Saturday, December 31, 2011

28 Entry terakhir ~ gambar tadika ku

Assalamualaikum...

Dah banyak hari aku tak muncul dekat blog korang..thanks yang sudi lagi singgah blog aku..hari ni nak keluar jenjalan, tak dapat nak blogwalking lagi..ni mungkin entry terakhir untuk tahun 2011, esok dah masuk tahun baru!!! azam tahun 2011 dah tercapai ke? kalau belum postponed masuk tahun 2012 pulak..keke

Seperti yang dijanjikan dalam entry sebelum ni aku nak tunjuk gambar tadika tempat aku keje..sangat cantik dan comel ok..sejuk mata memandang..hehe..sebeum ni ade yang tanye name tadika tempat aku keje, tadika ni namenye tadika mekar, cawangan graceland kindergarten and nursery..orang sungai petani kalau tak tau nak kena ni..hehehe..tadika graceland dekat Bandar Puteri Jaya, tadika mekar dekat Bandar Utama..sekarang dah tak boleh daftar rasenye, dah full..ramai gile budak tahun ni..habih la aku..
 Selamat bercuti dan selamat menyambut tahun baru 2012 <-- sambut dekat rumah sudah tak payah nak hu ha hu ha sangat la kan..hihihi

Esok keje! 2 hari lagi dah kena mengajaq! 

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Friday, December 30, 2011

10 Pengalaman jadi pembantu tadika

Assalamualaikum....

Cer kire berape hari aku tak update??? sorry kakak2, adik2, abang2 sekalian..dah masuk alam pekerjaan ni nak update pun tak sempat..keje 12 jam beb, rehat 4 jam, tidoq 7 jam, lagi sejam siap2 p keje..hehehe..banyak perubahan bile dah keje ni, bangun pukul 6 pagi beb! pukul  11 malam dah terbongkang..

Nak cite pengalaman 5 hari jadi pembantu tadika..

Hari first aku dah kena transfer p tadika satu lagi (kat taman aku) tapi tadika ni jauh dari rumah! huhu..kalau jalan pecut dalam 8 minit boleh sampai..tadika kat atas ni memang best sebab baru lagi, budak pun tak ramai macam tadika kat bawah..cikgu ade 4 orang je, tadika bawah cikgu 20+ kot, aku pun tak sempat nak berkenalan dengan sume cikgu kat bawah..aku pun dah boleh hafal rutin harian diorang time cuti sekolah..pagi diorang main toys dan tengok TV petang diorang akan tidoq..rutin harian aku sebagai pembantu senang je, sume yang melibatkan air keje aku la..hehe..basuh mangkuk dan cawan, mop lantai, mandi budak dan keje simple yang lain..nak handle budak ni senang je kan, kite kena garang dengan diorang, baru diorang dengar cakap kite, tapi aku nak handle anak orang ni nak garang tak berape nak berani lagi..sopan je aku tegur, mau ke diorang dengar?haha..cikgu2 banyak bagi tunjuk ajar camne nak handle budak takdela aku kekok sangat..macam-macam gelagat budak pompuan kat tadika, teringat zaman mase aku budak dulu..kuikuikui..budak laki dok diam je, mungkin sebab budak pompuan lagi ramai..

Hari ni pengetua datang tanye aku nak apply jadi cikgu tak? memang aku dah gtau die mase mula-mula interview kalau kosong inform, aku nak apply..alhamdulillah keje 5 hari dah boleh jadi cikgu..hehehe..mencabar la sikit dari jadi pembantu..start 3hb ni baru aku mula mengajar..ajaq apa?? mestila matematik..hihihi..mula-mula kena amik subject english ok! aku tak ready lagi..hahahaha (alasan) macam mane la aku nak ajaq budak 4, 5 dan 6 tahun ni??????? 

Antara soalan best budak-budak kat tadika:
"Kakak, kenape kami kena panggil kakak 'kakak'?kenape bukan panggil teacher?"
"Kakak, roket dia bawak apa?"
"Kakak, kalau kapal terbang naik tinggi pastu hujan, kapal terbang jadi apa?"

