Monday, July 18, 2011

28 SimplySiti: Loose powder & Blusher

Assalamualaikum

Dah banyak hari aku usha2 produk SimplySiti ni from blogger lain..
komen sume pun positif, lagipun produk Siti ni dijamin halal..
mula-mula lunch dulu aku takde hati langsung nak beli,
tengok harga terus lari jauh..haha
actually memang standard la harga make up kalau RM30 per barang..
nak yang tak ori boleh la dapar RM10 ke bawah..
tapi nak ke korang pakai barang cap tiruan kat muka?
kalau kulit sensitif better elakkan la barang tiruan ni..

Aku baru beli 2 jenis produk SimplySiti ni..
nak kena try dulu, kot2 tak sesuai ngan kulit ke kan..
 agak tertipu la, mula2 ingatkan blusher die saiz same ngan loose powder..
p tengok sendiri kat Watsons, mak ai kecik betol..
Packaging die memang menarik, padan ngan harga..haha
 Kat Watsons segan lak nak snap gambar..
produk SimplySiti ni depan2 ngan cashier ok..
geram gak aku die letak dekat situ..
kite ni dah la nak memilih lame kan, patut bagi privasi sikit..huh
Ade less jadi tinggal RM44.90
Ni pun ade less, tinggal RM35.90
Satu lagi yang aku tak puas hati kat Watsons tu,
bukak2 penutup, terkejut ceq, die punye brush tester hancur lebur..
same lebur macam hati aku jugak, tak lalu nak try..huhu
mesti tak pernah tukar tester dari tahun lepas..
Aku amik color natural je..harap-harap padan ngan kulit aku ni..huhu
Yang blusher ni boleh tahan lagi, takde la hancur lebur macam loose powder tu..
mungkin berjuta customer dok tenyeh kot..huhu
 yang ni ade 3 pilihan warne, rosy pink, soft pink & vintage pink..
jenuh gak la nak decide amik warne ape, paham2 la pompuan kan..haha
Last-last aku amik vintage pink, sebab stock ni tinggal sikit je, amik yang paling laris..haha
Loose powder 2 kali ganda saiz blusher,
nasib harga tak 2 kali ganda pun..hehe

Nak kena try dulu, nanti aku review best tak loose powder & blusher SimplySiti ni..
ade ke yang dah gune produk SimplySiti?

p/s: pasni dah tak nak pergi beli kat Watsons Queensbay (terus boikot..haha)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

28 bijik anggur:

najihah sahami said...

erk..mish xpndai pakai benda2 alah ni. huu...kesian..:(

shida'R said...

fir..shida xpakai lah..shida pakai garnier..tp mak kakak ngn adik pakai simply siti ni..ok jer dorg pkai..tp mahal skit kan..huhu

syrupmasin said...

wuahahaha..cakap simplysiti nih aku teringat kalu pegi watson aku mesti amek yg tester kale-kale dy tuh calit dekat tangan lepas tuh calit dekat dahi kawan-kawan aku..haha

Fathiah Hamim said...

tak pakai pon. hehe johnson2 je. :D

Miz Novexx said...

kat Uitm produk simplysiti ni memang popular kan? teringin nak cuba tapi tunggu wanie review dulu laa.... heheh

Fariza said...

simply siti.
mesti kulit cntik mulus kan.
ramai yg guna.
hik3

harrazdani said...

agak2 siti pakai ker produk ni...;)...???

diana said...

akak tak guna pun ..
sebab akak setia orang nya..
dulu kini dan selamanya..
maybelline...
hehehe

Bui Junaidi said...

kak bui minat ct..tp lom lagi try barang simply ct..taknak curang lagi dgn safi..hehehe

ifwat SAHAJA said...

kalau beli mekap nak harga bawah 10 tapi nak kulit licin macam putih telur baik tak pyh..mmg tak dapek la.. kn3?hehe *laki pun nak nyibuk gak


http://www.iefwatsahaja.com

nurdani said...

memang teringin nak guna produk siti sebab ramai cakap memang cun lah.saya guna clinnelle.so puas hati jugak lah.heheh.

Abang Stalker said...

wah..brgn perempuan..bkn main. :)



bole kata,"cantiknya..dia" ;)

ILA HonEyBuNNy said...

ila kata nak beli xterbeli la...hehe..

xsuka jugak watson....diorg suka ikot tau...nak tgk n belek lama2 pun kaco betul lah..hehe

cik wanie pakai la dulu..ila nak tgk..;-)

Puteri Iqa Izyan said...

mak oi~
kne tgu byk duit bru bleh pakai simply siti ni. hehe.

Asyila Zainuddin said...

tak reti n tak pernah mekap.. ngee.. :)

azwa amani said...

amani pakai garnier, dari pencuci, sampai lah ke cream malam... sebab itu jer yg sesuai.. kalau tukar, kulit jadi merah2... :)

Bro ahmad said...

wanie jadi ejen..boleh cari sumber pendapatan lebih..boleh buat duit raya..nak buat sitemap ke? bro leh ajar..senang je,

caliph shuriken said...

ramai jgak org kt utara ni pakai mekap simplysiti kn...

cucu umie said...

untunglah wanita..macam2 produk..kahkah sis try jerlh mane2..yg pntg xrosak kan muka kan..hehe

alif haris said...

sy pn nk pakai gak boleh ? haha

zuhanismohamed said...

waa..xpernah beli barang2 macam ni..hehe

ok x pakai ni wanie ? teringin nak beli barang simply siti tapi macam mahal je =.=

meaw said...

pehhhhhh! ni yang nak kena beli jugak nih !

Pinky Pixie said...

yatie da gune yg compact 2way cake. best ok. mcm flawless gitu. wakaka. tp tgk mmber guna dengan foundation simplysiti, pehh lagi mabeles... hihi

anis aneesa said...

perghh,simply ct tu..huhuhu...bile la nk mampu beli brg2 cenggini..huuu..>.<

Puan Kutu said...

tak pernah pkai lg brg jenama nie.dh lma ekceli tak beli brg2 mekap.pasal skang musim panas.mls nk mekap segala,nti cair.haha.

fairuz said...

simply siti ni ok je pakai. tapi untuk kat tempat yg sejuk je. kalau kena panas sikit, dia jadi cair. mmg tak lame la. sekejap je dah cair

cik bulan said...

wah..wani..t result bikin review la..mcm lam tibi tu..sebelum dan selepas..hahak

cik sakdi said...

tunjuk la demo sket. hehe