Sunday, July 25, 2010

Kisah sedih hari Sabtu T_T

SY TERTIPUUUUUUU
MNGU DPN BARU CITE...HUHUHUHUHUHU
T_T
(AIR MATA BERDARAH)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Sunday, July 18, 2010

A walk 2 remember ^_^

i miss u..hukhuk


kalau boley nak patah balik ke smlm..
lame x jenjalan smpi kaki nak tcabut..:D


kg.baru --> KLCC

dah terminate BERUKBAND!
melayang rm138..huhu
takpe jpa dah msuk kan..hehe


KLCC --> midvalley!

punye la pnjg beratur beli tiket wayang
perut dah bekeroncong kot..
cite inception selling fast, despicable me pn same..
ong bak? x mau la tengok..haha
last2 tgk despicable me (3d)
1st tyme tgk 3d..haha
best kot.....


pas2 baiki spek..
melayang rm170 lak..waaa
xpe2, jpa dah masuk kan..hehe


yg penting dapat makan laksa mid..slurppp!
nak lagi boley?
sape nak wat delivery? silakan.....:)


takde shopping pape pun smlm..
shopping tuk org lain, ade la..hehe
hitter, set pinggan mangkuk & mp3 sony..
ish2, kat melaka takde ek?
nak gak beli kat sini..haha


lupe lak nak amik gmbar smlm..
tunggu la jerawat 2 ilang dulu baru amik ok?haha

8.30 pm - 10.30 pm

pnye la lame tunggu train..
pas2 clap naek lak..huhu
penat sgt jalan kan..
x perasan train 2 nak g seremban..haha
dah 2, ak naek koc wanita, die? koc mane tah..haha
padan muke kena halau!hahaha
ak turun seputeh, die turun salak selatan..
ok la tak turun kat seremban kan..haha


agak takot la tunggu sorg2 kat situ..
 dah la train lambat..huhu
sampai kl sentral, naek lrt g wangsa maju..
nape bukan kg.baru?
tak berani nak jln kat situ mlm2..hehe
turun wangsa maju, naek teksi terus balik plaza..
xpe, jpa dah msuk kan..haha


p/s: beli keta cepat2 ok~ :)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Monday, July 12, 2010

Saye taknak jadi ketua :(

ari malang datang lagi..
datang begolek2 ngan jayanye..

smlm spek patah...waaaa
tp ok lg bab patah sblh je..
ak letak salotip still leh pkai lg..kah3
sdey kn, tp ak still leh gelak..
tp, sekali lg 'tapi', 
segan la nk pkai dlm kelas..hahaha

arini.....
takde angin takde ribut...
tup3, nama ak kuar from my ex enemy mulut..
die calon ak jd ketua!!!
wat????!!

haih, xkan nak blas dendam kot..
think positif cik wani oi..
nape die pilih ak?
nape bkn cik bong?jwab cik bong jwab..
hmm, anggap je la die suke sgt kt ak kn..
huhuhu

i'm not ready to be a class rep!
i just want 2 be a normal final year student..

nak quit la mcm ni..
blk kampung jual kuih ok gk wat?
ke jual ayam goreng kt psar mlm?
mane lg better?

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Friday, July 9, 2010

Look Like A Girl! (TOP 5)

 Kali ni TOP 5  artis laki korea (famous) yang ade 2 muka..:)
1 muka laki, 1 muka pompuan..
^_^
memang kalau dorg ni tak bercakap & make up,
org mesti ingat pompuan..haha

1) DBSK --> Kim Jae Joong

2) FT ISLAND --> Lee Hong Ki

3) Lee Joon Ki

4) SUPER JUNIOR --> Kim Hee Chul

5) SS501 --> Kim Hyun Joong

p/s: nape name depan KIM & LEE je?haha..kebetulan ni..