Tu baru soalan, ade gak yang dok perbetoi 'english' aku..sabaq ja la..kuikuikui
budak-budak ni cerdik, kalau kite sembang diorang dengar dan menyampuk sekali..sebab tu takleh sembang bukan-bukan depan diorang..hehe

Minggu depan dapat panggilan baru "Teacher NURUL" hihihi

Psssttt: gambaq kat tadika aku malas nak transfer ke laptop, next entry eh :)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Sunday, December 25, 2011

35 Hanya mampu tersenyum..errr tergelak kot

Assalamualaikum...

Ingat korang je cuti hari ni? aku pun cuti ok..bezanye aku baru tau aku cuti hari ni..hahahaha..al kisahnya, hari tu mase interview, Puan (pengetua) tanya aku awak nak mula keje bila? aku cakap la hari Ahad sebabnya Sabtu cuti, jadi nak mula keje minggu yang baru la (paham kan?) aku tak tau pun Ahad tu 25hb, balik rumah baru perasan, eh Ahad Krismas, tak cuti ke? Tapi aku malas la nak mesej tanya Puan, baru nak keje dah tanye cuti? tak kan Puan tak perasan Ahad 25hb? hehehe..kesimpulannya aku anggap je hari Ahad (harini) KEJE..

Pagi tadi aku sampai taska, gelap semacam je, bagi salam 2 3 4 kali, takde sape bukak pintu..huhuhu..tapi aku nampak puan tu di sebalik tingkap..hahaha..pastu nampak la NOTIS kat depan rumah tu berbunyi:
Harini CUTI la!! hahahaha..untuk confirm kan, aku call puan tu..yeah! betul hari ni cuti..sampai hati puan tak bagitau hari ni cuti, semangat saya bangun awal nak g keje tau...sob sob sob (luah dalam hati je la)

Good news, esok mesti tak ramai budak, cikgu pun mesti tak pegi kan? takdela aku segan sangat nak keje..hehehehe..mengada-ngada kan? besala baru first time nak keje..untuk yang tak tau lagi aku keje ape bace sini --> Bermula dari bawah



♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Saturday, December 24, 2011

18 Happy Birthday Nur Hannah Damia

Asssalamualaikum...

Semalam genap setahun umur Damia..happy birthday my niece..hadiah special tak sampai lagi, esok sampai kot..layan gambar je la eh..malas nak bebel..hihihi (sorry kualiti gambar kurang memuaskan)

Dress polka dot baru
 Hadiah siap dibalut lagi..hehe
Ni kek special home made ok :) of coz bukan aku yang buat..haha
 Sesi memotong kek..haha

Sempat garu-garu dulu..hehe
 Close up kek red velvet..made by my sis in law..sangat sedap :)
Esok dah kerja!!!! dah tak boleh tidoq lewat maaa..hari first keje time krismas, pandai aku pilih hari dan tarikh kan..hehe..mesti tak banyak keje kan..harap-harap la..amin :)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

12 Rombakan feed blog

Assalamualaikum...

Aku nak merombak senarai 'feed blog' di sidebar, sekarang ade 6 feed blog dekat sidebar..5 daripada enam feed blog ni dah lame ade kat blog aku..cadang nak tukar feed blog yang lain pulak..sebab? bagi can kat blogger lain yang selalu singgah blog aku bertapak di situ..nak letak banyak2 kang panjang pulak sidebar aku..kepada ayie, fa, KB, ida dan kechik thanks ye letak feed blog aku dekat sidebar korang..korang pun boleh buang feed blog aku kalau korang nak..hehehehe..kasi can blogger lain pulak, ok?

Aku tak sempat nak balas jejak korang lagi..malam esok aku blogwalking..

ESOK KERJA!!~ huhuhu

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

17 Bermula dari bawah..oh yeah!~

Assalamualaikum...

