Sunday, December 25, 2011

35 Hanya mampu tersenyum..errr tergelak kot

Assalamualaikum...

Ingat korang je cuti hari ni? aku pun cuti ok..bezanye aku baru tau aku cuti hari ni..hahahaha..al kisahnya, hari tu mase interview, Puan (pengetua) tanya aku awak nak mula keje bila? aku cakap la hari Ahad sebabnya Sabtu cuti, jadi nak mula keje minggu yang baru la (paham kan?) aku tak tau pun Ahad tu 25hb, balik rumah baru perasan, eh Ahad Krismas, tak cuti ke? Tapi aku malas la nak mesej tanya Puan, baru nak keje dah tanye cuti? tak kan Puan tak perasan Ahad 25hb? hehehe..kesimpulannya aku anggap je hari Ahad (harini) KEJE..

Pagi tadi aku sampai taska, gelap semacam je, bagi salam 2 3 4 kali, takde sape bukak pintu..huhuhu..tapi aku nampak puan tu di sebalik tingkap..hahaha..pastu nampak la NOTIS kat depan rumah tu berbunyi:
Harini CUTI la!! hahahaha..untuk confirm kan, aku call puan tu..yeah! betul hari ni cuti..sampai hati puan tak bagitau hari ni cuti, semangat saya bangun awal nak g keje tau...sob sob sob (luah dalam hati je la)

Good news, esok mesti tak ramai budak, cikgu pun mesti tak pegi kan? takdela aku segan sangat nak keje..hehehehe..mengada-ngada kan? besala baru first time nak keje..untuk yang tak tau lagi aku keje ape bace sini --> Bermula dari bawah



♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

35 bijik anggur:

Ezad Skytech said...

hee..hari ni confirm2 la cuti kan...:D

Maicher said...

selamat bekerja nanti.

:)

Mimi Jazman said...

puan nak test la tu.. nk tengok semangat bekerja kot..

hehehe.. :D

Cik Azizah said...

jadi cikgu taska eh..so sweet..nak jaga anak2...suke suke..

Aien Not Alien said...

bagus wanie..teruskan semangat tu sampai bila2...hehe.. tahniah dah dapat kerja.. :)

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. excited na keje upenye cuti.. :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..takpe wanie..boleh sambung tido balik.. :)

Juliet_iRa~" said...

haha kesian wanie..;p

tu la org cuti dia nak keje, kan dah kena cuti..heee

iMBobo said...

jd cikgu taska ke? kena byk sabar dgn budak2 hehe

Abg Stalker said...

haha..:)lupa r,kt utara hr ahad tu kje.tp hrni hari natal so mmg cuti la dlm kalendar.

semutsengal said...

Err,

nasib baik tempat kerja kau tuu tak jauh kan.


LALALALLALALA

yana lyana said...

semangat betul..cuti2 pun datang keje..

good2! hehe :)

Tukang Karut said...

elok2 jaga anak orang...

caliph shuriken said...

semangat tu nk mula tugas, hikk...

EmpayarUtama said...

Ter rajin la pulak yea :)

Puan Kutu said...

gud luck wanie..janji ada gaji..best apa hidup dipenuhi budak2.hehe..

najihah sahami said...

Hehe.bsmangt waja eh wanie.xpe..jd pekerja brdedikasi.

anamizu kaito said...

aiseh cmne bleh lupe arini cuti??
dedikasi sgt l tuh keje..hehe






luv,
cik ana

aimie amalina said...

hehehehehehe
aduhaiiii
x pe..semangat2!!

:))

shedameor said...

hihik. maluunya saya. haha :P

Saddila said...

wahh baiknya dia call pengetua tu . nak ambik hati lettew walaupun dia dah baca notis tu . hehee ,

Bui Junaidi said...

lom tua dh nyanyuk yer..kekeke

Yatie Awang said...

kesiannya...tu lahhh...orang tua cakap tak tahu bertanya...hehehe

Apa kata kita

budak penjara said...

eh taska x cuti cam budak2 skolah menengah ngn rendah er??hehe

shida'R said...

sampai hati puan tu..nasib madam shida bgtaw siap2 dah hehe.. ^_^

Admin said...

nice share

Thanks

Nur Farah Hani said...

waaaaaaaaaaa da kerje ea... bestnya.. kerje elok2.. :))

MiszMaryaNe said...

hehe, okela tu,
boley cuti puas2 sblm stat keja,
macam sy la, huhuhu..

Gadis said...

wahhh..

tahniah jdi cikgu tadika..

mcm adik Gadis jugak la ni...hihihi

visitme@FaTiN cOrNeR said...

waa..dh dpt keje eh..tahniah2!!

syiela said...

hahahha.. kan dah kena cuti

Apik Pehe said...

hahaha..lupa la tu..

cucu umie said...

wah sis dah jadi cikgu...lepas nie boelh jadi share penglaman..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh dh x tanam anggur dah..keje jd cikgu taska eh? seronoklah :)

semutsengal said...

bizi bebenor sekarang yaa.