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Thursday, July 8, 2010

Nape GF/BF tinggal korg (TOP 3)

1) CURANG

U ade hubungan ngan orang lain ye?
~ bestfriend I
~ kosmate/workmate U
~ minah/mamat rempit
~ kaum sejenis U!

p/s: I love U before, but I hate U now

2) BUSY MEMANJANG!

takde mase tuk gf..
sibuk ngan keje@hal lain..

Hari ni I kena siapkan assigmen, esok I nak jumpe kawan lama, 
lusa besday kawan I, tulat I nak main futsal, tungin I penat la, I nak rehat..
kite jumpe next week ye..



p/s: okey, minggu depan I lak busy..ade dating ngan new boy/gurl..sayonara!

3) PANDANG REMEH!

 Big matter for me, but small matter for U..
(selalu laki la yg pandang remeh temeh ni..)

U dah lambat 3 jam tau!
Ala, baru 3 jam..bukan 3 ari pun..

Sampai ati U tak ingat hari jadi I..
Ala, penting ke? banyak lagi la benda I nak kena ingat..

U buat tak ape yang I suruh U buat smlm?
Ala, itu bulan depan pun boleh buat laa..

Jom kite shopping same2?
Taknak la I, U ajak la kawan U..I malas la..

p/s: U kisah tak kalau kite putus?

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

SUJU ~ Star Dance 2010 (VideoKlip)


 Salah satu gimik Suju dalam Star dance 2010

Bertopeng!!~
Guess who???
Confem ade Eunhyuk, Leeteuk & Donhae..
kan3???


 Cakk!
Tak sangka Shindong pon ade!haha
Leeteuk selalu b'tocang..:)

best kot pergerakan dorg..
sbb 2 leh menang..


Layan video ni..ONLY Suju..hehe

video

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Wednesday, July 7, 2010

Teka bendera melalui makanan

Jom main teka-teka..hehehe
 kat bawah ni ade 9 set makanan..
tiap set makanan ni b'bentuk bendera ok~
try teka bendera negara mane?

sosej bersame cheese/keju..


limau kasturi, cheese with ape tah kat tengah 2..


ni pon cheese lagi dgn anggur (tgh xtau ape)


Anggur (putih2 2 mesti cheese kan)

ni xtau makanan ape..haha..biskut?


kari daging ngan putu mayam? haha


 spageti kot ngan tomato & daun ape?


senang nak wt bendera negara ni..hehe
juz need daging mentah..


sushi...yum3~


♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Art of Food

 Boley ke abes makan aiskrim besar macam ni? haha
Bagi mase seminggu maybe boleh la kot..


Ubi kentang menyamar jadi ayam..hehe


wow!~ telo paling cantik & cute..


Kulit limau bersama fetusnye..kah3


Wah..adegan 18 sx! rambut mcm brokoli, badan macam cili!haha


Sosej bunuh diri sebab sape pon taknak makan die..keke


nampak sedap!~


 basikal yang boleh dimakan..



♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Tuesday, July 6, 2010

Nikah gantung?


Jom kite nikah gantung nak?


ha, jwab la..
NAK ke X?
hehehe

 ~ nak, tp family kite bagi ke?
~ nak, tp kite study lagi..
~ taknak, U bukan mampu nak bela sara I
~ taknak, I tak bersedia lagi..
~ xtaula, nanti kawan2 cakap ape lak..
~ U gile ke??tibe2 nak nikah..gantung lak 2..

tanye la family U bagi ke tak?
hehehe

~ I takot nak tanye la U..U tanyekan boley?
~ ade yg bagi, ade yg tak bagi..cane?
~ bagi, tapi ade syarat....
~ NO WAY!~
~ family I bagi, bile U nak nikah gantung ngan I ni?
~ U ni memang sah gile..

nape nak nikah gantung? tapi taknak tunang?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~nikah gantung~

Aku ~ yang aku paham nikah gantung ni, pasangan suami isteri yg dah selamat menjalani akad nikah tapi tak buat majlis/kenduri lagi.maybe sebab tak cukup duit lagi ke..tapi ikut la kan nak duk sekali or tak..depent on pasangan..2 yang ak paham la..

