Sunday, December 18, 2011

12 Postponed rawatan akar sebab aku malas

Assalamualaikum...Happy weekend!!~~

Weekend buat ape? kalau aku weekend same je macam weekdays..hehehe..orang bujang kan, duduk rumah je la..nak berjalan ke mane..huhu..actually hari ni ade appoinment gigi <-- malas aku nak pegi, nak postponed..huuu..aku tengah buat rawatan akar (RCT), sepatutnye 3 kali appoinment dah boleh setel, patut hari ni la..tapi tapi tapi aku risau ade nanah lagi dalam gusi..last 2 weeks dentist cakap kalau ade nanah still tak boleh tamatkan rawatan..jadi aku buat keputusan sendiri, tangguh dulu rawatan bagi can nanah kuar sume baru pegi..haha..nak kena beli satu mesin x-ray gigi kat rumah ni, boleh check nanah ade ke tak lagi dalam gusi..
Pengalaman aku sepanjang aku buat rawatan akar langsung tak sakit <-- pelik tapi benar..ubat bius pun doktor tak cucuk..sakit lagi cuci gigi ok..lepas ni kena buat crowning pulak <-- yang ni memang mahal..satu gigi caj mungkin sampai RM500..crowning ni untuk cantikkan gigi sebab gigi yang buat rawatan akal ni dah mati die dah tak berseri..nak bagi berseri kena buat crowning <-- yeke? betulkan kalau salah..tunggu la dekat-dekat nak kahwin baru buat..hahaha

# gambar Klinik Pergigian Dr Nurliza (gambar lame, saja tayang balik)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

12 bijik anggur:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wanie..Rawatan akar ke @ rawatan akal?. :)

yup betul..buat rawatan akar tak sakit..sakit lagi cuci gigikan..akak ni dah terlebih appoinment nk cuci gigi..koz masih ingat buat rawatan tempohari..mak aii..sakit..tu yg takut tu.. :)

Tapi kan..akak dulu buat rawatan akar..just sekali jer..takde ulang alik..ntahlah..lain klinik lain caranye kut..lagi pun akak tu kos murah..tu yg sekali jer kut..tapi akak takde buat crowning..tak cukup bajet.. :D

Cik Azizah said...

cantik suasana klinik tu..dlm banyak2 sakit...sakit gg paling takut..xkesah la gusi ke..cabut gg ke..memang takut! huhuhu

Maicher said...

hmm, crowning tu memang mahal. makcik saya buat rm800 sebijik.

kalau guna emas lagi lahh kan.

Puan Kutu said...

sedap jer tilam n katil dia.tido best tu.hahaha

cik ika said...

paling ta ske jpe doktor la..doktor gigi pun sme gak spesies doktor kn,hehehe

shedameor said...

tak paham. sakit gigi ke ? ape kaitan dengan rawatan akal. hehe

Anif Abdullah| AA said...

cantik la klinik dia.. :)
semoga rawatan berjalan ngn lancar n keadaany baik ye :)

shida'R said...

kemas jer kliknik gigi ni ^_^

aisya said...

camne boleh ada nanah dalam gusi? huhu

Tukang Karut said...

aku seram dengan doktor gigi!

aimie amalina said...

hayoooo
bahayo sungguh budak ni
moge cpat2 sembuh la gg tu na

caliph shuriken said...

errk.. sepatutnya rawatan akar kn? huh...