Saturday, December 10, 2011

16 Koleksi handset aku

Assalamualaikum...
[Entry lama disegarkan semula..tarikh sebenar entry ni dipublish: 13 Jun 2010]
1) Samsung a.k.a handset teloq

Ni handset first yang aku pakai, mase form 5..budak sekarang form 5 dah pakai iphone mungkin?tak pun blackberry?hehe..handset ni dok ade lagi tapi rosak teruk dah..aku panggil handset teloq sebab saiz dan rupa bentul macam teloq..kuikuikui..handset ni boleh kembalikan memori cinta monyet..haha
2) Nokia 6233 a.k.a cap ayam

Handset ni pakai mase matrik..mula-mula pakai memang excited gila tapi ni salah satu handset nokia yang bermasalah..tak rase ramai yang pakai handset ni..mungkin kuar kejap je handset ni terus dah dah tak jual..banyak kali gak rosak, last last aku trade in dengan handset sony..
3) Sony Ericcson W200

Handset ni sampai sekarang aku pakai, dah 5 tahun..handset paling tahan lasak..function memang tak banyak..camera pon cap ayam je, tapi handset ni best, keypad die terbaik..

4) Nokia Xpress Music 5320
Masuk U, beli handset ni pulak..handset ni pon best, camera cantik dan sound pun sedap didengar tapi aku cepat bosan..hehe..aku trade in handet ni dengan LG Arena..
5) LG Arena KM900

Handset yang aku guna sekarang ni, dah dekat dua tahun..banyak problem bila pakai handset touch skrin ni..selalu hang dan ter'off' sendiri..tak best bila amik gambar, ade sound yang takleh ditutup! camera pun problem sekarang ni, kalau amik gambar loading lame..tapi sound die best..

Sume handset yang aku pakai still ade sekarang kecuali handset cap NOKIA, dua dua pun aku trade in..tak rase nak tukar handset dalam mase terdekat, nanti kalau tukar pun macam nak beli Lollipop..hehe..dua tahun lepas memang rancang nak beli Lollipop last last p beli Arena..huhu

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

16 bijik anggur:

-telordibasuh- said...

ni duit hasil jual tudung ke hehee

Wanie said...

huh?jual telo la..
dlu wt bisnes telo gak..:P

-telordibasuh- said...

hahaa..wa maju2..patut dok plazarah haha

Wanie said...

huhu..die pn leh dok plaza kot..

syrupmasin said...

sep sikit kak..aku pon pernah pakai nokia xpress music 5320 tu..haha..pakai bb lah kak..bole bbm :P

Nadiah Jahari said...

Banyaknya phone dia ;)

Norlida Ramli said...

byknya koleksi dia..hehe

p/s:teringin beli iphone tp x mampu..sob..sob..

sea_lavender said...

amboi3x banyk hp die gne~~ sme la kte da tukar dkt 6 hp hehe sume tak tahan lama..kui3x sye ganas..skg gne sony yg murah2 je..hehe =D Kn sng..tpi kwn2 gne bb la pe la~ biarlah nti dah kaya beli la..ngeee
lagi2 tourch skrin mmg xleh gne la sye hehe

ILA HonEyBuNNy said...

banyak jugak koleksi hp wanie..hehe....

nanti ila nak cuba pk balik la apa hp ila...xegt la..hehhe..

wanie..entry atas tu mmg xdpt komen eh? y kenangan tu..ila mmg takoot la final sem neh...sob3..

caliph shuriken said...

byk kali tukar ek..

*sy semua maintain nokia ^^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

akak tak ingat 1st h/phone yg akak guna..tapi yg pasti h/phone tu besar & berat..huhu.. :)

Lynn said...

wahh..bnyknya collection..semua hpon ni ader lg x?^_^

Puan Kutu said...

sepanjang akk hidup,akk cuma pernah pakai 3jenis hp..akk pun ada buat entri pasal hp lama dulu.huhu..

budak2 skang canggih manggih.asal tak suka trade in.hehe bukan wanie yer!muahahaha..

aRa ❤ aFiq™ said...

wow , byk nye hp cik wanie kte pnh gne..

anamizu said...

cik ana masih maintain NOKIA + SONY ERICSSO je =P


teringin samsung galaxy..sapa tah nak tolong bagi T____T





luv,
cik ana

shida'R said...

hehee..shida pun suka kumpul koleksi hp shida byk juga :)