Monday, November 15, 2010

0 CUCOQ KEMBONG



Rutin harian time cuti ni tidoq, bangun makan, tidoq balik, bangun, tidoq lagi. Dasyat sungguh. Letih watpe tak tau. Siang tadi memang tidoq je keja ak. Hahaha. Konon nak study la sikit kan. Tak sempat nak bukak buku, dah lali. Kuikukui...

Preparation kot2 kena extend :D

Petang tadi mood rajin mai balik. Hehehe. Besala dah puas tidoq kan. Dengan hujan yg agak lebat. Perut b'keroncong nyanyi lagu Sorry Sorry Sorry (Suju). So ak buat la cucur kembung @ cucoq kembong. Orang selatan panggil ap ak tak tau lak. Tapi belah utara memang panggil coq kembong la. Senang je kot nak buat coq kembong yg x berape nak kembong ni. 



BAHAN-BAHAN
(anggaran)

Tepung gandum - 3 genggam
Gula - 4 sudu bumbung
Telur - 2 biji
Air - 3 sudu
Serbuk penaik - 2 cubit

CARA-CARA

Gaul bahan-bahan sampai rata. Air letak last sekali. Agak-agak la nak letak banyak mane, jangan bagi lembik sangat. Pastu goreng la. Senang kan? Sesuai untuk orang bujang macam ak. Hahaha. Sape yg dah kawin 2, modified la sikit bagi lagi sedap, letak udang ke, dah macam coq udang lak kan. Orang pahang tak suke kuih manis kan? Macam rumet ku, hari 2 ak buat roti telur letak gula, die macam was-was nak makan. Hahaha. Ak tak gemar makan roti telur letak garam. Yang tak suka manis, leh la try ganti gula ngan garam kalau nak buat coq kembong.

Terlebih air. Kena tambah tepung & gula sikit

Huduh kan? Dah macam dorayaki. Haha.

Siap! Tak kembung sgt coz guna non stick pan.

Jum makan! Kalau ad sos McD lagi sodap.



~ Lapaq cheese cake secret recipe ~


♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

0 bijik anggur: