Friday, July 22, 2011

36 JPA dah seru nama ku!

Assalamualaikum..


JPA (Jabatan Perkhidmatan Awam) dah seru suruh lapor diri !!!
lapor diri ni bukan diorang panggil keje, 
tapi lapor diri ni kena hantar beberape dokumen bagi diorang,
sebab lepas ni diorang dah tak nak bagi biasiswa kat aku..huhu
dah tak de sumber kewangan, nak belajar lagi satu sem boleh? hehe
pape pun aku syukur sangat sebab dapat tajaan biasiswa dari JPA selama 4 tahun..
duit die bagi agak masyuk la bagi pelajar yang duduk kat kawasan KL ni..
untungnye tak payah bayar balik, alhamdulillah..
lecehnye macam skang ni la, nak kena hantar dokumen kat diorang..huhu


Surat ni dah sebulan die hantar, tapi hantar kat rumah lame..huhu
baru hari ni dapat kat tangan aku..
patut last lapor diri esok, tapi tak pe kot kan lambat sikit..huhu

SPA pun tak isi lagi ni..adoiiii..M.A.L.A.S

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

36 bijik anggur:

visitme@FaTiN cOrNeR said...

wa..bestnya..dpt JPA time blaja..

laskar pelangi said...

dear;) good luckk yeee~;))

pelangi pn tak hantar jugak borang segalanya kat jpa untuk yg dip dlu~~huuu

Arif Aiman said...

bestnya dapat JPA..

sem dpn baru aku mohon bia2 nie.. heee.. :p

cucu umie said...

untunglh sis dapat JPA..grrrrr mungkin okay kot kalo anta lmbt..yg pntg anta..anta jgn xanta sis..gagag

anis aneesa said...

wahhh..wanie dpt biasiswa?hebat neh..tp x brape fham r..cmne jpa?spa?leyh trang detail ckit?hehehe..

muhamad hanif said...

untunglah kankankan =)

Bro ahmad said...

isi2 semoga dapat..semoga sukses2 hmm

Fathiah Hamim said...

ohh tak tau pulak kena anta borang nanti. kena bersiap sedia la neh. *padahal lambat lagi abes belaja*

selendang ungu said...

ak xdpt surat pn...dah lama ak tnggu..hehe..nways ak dah hntar kt jpa...

FariehanIbrahim [LBC] said...

untung lar dpt biasiswa..pfftttt!
>.<"

izfanora said...

bertuah badan dapat JPA.. xpng2 kpla nak pk duit nak kawin.. hihi..

chae ra said...

bestnye dpt tajaan jpa..chae ra nak mohon x lepas pointer lah..hahaha...
tpakse la pakai ptptn.nasib baik study kat kedah kos sara hidup x tinggi sgt...

MIMIE AIZA said...

bestnya wanie dapat biasiswa

Miz Novexx said...

nak tanya, kan JPA suruh hapdet pointer setiap sem kan?? kena pos ke result kat diorang or just bukak website je??? :)

Mrs.Yie said...

gunalah duit tu dengan sebaiknya nanti ye wanie :)

Ini Kisah Tia said...

wahhh . seruuuuu ~~

ILA HonEyBuNNy said...

wah...

bijak wanie neh...ila jugak kena bayar kat ptptn tu....huawwawa

najihah sahami said...

waa..untung la wanie dapat biasiswa JPA!!

alif haris said...

waah budak jpa eh akak dulu .. untunglah ye :)
tak pyh bayar balik ^^

Puan Kutu said...

untung kan takyah byr blik.sy dulu dpt biasiswa jpa jugak..diseru jugak pasal lmbt lapor diri..:)

syrupmasin said...

perghhh kau dpt jpa ke dulu kak..mesti kaye gile kan..alaaa rugi ta pao..haha

caliph shuriken said...

untung ar x perlu bayar balik ^^

shida'R said...

untuk ape nih fir??

shida'R said...

owh phm2 hehe^^ shida baca xsempurna padan xphm huhu..biasa dokumen ape dorg nk fir?
huhu biasa la org xblajar tgi sgt nih..sja nk tahu hehe..~

akoo said...

wahh gempaklah dpt biasiswa jpa..
budak pndai ni..
=)

iedchan said...

wah...tahniah sudah abes blajar!

h A n Y S said...

untungnya dapat JPA..

iMBobo said...

JPA tidak adil! HAHA..

cik sakdi said...

wah wah,syoknye. kite pon berangan nak dapat kan biasiswa jpa la utk degree. tp tu la leceh sikit borang2 dia. hihi

harrazdani said...

pakcik ucapkan agar wanie terus berjaya....jangan jadi mcm pakcik yer....;( sob sob sob...

Abang Stalker said...

bdk pandai ni..psl tu dpt jpa scholarship ;)

Wanie said...

ANIS

JPA ni die ade sediakan biasiswa untuk stdent oversea dengan dalam negara..klu nak apply kena g website die..setengah org layak tapi tak alert, rugi la tak mintak..

SPA lak tempat nak intak keje ngan kerajaan..kena isi borang SPA ni kalau nak keje ngan kerajaan, nanti diorg panggil interview..tapi kalau dalam mase setahun tak panggil, kena isi balik borang tu..paham ke?hehe

HAZWAN17 said...

ok la tu surat lapor diri..jangan surat amaran dah la hehe..kat umah ni ade satu surat amaran hoho

anis aneesa said...

ouh...paham dh,paham dh..maceh2..^^

azwa amani said...

wahh..bagus2..amani pun tengah cuba nak dapatkan scolarship JPA...mudah2han dapat...

Cik Bell said...

Untongla kan dapat biasiswa JPA..
bell pun nak try apply..hopefully dapatlah..huhu~