[Sila baca setiap huruf, perkataan, ayat dan perenggan]

Tanggal 25hb Disember 2011 aku akan mula bekerja sebagai pembantu di sebuah _ _ _ _ _ <-- isi tempat kosong..hahaha..aku akan kerja di sebuah taska a.k.a tadika a.k.a pra sekolah..kerja ni adalah kerja pertama aku, sebelum ni aku takde pengalaman bekerja langsung..lepas SPM, masuk PLKN..lepas PLKN, amik lesen moto dan keta..lepas amik lesen sambung study dan sambung lagi..lepas graduate tanam anggur..dan sekarang baru nak kerja? hahaha..dah puas aku menganggur, nak tunggu SPA panggil interview dan bagi kerja tak kahwin la aku..hahaha..buat adik-adik yang nak amik kos dietetik pike 10 tak pun 20 kali dulu ye..peluang pekerjaan sangat sikit, yang dapat tu sangat sangat sangat la bertuah <-- tak sia-sia belajar 4 tahun..huhu..dan yang tak dapat (aku la tu) banyak-banyak berdoa supaya dapat jugak nanti..hehehe..kerja yang terjamin akan dapat bagi aku ialah amik kos PENDIDIKAN..sape setuju angkat tangan??hehehe..tak pun amik farmasi atau perubatan..

Actually aku nak mintak jawatan GURU dekat taska tu, tapi jawatan tu dah penuh, jadi aku amik je la jawatan pembantu dulu, nanti ade kosong aku boleh apply GURU pulak..taska yang aku akan kerja ni adalah salah satu taska terbaik (pengetua tu la cakap) dan yang paling penting taska tu berdaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat..taska ni dah bukak 10 tahun, setakat sekarang baru ade cawangan dekat Bandar Puteri Jaya dan Bandar Utama (taman aku) <-- sape duduk Sungai Petani boleh la hantar anak dekat taska ni..hehe..aku akan kerja dekat Bandar Puteri Jaya, kalau jalan kaki dari rumah p taska dalam 5 minit je kot..nanti die akan bukak satu lagi dekat taman aku, selang sebuah rumah je ok..haha..harap-harap sume berjalan dengan lancar la, kalau ni la rezeki aku, aku terima..banyak mase depan sebenarnye keje kat taska (bagi aku), sebab tu aku sanggup keje dari bawah sebagai PEMBANTU..doa-doa la aku berjaya dalam bidang ni..buat mase sekarang aku hanya nampak GURU sebagai kerjaya aku, dietitian? mungkin bukan dalam mase terdekat (ayat pasrah ok) try dulu keje dekat taska, kalau tak boleh sesuaikan diri, tengah tahun depan sambung master -_-

Dulu aku paling TAK MINAT keje CIKGU sebab tu aku tak pernah apply pendidikan, tapi sekarang? kuikuikui..takpe aku minat budak..SMILE :) jangan buli kakak ye esok adik-adik ku <-- err, ape patut budak kat taska tu panggil aku?kakak ke?mesti kekok gile esok..huhu

Pssttt: Aku kerja 7 pagi sampai 7 malam (12 jam), cuti hari Sabtu je..korang? 

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Friday, December 23, 2011

22 BE tak diundang?!!

Assalamualaikum...

Nuffnang bagi lagi satu BE, Maxis Fextive Bonanza Grapevine..bagi time aku takde mase dan malas nak blogwalking? sape rajin tolong klik eh..boleh buat duit kahwin..hehehe..ni BE yang ke-25 <-- baru kire tadi..haha..sebelum ni aku tak penah kire aku dapat bape BE..
BE Ministry of Health pun dok running lagi, rasenye ni BE paling lame bertapak dalam blog aku dan paling tinggi earning banding dengan BE yang lain..

Petang ni streamyx akan dipotong..haha..padan muka aku..habis la castleville aku..hutang buat entry dengan blogger lagi? huhu..

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

14 Slide swimming pool jadi pilihan :)

Assalamualaikum..

Aku tak sempat blogwalking semalam, update pun tak..nanti aku balas jejak eh..thanks yang bagi pendapat nak beli mainan ape untuk Damia..ade sorang adik ni die suruh aku beli baldi dari beli kolam renang..ish3..ade ke patut..haha..adik yang dimaksudkan..................tengok sendiri kat komen eh..hahaha..akak kutu cadangkan beli buku cerita..sebelum ni penah dah beli buku ABC kat Damia, abeh terburai die gigit dan koyak..buku cerita tunggu umur 2 atau 3 tahun nanti..hehe

Damia suke main air, dah penah bawak die g swimming pool, die tak takut air sejuk sebab tu nak beli swimming pool kat die..ade gak aktiviti menarik selain main tangga, laci, kerusi..ape lagi eh yang die suke main..huhuhu..setelah berbincang dengan kak ipaq, kitorang decide belikan Damia slide swimming pool :)
Swimming pool ni kalau tak isi air pun takpe, just bagi die main bola dalam tu..harga RM180, dapat sekali dengan electric pump..idea asal aku nak share beli dengan kak ipaq, tapi last2 abang aku yang bayaq..hahaha

Nanti aku blogwalking eh..pengsan jap (:

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Wednesday, December 21, 2011

22 Rambang mata tengok mainan budak

Assalamualaikum...