Ustaz Azhar ~ Apa yang dimasudkan dengan nikah gantung sebagaimana yang saya fahami ialah setelah bernikah pihak isteri tidak menyerahkan isteri untuk tinggal bersama suami atas sebab2 yang tertentu. Kerana itulah nikah gantung ini bersalahan dengan syariat Islam yang mana menghendaki isteri tinggal dengan suami setelah berlangsungnya aqad nikah

akad nikah + dok asing = takleh ?

Rosli ~ Nikah gantung adalah satu pertembungan antara tuntutan adat dan tuntutan agama.Sebagai Mukmin yang patuh kepada hukum Allah pastilah anda mengutamakan tututan agama.Namun tahap keimanan seseorang berbeza antara satu dengan yang lain.Rata-rata masyarakat kita mahu menikahkan anak mereka dengan satu majlis yang penuh bermakna –terutama kepada anak perempuan.Kita harus memahami senario ini.Saya cuba fokuskan kepada keluarga sebelah perempuan. 
akad nikah - tuntutan agama
kenduri - adat

lain orang lain pendapat kan..pendapat korg?hmm

p/s:bile jang geun suk nak melamar ak? :P

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Cute korean male hairstyle ^_^
















Comel kan pakwe2 ak dorg ni?
^_^
paling suke hairstyle JGS dlm U r beautiful..
korean kalau buat rambung pnjg mesti cute..
kalau malay? hehee
better brambut pendek kot..
if rambut panjang mesti nampak serabut selekeh..keke
betol ke salah?

kebanyakan top 7 ak from Suju..nape ye?haha
maybe ak x kenal sgt yang lain?
or yang lain x meletup macam Suju?
Suju majoriti cute?
sape x minat Suju jangan meluat nyampah ye bace en3 ak..hik3


p/s:kecomelan mereka terletak pada rambut :)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Monday, July 5, 2010

Rumah idaman?hehe

Uniknya rumah letak kat mane?
Bentuk? design? warna? ape?

agak2 kalau ad org bagi rumah ala2 kat bwah ni nak x?hehe
bmacam design pelik rupenye..
pilih la yg mane 1 yang bekenan..haha

Teringin nak tgk rupe dalam rumah ni..hehe





Siap ade cabel car lagi..hahaha
kukuh ke struktur ni??seriau tgk..


Hoho..rumah bentuk mangkuk jamban pun org suke ke?




Macam rumah hantu je...keke


Fulamakk, ni mmg unik..amacam?


Rumah dongeng ni..tp sgt cute...sbb PINK!haha


♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Sunday, July 4, 2010

2 Mr Happy Award <-- I'm Miss not Mr :)


Mr?
eh boley ke amik award ni klu ak bkn laki?
hehe..amik je, dah org bg kan..

thanks 2 Myna for dis MR HAPPY award ^_^
lurve u laaa..:P

:::tyme 2 jwab soklan:::

1) Adakah aku happy sangat?
besa2 je..xdela hepy SANGAT tp happy je..
faham kan?hehe

2) Nape aku rase happy?
ak pn xtau sbb pe?korg rase sbb pe?haha

3) Ape yg buat anda happy?
manusia.haiwan.tumbuhan.others.
(jwpn siries from me)

4) Warne favorite aku?
Dulu suke biru, skang suke pink, akan datang?
purple not bad..

5) Sape ak nak tag (9 Orang)
sape yg nak award ni??boley tinggal komen..
then ak tag korg ok?
sape cpt die dpt..hehehe
(jgn malu2 ok)
^_^
male n female only~

1) SukaHaha
2) Amir
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)

p/s --> tp klu xde sape nak, tpakse la ak tag sndiri..hahaha

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