Saturday, December 24, 2011

17 Bermula dari bawah..oh yeah!~

Assalamualaikum...

[Sila baca setiap huruf, perkataan, ayat dan perenggan]

Tanggal 25hb Disember 2011 aku akan mula bekerja sebagai pembantu di sebuah _ _ _ _ _ <-- isi tempat kosong..hahaha..aku akan kerja di sebuah taska a.k.a tadika a.k.a pra sekolah..kerja ni adalah kerja pertama aku, sebelum ni aku takde pengalaman bekerja langsung..lepas SPM, masuk PLKN..lepas PLKN, amik lesen moto dan keta..lepas amik lesen sambung study dan sambung lagi..lepas graduate tanam anggur..dan sekarang baru nak kerja? hahaha..dah puas aku menganggur, nak tunggu SPA panggil interview dan bagi kerja tak kahwin la aku..hahaha..buat adik-adik yang nak amik kos dietetik pike 10 tak pun 20 kali dulu ye..peluang pekerjaan sangat sikit, yang dapat tu sangat sangat sangat la bertuah <-- tak sia-sia belajar 4 tahun..huhu..dan yang tak dapat (aku la tu) banyak-banyak berdoa supaya dapat jugak nanti..hehehe..kerja yang terjamin akan dapat bagi aku ialah amik kos PENDIDIKAN..sape setuju angkat tangan??hehehe..tak pun amik farmasi atau perubatan..

Actually aku nak mintak jawatan GURU dekat taska tu, tapi jawatan tu dah penuh, jadi aku amik je la jawatan pembantu dulu, nanti ade kosong aku boleh apply GURU pulak..taska yang aku akan kerja ni adalah salah satu taska terbaik (pengetua tu la cakap) dan yang paling penting taska tu berdaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat..taska ni dah bukak 10 tahun, setakat sekarang baru ade cawangan dekat Bandar Puteri Jaya dan Bandar Utama (taman aku) <-- sape duduk Sungai Petani boleh la hantar anak dekat taska ni..hehe..aku akan kerja dekat Bandar Puteri Jaya, kalau jalan kaki dari rumah p taska dalam 5 minit je kot..nanti die akan bukak satu lagi dekat taman aku, selang sebuah rumah je ok..haha..harap-harap sume berjalan dengan lancar la, kalau ni la rezeki aku, aku terima..banyak mase depan sebenarnye keje kat taska (bagi aku), sebab tu aku sanggup keje dari bawah sebagai PEMBANTU..doa-doa la aku berjaya dalam bidang ni..buat mase sekarang aku hanya nampak GURU sebagai kerjaya aku, dietitian? mungkin bukan dalam mase terdekat (ayat pasrah ok) try dulu keje dekat taska, kalau tak boleh sesuaikan diri, tengah tahun depan sambung master -_-

Dulu aku paling TAK MINAT keje CIKGU sebab tu aku tak pernah apply pendidikan, tapi sekarang? kuikuikui..takpe aku minat budak..SMILE :) jangan buli kakak ye esok adik-adik ku <-- err, ape patut budak kat taska tu panggil aku?kakak ke?mesti kekok gile esok..huhu

Pssttt: Aku kerja 7 pagi sampai 7 malam (12 jam), cuti hari Sabtu je..korang? 

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

17 bijik anggur:

aimie amalina said...

oohhhhhhh
heee..cm sonok je wanieeee
mimi pon suke budak2

aw..penuh la kene buli dgn budak nnti
kikikiki

selamat bekerja esok..xpe..pengalaman yg pntg..hehe


p.s: perancangan tu cm sama jek dgn mimi..kekeke :P

..cik gugu.. said...

12 jam kije?? lame tu...

Hazwan Arif said...

best ler dpt keje cg tadika pasni >_<

♥ p a a n i ♥ said...

good luck! hehehe jd cikgu la besh :)

semutsengal said...

waa,

dah tak tanam anggur lah ni ? selamat bekerja kak.

najihah sahami said...

wahh..xpela..cari pengalaman dulu. kan. hehee

Saddila said...

12 jam akak kerja jadi cikgu taska ? lamanya .

semoga akak gembira dgn kerja akak dan semoga boleh jadi cikgu suatu hari nanti . amin :)

sayang akak <3

Ujie said...

bagus & tahniah sbb tak segan utk mula dari bwh!

ia penting supaya kita ada lebih byk pglmn & tak memandang rendah pd org bawahan (bila kita dah jadi atasan).

*bidang keperluan asas manusia (pndidikan, mknn, perubatan)..itu kerja yg sntiasa terbuka. tapi wajib beserta dgn minat!

ID said...

percayalah best dan sangat ohsem bila bersama bebudak ni.. im tecer to be insya Allah.. gud luckz.. semoga dapat berkongsi kerjaya yg sama suatu masa nanti :)

Aien Not Alien said...

bermula dari bawah satu pengalaman yang menarik wanie.. betul..percaya cakap saya...hehe..


bukan senang nak senang kan... berusaha okeh... :)

Juliet_iRa~" said...

hehe..xjuga wanie..

kalo pendidikan di U xsemestinya terjamin...:)

kalo ipg mcm ira, byk proses mula2 tu..temudua bla bla..;)..

xpe..janji halal!

kakak wanie!heeee

caliph shuriken said...

gud luck, gambatte fir ^^

Puan Kutu said...

klu suka budak2 takde masalah kot.akk dulu habis studi kje kilang je,pastu keje hotel jap pastu tolong bakal pak mertua meniaga.last2 kawen.mmg berlonggok siswazah macam wanie ni tak keje.jgn memilih sgt.keje dengan baik tau,cari peengalaman..mana tau pas kawen br ada rezeki dpt keja yg diidamkan..:)

akk dpt keja gomen masa pregnant aiman.rezeki anak.hehe..

Bui Junaidi said...

takper cari pengalaman dulu..janji halal dik..tp lama betul masa bekerja tu sampai 12 jam..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dietetik susah dpt kerja eh? akak dulu amik IT pastu nyesal apesal ah x amik dietetik hehe..sb mcm best je course tu x sangka lak susah dpt keje..


dpt jd pembantu taska pon ok apa..yg penting kerja dgn ikhlas ya :)

Qaseh Irsalena said...

salam, awak.. gudluck! saya pun penah kerja taska d jitra, dah d putrajaya,., blh saya tahu taska awak kerja tu nama apa ye? hehehe ^^,

rindu sgt time dgn budak2 d taska.. love them so much!

have a bright day =)

:p

maszull said...

wahhh~..jadi cikgu jugak yer..wee~..best tak best tak? ^_^ lin mnggu pertama dgn keempat cuti hari sabtu..ahad mmg cuti sokmo..kje pkl 7pg-5.30ptg..huhu..gudluck taw wanie..lin dah ssh nk tgglkan dorang ni..siang mlm asyik nk jmpa..huhu