Dua hari lagi birthday Damia, tengah cari hadiah yang sesuai untuk budak nakal tu..hehe..kalau search mainan budak dekat google macam-macam kuar, last-last aku cari kat FB je..memang rambang mata tengok dekat page Toysfortoddlers Shop..cadang nak beli swimming pool kat Damia..

Puas ke main air kalau kecik macam ni? hehe
*RM80
Kalau yang ni, aku boleh join main air sekali..haha
*RM350
Ni pun menarik gak..tunggu Damia besar sikit..
*RM180

Ini pun ok jugak, boleh kurung die dalam ni..kuikuikui..name ape eh benda alah ni?kubu?
Tak sesuai untuk umur Damia ni, kena tunggu pandai berlari dulu..
Ni beli untuk diri sendiri..haha..masa kecik dulu tak puas main, mane ade set masak-masak sekali dengan meja..untung budak sekarang..hehe

Piano ni terbaik..besar nanti Damia mintak Umi belikan eh..hihihi

Yang mane menarik bagi korang dan sesuai untuk budak umur satu tahun? hehe

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Tuesday, December 20, 2011

33 4 hari sebelum menamatkan zaman bujang?

Assalamualaikum...

Hahahahha..macam mana la aku boleh yakin tulis rawatan 'akal' padahal rawatan akar dalam entry NI!
*blushing* hari tu mummyqis ada komen dah tapi ingat dia saje la..hehe..pastu caliph pulak komen, baru aku check..rawatan akal ade ke dalam istilah kamus gigi? kuikuikui..thanks mummyqis and caliph :)

Berbalik pada tajuk, 'zaman bujang' yang dimaksudkan ialah zaman penanam anggur..insyallah aku akan start keje Ahad ni bersamaan 25hb Disember 2011..yes yes yes, aku keje time krismas! ade aku kisah?hehehehe sekarang kau tak kisah lagi la kan, nanti kau dah keje lame, mesti kau kisah

Mesti/confirm/pasti korang nak tau aku keje ape punye kan? hihihi..nanti aku bagitau..

Mood blogging dah kembali..slow-slow berblog, esok aku sampai la kat blog korang eh :) thanks yang selalu singgah..anda tahu siapa anda..wee

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Monday, December 19, 2011

16 Doa supaya dimurahkan rezeki..amin

Assalamualaikum..

Sharing is caring..doa-doa untuk diamalkan oleh penanam anggur, penternak lemak dan penghutang sekalian alam..semoga doa dimakbulkan dan rezeki dimurahkan Allah..insyallah....

1) Membaca surah Al-Waqiah setiap malam.
2) Membaca Surah Al-Ikhlas

"Sabda Rasulullah SAW: Barang siapa yang membaca Qulhuwallu ahad ketika masuk ke rumahnya, nescaya dihindarkankefakiran dari ahli rumahnya serta jirannya. (Daripada Jarir Bin Abdullah: Kanzu al 'Ummal, Mu'jam Al-Tabarani, daripada Ibn Mas'ud: Muj'ma al- Zawaid"



Sabda Rasulullah SAW: " Wahai sekalian manusia, jadikanlah taqwa itu suatu perniagaan, nescaya rezeki akan datang kepada kamu tanpa modal dan niaga." Kemudian Baginda membaca ayat di atas.(Riwayat daripada Mu'azbin Jabal: Maj'ma al- Zawaid, Kanz al-Ummal)

Saidina Ali mengatakan kepada seseorang yang datang kepadanya: Aku mahu mengajar kamu kalimah yang Rasulullah telah ajarkan kepada ku. Jika kau menanggung segunung hutang tentu Allah akan menunaikannya. Bacalah: (Doa di atas)... (Riwayat daripada Ali: Sunan al-Tirmizi; dinilai Hasan Gharib)


