Wednesday, July 27, 2011

33 Pencemaran bunyi!

Assalamualaikum..
[ni bukan entri perkauman]

Kawasan kejiranan korang ade hindu paria orang India tak?
aku memang HOT pagi tadi sampai skarang dok HOT lagi..
rase mau bakar rumah belakang aku ni..arghhhhhh
Rugi tak snap time diorang dok berkawat keliling rumah..
Orang India kalau masuk rumah baru memang kecoh ke?
kompang bukan main, sekali dengan bunyi loceng yang kuat..
kalau bunyi enak didengar tak pe la jugak..
ni bunyi macam mintak penampar je..
yang peliknye die dok berkompang dari pukul 8 pagi! ah stres gile..
pencemaran bunyi betol!

Dah nak masuk rumah baru, tunjuk la baik sikit..
first impression tu penting..
tak jage hati jiran-jiran langsung..
dok memekak pagi-pagi buta..
kalau sejam boleh dimaafkan lagi, ni dah 3 jam non stop!

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

33 bijik anggur:

Miss Sunshine said...

Kalau tegur elok2, agak2 die melenting tak?

rara pinkmafia said...

what?3 jam?huh mmg tak agak2 lah.

Fathiah Hamim said...

alaa kak sabar2! jangan marah2. huhu

aTy _faRed~ said...

eerrr...akak ade kawan2 opis kaum india..memang memeningkan..!!! akak paham rasenyer..:) sabo ek..[tuk diri sendiri jugak] ;p

cik enul said...

susah kalu dapat jiran yg macam tuh..macam la dia sorang jer yg duk kat situ...

p/s: lain kali kalu wat bising macam tuh lagi, u kasi la mike kat dorang...pastu cakap, "tak cukup kuat lagi..nanti tak bangun plak satu taman nak g keje..kuat2 la lagi"

shida'R said...

fir shida rasa mmg adat dorg cmtuh..xpela nk wat cmne sabar jelah huhu ^_^

syrupmasin said...

haha..kak biase lah tuh dyorg..kau tao kak mase aku duduk kedah dulu aku kena maki dgn jiran..dyorg cakap kami bising macam paria..haha :D

cucu umie said...

wah mcm marah shje sis..kehkeh knape tak join jer..(gurau sat)..

Puan Kutu said...

haha dieorg mmg kecoh..even dlm bas pun tak reti cakap pelan2..huhu..

ifwat SAHAJA said...

mak aih,, marah beno die kat 'jiran baru' tuh.. haha.. sabar jela.. jakun kot..

Green Apple said...

dulu ada jiran 1 Malaysia..
tapi ok je... skrang dah tak ada.. dah pindah..

Miz Novexx said...

3 jam??? memang biul kepala, adesss

h A n Y S said...

tu tandanya dorang eksaited gile kot, tu la pasal sampai 3 jam kompang tak ingat nak berenti,hahaha

Mohammed Faizal said...

ada2...sebelah kanan cina sebelah kiri india....memang dugaan duduk sebelah umah india...ari-ari rumah macam nak terbalik, mencerit kuat-kuat macam nak gila bukan lelaki beb tapi perempuan.

Acik said...

erkkkk ... halamak! nak berjiran lama tu! erkkkk!

diana said...

akak ni dok kat penang ni baris umah akak ada satu je rumah india.tapi bisingnya macam ada sepuluh buah umah..
depa memang macam tu la..
suka tarik perhatian orang..
nak bagi orang menyampah je..

meaw said...

india mang gitu,sabo jelah,huhu! kalau guna bahasa melayu tapa,ni guna bahasa klasik depa,huhu

azwa amani said...

housemate india...errmmm, gini jugakkk kekadang time kiter tengah solat dia dok bergosip dengan kawan2...haih, seb bek dok kolej kediaman tu berbayar,..kalau free, awal2 angkat kaki

syiela said...

memahami sbb syiela di kawasan kejiranan bersama mereka.mmg bengkek je.. ada sja even dorang yg membisingkan.kalau time raya lg la.. tepat jam 12mlm je.. sure anak2 syiela terjaga dek mercun maha kuat dari dorang

Bui Junaidi said...

sabar2..mayb hari ni jer kot..esok2 senyap sepi lah tu..*_*..takper kasi can..

Bro ahmad said...

itu baru bab bising je wanie..bab lalu lintas pun sampai jem jalan pun ada..hmmm

ArulchelseA said...

kah kah kah..hindu paria tu yg buat aku gelak tu..kih kih kih kih..

biasa la..jgn kata main kompang..klau duk beborak dua org je dah mcm dua puloh org...mcm ne nak buat..kih kih

Mrs.Yie said...

mungkin budaya dia macam tu kot.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

alamak....

ila kalau kaum india mmg takoot la..xberani nak tegur...hehe..

barang ila dah sampai sifu pos...wanie?

sukasukimerepek said...

yg mampu cakap, sabar je lahh...mmm




***jom like gmbr sukasuki, no3 and no5 tau... sukasuki letak gmbr ank buah sukasuki... sebelum tu like page ni dulu tauu

http://www.facebook.com/pages/Pertandingan-Fotografi-Senyuman-Kreatif-2011/223257524359538

cik sakdi said...

hahah marah ke? kite dr darjah 3 berjirang ngan paria,, pastu stiap 5pg dok loceng2 sembahyang, pastu mgrib pon same, bau pergh!! lg 1, dia selalu press moto lame2 n habis umah masuk asap. peh!! selamat dpt jiran baru! hehehehe

caliph shuriken said...

klau msuk umah baru diorg mmg ada wt satu majlis apa ntah.. sabar ok, huh...

visitme@FaTiN cOrNeR said...

tudia..

dia buat kenduri la tu..

Chempaka Sari said...

org kata, kalau jumpe org india dengan ular, kite kene bunuh org india tu dulu..(sbb kuat belit & berbahaya).

mr.curly said...

aci..skg pe mcm aci punye tlinge..ade baik kaa..hikhik

harrazdani said...

1Malaysia laaa katakan..hahahah

afzan said...

cantik rumah kamu yek wanie

Abang Stalker said...

boom kn je..xpun p pukul piyuk belanga pd2 keliling rmh wanie.klu dia mrh ckp la ni perayaan pukul piyuk.hahaha ;))

buli blk.^^