga pun lebey kurang je..:)
 so nak yg mane?? sory la, xley pilih..hee
nanti sampai depan pintu umah baru tau ok!
nak gak wat surprise kan..keke




sape tak join lagi klik sini!





laki pakai je kan body shower & lotion? ^_^

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

0 1st Giveaway Tinie (zon2u)

Semalam ak anjurkan contest,
hari ni ak join Giveaway Tinie lak..keke
byk lagi contest dalam draft ak..
cuti ni busy wat contest je la..haha




♥ Syarat-syarat Penyertaan ♥



1. Jadi follower Tinie (Bereh!)
2. Buat entry pasai GA ni, tempek banner kat atas 2 di sidebar beserta link (setel)
3. Dah siap tu semua bagi tau Tinie di ruangan komen (Orait!)
4. Tagkan 2 orang rakan (Sape nak kena tag?)
5. Tarikh tutup penyertaan 14/1/2011 (kul12.00 tengahari)
Semudah tu je ke Tinie? huhu
Mase pun lame lagi..
mesti ramai yang join..


Hadiah untuk pemenang sume nye misteri:

tempat pertama
(misteri)

tempat kedua
(misteri)

tempat ketiga
(misteri)

dan 5 hadiah saguhati
(misteri)



Misteri sungguh cik tinie ni..:)
Agak2 dapat ape ye?
kasut? Beg? Dress? hehehe

Care pemilihan pemenang aku xtau..
Maybe lucky draw?
Leh tanye cik tinie sendiri ok!~

♥ 2 orang yg di tag ♥


Untuk maklumat lanjut sila klik sini

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Tuesday, November 23, 2010

0 Cikgu Shida buat hal? LOL!

Kelakar
Pelik
Gila?
Bengong?

Hmm, layan je la lagu ni..

video

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Monday, November 22, 2010

0 PRAKTIKAL @ 3 HOSPITAL!

Siang semalam aku lupe nak check email. Selalu memang wajib la aku bukak email dulu kalau online. Sebab ape? Aku kan tengah tunggu surat layang from dietitian. Hehehe. Malam semalam baru aku check. Oh my god! 6 hour ago! Agak lame la bagi aku, walaupun tak sampai 24 hour. Huhuhu. Email from dietitian, takot nak bukak. Hahaha. Aku memang macam 2, kalau result pun aku payah nak check awal. Cuakss beb! Risau kena heart attack. Kekeke. Ingatkan dietitian hantar surat layang, rupenye tempat attachment untuk sem depan. Alahai, tak tau pun nak hantar through email. 
 

Kali ni aku rajin sikit crop. Hahaha.

Thanks Miss Tan for this 'special' email! Kejam sikit sistem UKM KL ni. "Takde nak pilih pilih ok. Aku campak situ, kau pergi la situ. Tak boleh nak tukar tukar. Jangan jadi macam budak kecik, nak pilih pilih lak". Skrip ni aku yang reka, bukan dietitian cakap macam tu la. Hehehe. Dietitian kami baik baik ^_^  Senior batch lepas boley je pilih nak hospital mane, batch aku agak malang. Ade macam macam perubahan,  tak boleh pilih tempat praktikal 1 hal, lagi 1 kena praktikal kat PPUKM gak. Senior dulu 1 sem praktikal kt hospital luar je. KKM tak bagi student praktikal kat hospital kerajaan dah. Kesian kan? Rasenye budak UKM yg amik kos dietetik je malang macam ni. Hmmmmm. Tapi itu aku dah boley terime la skang ni sebab dah tau sem lepas lagi. 

Berbalik pada aku punya attachment, actually memang tak puas hati sikit la. Sikit je tak banyak ok. Besa la manusia  macam aku ni tak pernah nak puas hati. Huhuhu. Aku dapat attach kat Hospital UM 4 minggu, then Hospital Klang 2 minggu! Yang aku tak puas hati nye, mane nak cari umah?? Ni memang aku x boley terime. Sape nak bagi sewa kalau 2 minggu je? Sape? Habaq mai! Hospital UM 2 aku tak kisah la sebab leh naik train. Untuk makluman sume, Hospital Klang (HTAR) 2 aku dah pernah g praktikal catering kat situ! Malu, segan la nak g situ balik. Haiyaaa. Ade gak member yang kena campak g Johor! Amik kau, lagi dasyat! Simpati ngan dorang. Huhu.