Pada suatu hari Rasulullah SAW masuk ke masjid lalu
terserempak seorang yang dipanggil Abu Umamah.
Rasulullah SAW bersabda kepadanya: “Wahai Abu
Umamah, aku lihat engkau duduk di masjid bukan pada
waktu solat, kenapa?” Jawab Abu Umamah: “Dukacita
dan hutang menyelubungiku, wahai Rasulullah!” Jawab
Rasulullah: “Mahukah kamu aku ajarkan suatu bacaan
jika kamu membacanya Allah akan menghilangkan rasa
dukacitamu dan melangsaikan hutangmu.” Abu
Umamah menjawab: “Ya, wahai Rasulullah.” Baginda
bersabda: “Apabila tiba waktu pada dan petang
bacalah: (Doa di atas). Kata
Abu Umamah: “Aku membaca doa tersebut, lalu Allah
menghilangkan rasa dukacitaku dan melangsaikan
hutangku.” (Riwayat Abu Daud daripada Abu Said al-
Khudri).

Diriwayatkan daripada ‘Aisyah RA katanya: “Abu Bakar
datang kepadaku lalu berkata: Adakah engkau telah
mendengar daripada Rasulullah SAW sebuah doa
Baginda ajarkan kepada. Aku bertanya: Apakah doa
itu? Jawab beliau: Pada waktu dahulu, Isa Ibn Maryam
mengajar sahabat-sahabat baginda: Seandainya sesiapa
di kalangan kamu yang berhutang sejumlah emas satu
bukit lalu ia berdoa dengan doa ini nescaya Allah
tunaikan untuknya.” Kata Abu Bakar: “Aku telah
berdoa dengan doa tersebut lalu Allah memberikan aku
suatu ganjaran sehingga aku dapat melangsaikan
hutang aku.” Kata ‘Aisyah: Aku pernah menanggung
hutang lalu aku mengamalkan tersebut, tidak lama
kemudian Allah memberi rezeki kepadaku sehingga aku
dapat bersedekah dan mewariskan harta.” (Riwayat al-
Bazzar, al-Hakim dan al-Asbahani)

Sabda Nabi SAW: “Doa saudaraku Yunus amat
menakjubkan; permulaannya tahlil, pertengahannya
tasbih dan penghujungnya pengakuan melakukan dosa.
Sesiapa yang berdukacita, berada dalam kekusutan,
ditimpa kesusahan dan dibebani hutang pada suatu
hari, lalu ia membacanya sebanyak tiga kali, nescaya
dimakbulkan untuknya.”


Selamat beramal :) 

"Sekiranya itu rezeki ku, ku terima"

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Sunday, December 18, 2011

16 Meleleh ayaq liuq?

Assalamualaikum..
Laksa Kedah terbaik dari ladang anggur..hehehe..kali ni buat guna ikan sardin saiz XXL <-- besar gedabak macam ikan paus ikan sardin tu, jenuh perisi, kalau lepas rebus masuk blender terus kan senang..hahaha
nak resepi Laksa Kedah tengok sini --> RESEPI

Amacam, meleleh dah ayaq liuq? hehehehe

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

12 Postponed rawatan akar sebab aku malas

Assalamualaikum...Happy weekend!!~~

Weekend buat ape? kalau aku weekend same je macam weekdays..hehehe..orang bujang kan, duduk rumah je la..nak berjalan ke mane..huhu..actually hari ni ade appoinment gigi <-- malas aku nak pegi, nak postponed..huuu..aku tengah buat rawatan akar (RCT), sepatutnye 3 kali appoinment dah boleh setel, patut hari ni la..tapi tapi tapi aku risau ade nanah lagi dalam gusi..last 2 weeks dentist cakap kalau ade nanah still tak boleh tamatkan rawatan..jadi aku buat keputusan sendiri, tangguh dulu rawatan bagi can nanah kuar sume baru pegi..haha..nak kena beli satu mesin x-ray gigi kat rumah ni, boleh check nanah ade ke tak lagi dalam gusi..
Pengalaman aku sepanjang aku buat rawatan akar langsung tak sakit <-- pelik tapi benar..ubat bius pun doktor tak cucuk..sakit lagi cuci gigi ok..lepas ni kena buat crowning pulak <-- yang ni memang mahal..satu gigi caj mungkin sampai RM500..crowning ni untuk cantikkan gigi sebab gigi yang buat rawatan akal ni dah mati die dah tak berseri..nak bagi berseri kena buat crowning <-- yeke? betulkan kalau salah..tunggu la dekat-dekat nak kahwin baru buat..hahaha

