Monday, July 4, 2011

33 Iklan banner free di blog saya :)

Assalamualaikum..

Mintak maaf ye kalau aku tak balas jejak & komen korang..
semalam aku busy pergi cari TM, sampai tersesat la jugak..haha
insyaallah malam ni aku balas komen & jejak korang k..

Thanks tau sudi singgah blog aku ni :)
sebagai perhargaan aku nak buat iklan free untuk korang..hehe

Korang mesti dah familiar kan dengan iklan banner free ni?
aku baru nak buat hari ni..hehe
sesape nak tempek banner kat ruang iklan blog aku ni sila kan ye..:)
free of charge (ade kat atas)
janji ade banner la, yang takde g buat sekarang..hihi
Cane nak tempek banner tu?
korang klik Advertise here,
 then masukkan URL blog & URL banner korang..
mase advertise 5jam je (lame la tu) hehe

Jangan malu-malu nak tempek k..
(jangan biarkan kosong lak ruangan tu..hihihi)
aku dah tempek banner aku kat situ sebagai contoh..
ade lagi 5 kosong, sila lah isi kekosongan tu k..:)

Saiz banner 125 x 125

Untuk yg takde banner lagi (cane nak buat banner?)
 1) Pilih gambar yang nak dibuat sebagai banner
2) Upload gambar kat website ni --> GICKR
(pilih la 2 ke 3 gambar untk diupload)
3) Nanti automatik die akan jadi kedip-kedip contoh macam banner aku kat bawah ni
 (amik direct link gambar tu k)

Ni untuk buat simple banner la..
kalau nak buat yang lagi cun & complicated aku tak pandai..hehe

Bagi yang nak buat iklan banner free macam aku buat ni boleh pergi website ni
1) Kena daftar dulu
2) Pilih kod yang korang nak. Cadangan aku: Amik yang iklan 1 x 6
3) Kalau nak customize iklan tu, klik Contoh Pengubahsuaian Iklan
4) Dah puas hati copy kod tersebut & paste dekat HTML korang (Add a gadget)
5) Dah puas hati save dulu
6) Kalau nak edit mase, tengok kat website yang same, 
boleh tukar mase iklan kepada 5, 10, 15 atau 24 jam..

Kalau tak faham boleh tanye k..

P/s: Mau kuar teman En Z interview & berjalan-jalan,
malam ni aku reply komen & jejak korang
^_^

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

33 bijik anggur:

kotak bulat said...

yeah! dgn pantasnya kb msukkn! lallala~

nasyitahahmadzaini said...

wah2..jln sakan :)

Muhd Aizie said...

Wah , iklan free ye? Aku pun nak join juga aa macam ni.
iklan promote diri boleh?

"siapa-siapa awek kat luar tu single, boleh laa cari aku ni. lelaki paling hensem ni. hahah"

okay siap. banner kau buatkan ae wanie.
lalalalalal


kerdildesa.blogspot.com

muhamad hanif said...

wooo...


best2..esok ok ?


hahahahahah

Ini Kisah Tia said...

nanti Tia hamburrr :)

Syuxer said...

wahhh awk dah buat tutorial pasal neh..thumbs up!!..:)

saya takde banner men pakai gambar je heheh..:)

Mrs.Yie said...

heeee...akak dah letak.. :)

Bui Idzra Ryn said...

bui dh letak tapi kenapa tak keluar pun..hehe..^_^

cik tikah said...

cik tikah x de banner blog lah :(

alif haris said...

wah wah die pn ade iklan banner dah .. mcm syuxer :)

best2 .. nk letak gak ^^

diana said...

akak nak la..:)

Wanie said...

KB~kb mmg sangat pantas tau..hehe

Wanie said...

nasyitah~xde la sakan mane..pening tak cukup tido..huhu

Wanie said...

Aizie~gatal! perasan hensem..haha
buat la banner tu, senang je =)

Wanie said...

hanif~bila2 pun boleh, hari2 pun boleh..:)

meaw said...

sedih,banner non hado ....haha! nak letak header yg besar gedabak tu muleh :P

Wanie said...

Tia~hambur tak?x smpat nak tengok tadi..hehe

Wanie said...

Syuxer~hehe..thanks :) awk buat lagi la cepat kn..gune gambar je pun xpe, janji saiz same..:)

HonEyBuNNy said...

iklan banner lak...

banyak tol ila ketinggalan..heheheh

Wanie said...

Mrs Yie~akak, tak sempat nak tengok banner akak tadi..huhu..baru balik berjalan..

Wanie said...

Bui~ye ke tak kuar?sorry kak, sy baru balik, tak perasan tadi...banner akak tak kuar, tapi mase tamat kuar tak?

Wanie said...

cik tikah~bile dah ade letak la :)

Wanie said...

alif~jom la letak..nanti sy g letak banner :)

Wanie said...

diana~silakan kak :) nak ape ye?hehehe

Wanie said...

meaw~haha..ala, mcm la wanie pny cantik..letak je yg mne2..header pn bleh wt..edit la saiz jadi 125 x 125..:)

Wanie said...

Ila~hehe..lame betol tak nampak ila..study week ke?tak pun sibuk wat assignment?hehe

Ain Nadiah said...

nak tempek tp segan lak. hehe

caliph shuriken said...

smkin aktif tuan umah ni ^^

latest en3: jom lukis komik

niena shopping2u said...

yup..camtu lah.. drop shipping :D

shida'R said...

hehe..shida nk letak juga boleh x?

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe tak da banner...mcmmne nk buat ek?

Bro ahmad said...

bro ada banner tapi letak kat situ..tapi tak suport..dah cuba kat blog kak yatie awang...buat gambar klip2 pun cantik gak XD

ame elms ! said...

blog ame pun dah ade ! yeay ! thanks !