Awal sem depan aku praktikal dekat PPUKM dulu dalam 6 minggu gak la.  Nak wat cane, KKM tak nak terime kami. Hukhuk. Bosan la dok PPUKM. Tapi bile dah dapat hospital lain, merungut lagi kan? Hahaha. Nak Hospital  Sultan Abdul Halim.  Keke. Lepas mid sem baru attach kat HUM & HTAR. Sempat la kot nak cari umah tumpangan kat Klang nanti. Sape ade bilik kosong? Tumpangkan aku boley? Heeee. Mak, nak swift satu? Abah, pinjam peugeot comel boley?




 Nape mesti HTAR???? Tidak ku sangka akan pijak kaki ke situ lagi.


 
  UMMC wait 4 me ya ^_^

Cepat la abeh sem depan

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Sunday, November 21, 2010

0 I SUPPORT NUR SOLEHAH




I SUPPORT NUR SOLEHAH


♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

0 KIDS & BABY PHOTO CONTEST


Banner  Kids & Baby Contest

Gambar sape 2? ni bukan family ak la..hehe
tp family akak Safiyyah, penganjur contest..
klasik kn gambar 2..
ak pun ade banyak gmbr klasik..
tp takde scan lak kat umah ni..hukhuk
tak leh la gune tuk contest ni..



~ Syarat-syarat wajib penyertaan ~

Mesti menjadi follower blog kedua akak Safiyyah,  
Pemenang akak diumumkan di blog tersebut.

Mesti tag kepada 8 orang maksimum. 
Tidak boleh kurang. Bila anda telah tag anda
mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.

Letakkan banner contest di sidebar anda.

Mesti sertakan satu gambar. Tidak kisah gambar anda zaman baby, 
zaman anda budak budak, gambar adik anda, 
gambar anak anda, gambar anak saudara anda.

Hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest tersebut

Mesti mulakan title entry dengan nama contest.

Wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini 
dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.

Banyak 2 syarat, tp mudah je kn? hehehe

Tarikh tutup penyertaan --> 30 November 2010
Pemenang contest akan mendapat earring dari lazo diamond jewellery (white gold)


Gambar yg ak pertaruhkan untuk contest ni.... 

Acik, Ayu, Acaq

heee..3 beradik, yg tengah pling comel kan?
hahaha
ni zaman ak muda muda dulu..
waktu 2 baru umo 7 tahun, darjah 1..
kecik kecik dah pandai pkai baju kurung..:P
gambar ni amik malam, 
sbb 2 mata abg ak 2 kuyu semacam je..hehe
die siap pakai sweter lagi..haha
 time ni tengah siap siap nak g pahang..
antar abg ak 2 p skol asrama..
ak pilih gmbr ni sbb ni je gambar klasik ak scan hari 2 kat KL..

~ 8 blogger yg aku nak tag ~


Sume syarat rasenye dah dipenuhi..
leh la dapat earring 2, ye tak? keke
kalau tak dapat pun takpe..
lagipun ramai yg join..huhu
saje try nasib kot2 dapat..:)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Saturday, November 20, 2010

0 NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAYS



 


Jom join Giveaway from Nina's Collections!
Leh klik banner kat atas if nak join giveaway ni..


♥ Syarat-syarat kalau nak join ♥
1. Kena follow blog Nina's Collections dan loveninasyakina

2. Copy paste banner kat atas 2 then link entry ni kat sidebar dan entri di blog

3. Buat satu entri tentang NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY kat blog 

(buat entry pasal GA je)

4. Tinggalkan comment, nama, email dan link entry pada comment giveaway

5. Tag kepada 3 orang rakan Bloggers yang lain (perlu dinyatakan dalam entry)
 
Senang je kan?
So ak nak tag 3 org yang bertuah


1) Shalleyshalina
2) Cik Mun
3) Akak Kina

Sume syarat dah dipenuhi..
leh menang tak akak nina?



Tarikh tutup: 1 Disember 2010

Mesti nak tau hadiah ape kan? 

hadiah nye agak lumayan la..

Tadaaaaa..




Seutas jam tangan from Emporio Armani 
(made in Japan)
cantik kan?? huuu..nak 1 boley tak akak? keke




so sape yg x join lagi jom r join..
selain hadiah utama, ad gak hadiah misteri..jeng3
entri yg berjaya memikat hati akak nina 
akan dapat hadiah misteri 2..hehe


 

nak tau sal hadiah misteri leh klik sini



actually tak tau umo akak brape?
betol ke akak ni?

 
ke same umo?
ke lagi muda?hehe
kalau salah sila betol kan ye 


♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