# gambar Klinik Pergigian Dr Nurliza (gambar lame, saja tayang balik)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

6 Ratah biskut coklat teddy cap ping pong tengah malam

Assalamualaikum..

Tajuk terpanjang sepanjang aku blogging..hehehe..baru lepas mengupdate entry-entry lama, sambil update sambil 'ratah' biskut Teddy (Damia punya..haha) takde idea nak buat entry ni..thanks tau kawan-kawan yang selalu singgah baca dan komen kat blog aku..nanti aku blogwalking k <-- bila mood blogging dah kembali

Time mood blogging takde:
1) aku still akan update <-- entry merepek? sukati la blog aku kan..haha
2) aku tak balas kunjungan korang <-- kejam ke? takde mood nak baca, ade mood nak tulis je..hehe
3) aku akan balas kunjungan slow-slow <-- macam kura-kura
4) bloglist memang aku tak usik 
5) Shotbox pandang pun tak <-- lagi 12 hari je shoutbox tu, nanti dah kena buang kan? 

Kesimpulannya, jangan terasa ye kawan-kawan kalau aku tak muncul kat blog korang, aku pun tak kan terasa kalau korang tak singgah blog aku..hihihi..nanti aku dah ade mood blogging kita sama-sama blogging sampai lebam ok? hehehe..yang mana aku jadi sponsor untuk contest ke GA ke ingatkan aku, kalau diam je aku pun diam jugak la..satu lagi......kalau ade hal penting, tinggalkan komen dekat entry atau mesej aku dekat FB atau jerit je kat wall fanpage jangan inform dekat shoutbox ye..see u soon..

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Saturday, December 17, 2011

8 Damia ku sayang

Assalamualaikum..

Ok, tau semalam aku tak update kan..sorry ye adik2 kakak2 abang2, separuh mood blogging hilang dalam Castleville..kalau rindu cari aku kat FB ye..I'm always there and appear offline..hihihi..hari ni nak tayang muka Damia yang aku rasa sangat kelakar dan satu lagi gambar die dah pandai pegang botol susu..hee

Tengok mulut dia, muncung macam nak nangeh tapi at the same time mata bulat tak nampak macam nak nangeh pun..masa ni ade bangla tengah tegur die "hai adik, mama mana" 
Dah nak dekat setahun baru mau pegang botol sendiri, sebelum ni orang lain pegangkan, tangan die sibuk dok main something (puting, handset et al)
6 hari lagi genap umur Damia setahun, cepatnye mase berlalu..jalan dah boleh sikit2, gigi 8 batang (dah lame tak tumbuh gigi baru), sora pun bukan main kuat sekarang ni, cakap? tak boleh lagi, pandai sebut "aaa baaa mamamam" dan hobi dia sekarang suka panjat dan turun tangga!

Damia nak hadiah ape? maksu bagi adik nak?hehehehe

Weekend ni ade ke yang blogging? ke sume sibuk p makan kenduri?

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Thursday, December 15, 2011

18 Review novel Awak suka saya tak?

Assalamualaikum..

