Saturday, December 3, 2011

33 Cantik gila muffin aku..hahaha

Assalamualaikum...

Cer tengok, cantik kan? bukan setakat cantik comel gile muffin aku buat ni..muahahaha

Ni mase dalam oven..dah macam volcano meletup! hahaha

Sebenarnye, muffin aku ni tak menjadi! bubuh banyak sangat adunan dalam cup, baru 5 minit dalam oven dah meletup ok, sebab tu la bawahcup tu jadi hangit,,atas tu pun hangit sikit sebab nak bagi dalam masak kena bukak api atas..ni sume salah resepi, bukan aku <-- hahaha

Dalam ok je, rase pun sedap je <-- tengok la sape buat..kuikuikui
Disebabkan resepi yang aku try ni tak menjadi, tak nak la share resepi..kang korang try jadi 'volcano meletup' jugak kang..hehehe

Pandangan sisi yang sangat 'cun' kuikuikui
 Pandangan atas yang sangat 'indah' grrrr
Failed bab baking! aku tak suka guna oven..huuu

Cup die pun dah jadi rangup, nak makan pun boleh..hahaha

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

33 bijik anggur:

nurdani said...

kalau buat topping tu mesti best.nampak macam sedap.hulur ke sikit.hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

awat meleleh kuar 2 yunk oii ? hehe.. ta pa2.. hias bg cntik kompem abes t.. :D

Bro Ahmad said...

sedap wanie hihii boleh buka kedai muffin dah ni..p

deno said...

deno suka makan muffin! lebih2 lagi muffin coklat! tengok muffin nie tetiba rasa nak makan! hehe

hazaryu said...

cik wanie..rajin2 ko bukak la twitter,

Yatie Awang said...

ahahahaaa...orang letak separu bekas je...tak pelah janji sedappppp....

myezatul aQma said...

wah..nk mkn cup dia pon bleh??
hehehe
jom tengok pet tercomel!

diana said...

akak pun macam wanie la..
bab membaking ni memang gagal terus.
kalau lauk2 atau yang masak guna periuk,kuali akak boleh la buat..
guna oven??failed!!

L said...

antar kat L sekali k..=) huhu.. suka3.

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/tuntutan-ifc.html

Saddila said...

ehhh serious nampak mcm sedap .
ke dila lapar lagi ni ???
hahaha . nak buat la muffin malam karang :)

Wanie said...

@nurdani hehe...kalau buat topping tadi, topi tu dah meletup sekali jadi hangit :D

Wanie said...

@aRa ❤ aFiq™ org terer buat memang cantik..saje je tu nak bagi meleleh..haha

cha zainol said...

aku kalau jadi cenggini aku buatkan die cream. nnt nmpak lah cantik :)

Wanie said...

@hazaryu err, facebook kan ade..hehe..ko nak gosip ape kat twitter? :D

Wanie said...

@Yatie Awang haha..tu la kak..mak dah ckp, letak separuh je, degil jugak p letak penuh..adoii

Wanie said...

@myezatul aQma nak ke cupnye?nak post ni..hehehe

Wanie said...

@diana haha..ade geng la ni..wanie kalau baked guna cara tradisional sikit ok la, oven memang x pandai dari dulu..mesti ade je problem..

Wanie said...

@Saddila ke nak maik hati?haha..muffin hangit pun die nampak sedap ye..keke..tak tambah ke lauk kenduri td? :P

farah hanim said...

uuuuuuuuu
sdpnye akq :)
nak2 ^_^

Ezad Skytech said...

oppss..terlebih sudah...heee~

tapi asalkan boleh makan da la kan...hee~

Lily Mazni said...

nyummmmm... nak cikit, jgn menilai dari luar, rase dlu. hehehehe :D

cikgu ainura said...

wanie, rupa dah cnatik xpe.. jnji sedap dimakn.. ye x.. jhehehe

semutsengal said...

kahkahkah,

tgn sapa lah yang buat ni. Kalau dah lapar, aku bedal je tau.

Puan Kutu said...

keep trying wanie..lain akli nakbuat letak adunan 3/4 jer dlm cup.nti dia kembang melimpah.haha..dah tau kan?saja ja nak habaq..

mmg cantik muffin nie.pos sini sikit.haha..

Fathiah Hamim said...

kalo nak cakap, still nampak sedap boleh? hehe

Cik Azizah said...

ok la ni yunk. janji berani mencuba dan akan perbaiki. gud job my dear!

hanif said...

lega..nasib baik tak share...ehhehehe
tapi tak per..kegagalan pertama adalah penunda kejayaan ..
Cayok..

ekk...ayat kat atas tu joke yek..

Lynn said...

ku terasa lapar..post lah ckit kesini..wink2..~_^

caliph shuriken said...

rupa out, klau rasa sedap.. sila kurier kt sy, hikk...

Nur Zulaikha said...

comelnye..hehe...ok lah tu..mungkin kene letak sikit je kot sebab nnt die kembang kan?<pandai2 je

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rupa tak penting..yg pentig rasa tu sedap.. ^^

visitme@FaTiN cOrNeR said...

kikiki..baru first tyme..chill lah..

shida'R said...

sejuk mak mgandung wani ehehe..dia pndai masak ape pun..