Tuesday, July 12, 2011

35 Review: Klinik Pergigian Dr Norliza

Assalamualaikum...

Seharian tak blogging..
thanks sudi singgah blog & komen entry aku ye..
InsyaAllah akan balas jejak korang..
Muka sakit tak?hihihi
 Aku tak blogging besebab..
lately gigi tak bape nak sihat..
dah banyak hari dok telan pain killer..haha
hari ni baru g jumpe doktor gigi..hehe

Actually nak cite klinik gigi yang aku pergi tu..
KLINIK PERGIGIAN DR NORLIZA
(orang SP disarankan pegi situ..hehe)
ade yang penah pegi?
masuk je klinik ni aku rase selesa je..
tak macam klinik2 lain..
Suke betul tengok kerusi putih kat atas..
Kasut kena tanggal sebelum masuk..
ade aircond & TV kat dalam (dah banyak klinik ade ni kan)
tempat menunggu memang superb, macam dok kat umah lak..hehe
layanan pon tip top, sebabnye doktor pompuan..
kalau pompuan mesti la selesa dengan doktor pompuan lagi..
you may ask what you want without 'malu2 kucing' haha

Klinik macam ni la mesra pesakit kan?
sakit gigi pun boleh hilang kalau pegi klinik ni..hihihi
persekitaran memainkan peranan penting ok..:)
Siries macam rumah!
 Total rawatan aku kos nye RM180 SAHAJA untuk tampal, cuci gigi & ubat..
kalau kat KL cuci gigi RM100, situ RM80 je..ok la tu kan..
tampal gigi RM80 rasenye, ubat lak RM20..
tempat korang mahal tak?
Banyak lak ubat kena telan..nasib aku suke makan ubat..haha
Kat sini ade list harga untuk rawatan berkaitan gigi..
boleh la prepare fulus duit dulu sebelum jumpe doktor gigi..hehe

Ade tak yang pernah buat rawatan PUTIH kan gigi?
berape korang kena caj?

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

35 bijik anggur:

muhamad hanif said...

SP ? sungai petani ?



kmpung aku kat situ lah !


AHAHHAHAHAHAHAHA

qeen.3c said...

lawa laaa! macam rumah. kalau kita datang, nak tidur situu laaa :D

Siti Safiyyah said...

wahhh best giler.. nak tido kat situ boleh? keh keh..

Miz Novexx said...

ooo patutlaa senyap je... its okeyy, makan ubat n have a good rest taw (^_^)

Bro ahmad said...

Sakit gigi..kesian wanie..patut senyap je hari nie,

meaw said...

fulamakkkkk,clinic version english gitu......!

kotak bulat said...

tak pernah lak tampal gigi kat klinik..heheh
sian wanie sakit gigi..da ok la ni ye?

adan said...

hari tu g klinik kerajaan bayar rm6 je..

btw dah macam rumah dah klinik tu.. cantik.

cucu umie said...

mase tukan ayie cuci gigi kne rm3 jer sebb klinik kerajaan..xpernah pergi klinik swasta pon..hohoh

caliph shuriken said...

harga tu x mahal sbb sy pnah wt rawatan gigi kt KL kos dlm RM300+ cmtu.. tapi puas hati sbb rawatan tu tlah selamatkan gigi sy drp kena cabut...

e k i n ♥ y u s r i said...

nak g wat scalling jugak nie....
tp x sempat jerk

Puan Kutu said...

takpernah cabut gigi.haha tak tau harga berapa..tp klu cabut jer dlm rm60 rasanya..akk org nibong tebal,dok n keje kt sg petani..:)

mr.curly said...

pergh!!!..kalu kene sakit gg ni mmg menyeksakn..tu psl wa suko pkai gg palsu..hikhik

aTy _faRed~ said...

sakit gigi ker sakit telinge ker..2-2 meamng tak suker..sakit buat kite hilang mud ar nak wat ape2 kan...;)
kire murah gak lar kalau klinik swasta.. cantik lak tu klinik nyer..besh ar..kat mane tu..?? :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah...kalu mcm ni klinik..masuk best

Abang Stalker said...

Sy skt gigi 2bln lps xde pun tampal2 ni.terus cabut je..nsb baik gigi graham.:D skt lg ke wanie?

Abang Stalker said...

dlm profile pic nmpk cm bdk2 skola menengah.la ni pic nmpk matang plk.myb sbb mke skt kn.haha ;D

azwa amani said...

kalau klinik gigi mcm ni, hari2 nak gi.. huhuhu tapi amani takut dr gigi...

Tengku Puteri said...

betul kalau dr perempuan kta x segan skit..klu dr lelaki cam malu je nk tunjuk gg yg x brp shat 2... pnah sy sakit bisul,tba2 dr yg sy kena tuh dr lelaki.. malu wa der...bsul kat punggung tuh....hahaha cantik la deco klinik tuh...kalau sy yg pegi mesti nak tdo kat situ... hahaha...

Mama Gee said...

gigi dh sehat kah? hehe

lawaalah klinik..ade kusi ala2 english gitu...

najihah sahami said...

siannya sakit gigi..cabut je gigi tu wanie..comey sikitkalau senyum kot..^^

sifu im said...

ank ko ke tu wei??haha

merahitujambu said...

lawanya klini cmtu..klinik ke??memang terbaik..mahal x ubat2 dia.mesti mahal..sbb cantik..heee

Fathiah Hamim said...

feels like home gituu. tapi, takpe la. takutttt!!!

syiela said...

wah cantiknya klnik ni.. mmg blh lega sakit gigi

Bui Junaidi said...

wah,cantik betul klinik tu...mahal..kat kuching,tampal rm70..cuci rm50..lain tempat,lain pulak harga kan..*_*

syrupmasin said...

ehh klinik mcm nih ke?? cantek mcm umah lah.. :)

Bila Ku Kata Cinta... said...

slm kenal dear...sungguh pinky klinik tuh...saket gg terus ilang

harrazdani said...

ngeri jumpa doc gigi....saje deko kat luar tu mcm mendamaikan...huhhu psikologi laaa tu..

belog|amiyo said...

wah style gila klinik gigi tu. aku nak try pegi lah. hehe

HonEyBuNNy said...

cantiknya klinik gigi neh...

mmg puas hati la kan...selesa lak tu...bayar lebih pun xpa..asalkan selesa...;-)

alif haris said...

fuuh klinik gigi 5 star ni :)
hehe ..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pergghhhh.... memang terbaik la klinik ne ek :)

Rosliza Othman said...

Banyak Songeh Klinik ni nak temujanji lah apalah..2 kali aku datang..2 kali aku balik macan tu jerrr..temujanji apalahhh...klinik lain cuma walk in jerrrr...FIRST COME FIRST SERVICE...bkln ddk dekat...jumpa DATO pun x banyak songeh mcn ni

Rosliza Othman said...

Banyak Songeh Klinik ni nak temujanji lah apalah..2 kali aku datang..2 kali aku balik macan tu jerrr..temujanji apalahhh...klinik lain cuma walk in jerrrr...FIRST COME FIRST SERVICE...bkn ddk dekat...Harus diperbaiki lagi..