Terabainya blog ni, kalau online bukak FB dulu..sob sob sob..yang tinggal jejak kat shout aku tak sempat nak belek lagi, aku mampu 'layan' yang komen je dulu..sob sob sob..busy tanam anggur segala mak nenek kat castleville..novel dah habis bace..sob sob sob..tak pandai aku nak review..sape yang suke bace novel gerenti suke novel 'Awak suka saya tak?' sob sob sob

* sob sob sob penangan baca novel 'Awak suka saya tak?' sob sob sob

Novel ni tebal oo, 1058 muka surat saje!! sehari tak leh habis baca kecuali mengadap novel tak makan minum keje dan tido..hihihi..cerita die lain dari novel lain yang aku baca sebab hero bukan Melayu tapi kacukan Amerika-Korea-Cina yang masuk Islam..novel ni jadi tebal sebab si hero lupa ingatan pulak, lupa yang dia dah bertunang dan dia dah peluk Islam..dia lupa ingatan sebab jatuh kuda, 2 hari sebelum hari akad nikah..adoi..sob sob sob..part ni la yang paling sedih..lepas jatuh kuda, hero tukar perwatakan dari alim jadi gatal miang dan terlebih romantik? nak tau menarik tak menarik baca sendiri okey? hihihi

by Melur Jelita <-- ade name kak mimi dekat bahagian 'Dedikasi'

Pssttt: Aku nak buat GA la, agak-agak ade tak yang nak join? sob sob sob

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Wednesday, December 14, 2011

27 Nak buat Hash Browns Potato!

Assalamualaikum...

 Sape pernah makan Hash Browns? tak tau Hash Browns tu ape? Hash Browns ni sangat yummy sesuai untuk breakfast atau minum petang..luar tu buat dari roti tepung (kalau tak salah aku la..hihi) dan dalam tu ubi kentang..aku pernah makan yang segera je beli kat UO, dah tak ingat brand ape..tapi memang sedap la..esok nak try buat, baru nak godek godek resepi..kuikuikui..
Gambar: Google

Sape pernah buat meh share resepi meh :)

Pssttt: Tengah blogwalking ^_^

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Tuesday, December 13, 2011

26 Saya suka awak

Assalamualaikum...

Syuhh syuhhh syuhhhh <-- halau habuk! dah 2 hari tak update boleh tahan habuknya...hehe
aku rasa sangat busy la sejak dua menjak ni..busy main game dan baca novel :)



Thanks yang singgah blog aku, nanti dah 'tak busy' aku balas jejak ye~~~

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Sunday, December 11, 2011

28 Selamat Pengantin Baru Jijah

Assalamualaikum...

11.12.11 <-- Cun tu tarikh

Salah sorang kawan baik dekat blog kahwin hari ni! sape tak kenal Cik Jijah?
sila serbu sekarang --> JIJAH
Selamat Pengantin Baru Jijah dan Green Line

Insyaallah 25 Februari nanti nak pegi majlis resepsi Jijah, sape nak pegi roger roger la ye..Cik Jijah jemput sume follower die :)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

Saturday, December 10, 2011

11 I am dietitian 2 be?


Assalamualaikum...
Sejak dua tiga menjak ni aku lebih suka tengok balik entry tahun lepas (entry zaman study) dan publish semula dengan nafas yang baru..mungkin rindu kenangan lama atau takde idea nak buat entry baru? hihihi..lagipun mesti korang tak baca lagi entry lama aku kan? kelakar pun ade gak bile baca balik..mase study seminggu mungkin sekali je kot update, tapi sekarang, sehari dua kali update..hehe
Gambar di bawah diambil lepas kenyang melantak KFC..dekat bus stop HUKM..mase ni aku final year dan buat praktikal dekat HUKM..
 *Tulisan biru ialah entry asal (23 Julai 2010) aku tak ubah ayat, kenangan tu :)
Busy nye hidup bile masuk final year..
macam-macam dugaan..
ni tak masuk dugaan bulan posa lagi..huhu

Minggu ni hari-hari bangun awal..
dah ade ciri-ciri org berjaye x?keke
tapi siyes, minggu ni macam cepat je dari minggu lepas..

i need more more time to be a professional student..
minggu lepas & minggu ni dapat supervisor baik (like me..haha)
minggu depan? OMG, so so so scary!!

i need to be positive & more confident..
dont play2 rrrr...
final year sangat menakutkan macam hantu..haha
Zaman praktikal memang mencabar banyak, nak kena adapt dengan perangai patient dan jugak supervisor..alhamdulillah aku dah berjaya lepasi zaman tu..hehe..ape yang penting mase praktikal ialah kena confident bile bagi kaunseling dekat patient dan kena sabar dengan ragam supervisor..huhu


*Sorry baru perasan sebelum ni takleh komen*

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