Sunday, July 17, 2011

34 Shopping Jeruk Madu Pak Ali

Selamat malam..

Semalam borong sakan jeruk & kerepek kat Penang,
beli untuk 2 buah family, paham-paham la kan..hehe
g beli dekat area Queensbay je, bukat kat area Komtar..
 Sume sekali untuk my family..
jeruk buah setoi beli sampai 1 kilo..huhu
xtau sekilo sangat banyak..jenuh makan..haha
yang sebelah buah pala tu aku tak tau name pe..masam gile..
 Sedap ni, macam asam jawa, namenye asam ketuk kot..
tapi die letak pewarna punye banyak, merah jari pas makan..
 Bukan jeruk je ade, kerepek pun ade jual kat situ..
ni namenye cakar ayam kan...maap kalau salah..hehe
 
Sekali sekala makan ni boleh la..
kalau selalu 'cemuih' gak la..

Ni la jeruk setoi, kalau ade yg tak tau especially abg stalker..hehe

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

34 bijik anggur:

fatin hanani said...

untuk fatin xdak ka???hehe fatin suka asam la hee...nak2???

HAZWAN17 said...

penang memang famous dengan jeruk erk..lagi-lagi jeruk buah pala... hari tu makcik balik kg dr penang pun bawak jeruk

TYNTHA LANA said...

Banyaknya dani..leh tahan,hehehe

muhamad hanif said...

waahh,

BE baru eh ?


style ;)

Bro ahmad said...

Sorry wanie..baru on9..jeruk madu..tak pernah makan..macam sedap je ^_^

caliph shuriken said...

sy & family dlm 2 minggu ni direct layan rojak buah.. ntah kt mana diorg beli, huh...

yie76 said...

sdp tuh

rara pinkmafia said...

jeruk akk ada bli tak wanie?

syrupmasin said...

perghhh asam ketuk..kegilaan tuh :D

shida'R said...

cemuih..hehe actly da lma xguna pktaan tuh haha^^

Abang Stalker said...

setoi tu apa wanie?abg pnh dgr sentol je..mcm mn rupa dia?

azwa amani said...

terliurrrrrrrr (:P)

Wanie said...

fatin

haha..ade2 meh amik..belambak g fatin..suke asam? ngidam ke?keke

Wanie said...

wan

yup, kalau nak ikut penang ni salah satu tempat org selalu beli asam la kalau area utara ni..kalau dekat selatan xtau lak kat area mane..

Wanie said...

Anip

ko ade nampak BE baru ak eh?
hehe..kalau ko x ckp aku pun tak sedar..:D

Wanie said...

Akak Rara

ade pesan tak?hehe..habib jewel wanie ade beli tak? :P

Wanie said...

shida

utaqa punye ayat..hehe..harap2 blogger lain pun paham la..:)

Wanie said...

abang stalker

dah letak gambar setoi..
ape la xtau..ish2.:P

akoo said...

nakk jerukk
=P

Miz Novexx said...

nak jugak, nanti kat ukm saya mintak :D

Puan Kutu said...

amoi sakan memborong

najihah sahami said...

huwaaa..nk jeruk pala..kempunan nih?smpai ati wanie..:(

zatie razak said...

komtar komtar tempat zatie tu..hehe :) bez x round2 penang ..hehe

Mrs. Farhan said...

Ehhhh, sama la. saya pon baru balik dr penang, dan borong asam2 tu sume. paling faveret jeruk buah salak. Hihihi. Kalau kat kelantan, asam ketuk tu kitorg panggil "taikmusey". heheh.


Wanie, sy tag awk kat sini.


http://deefalyacontest.blogspot.com/2011/07/saya-nak-doodle-header-comel-from-anis.html

aTy _faRed~ said...

dah lamer tak pergi penang..lame sangat rasenyer..!!! kalau gi sane pon mesti singgah beLi jeruk yang banyak lebah tu kat area komtar tu jugak..;)

kotak bulat said...

kb suka gile yg gmbr no3 tu... nyum2..tp sush nk cri

cikji said...

bestnya..lau dgr jer penang,mesti cikji igt 2 benda je,char kuetiow ngn jeruk buah yang warna warni tuh,sedapp

Fathiah Hamim said...

terasa dah masam2 kat tekak. :D

diana said...

akak selalau beli jeruk kat kedai pak ali ni.
kedai dia ada satu kat umah akak..
senang sikit..
hehehe

Bui Junaidi said...

wah,terliur kak bui..dgr jeruk terus kecur air liur..huhu

laskar pelangi said...

wanier,pelangi terliur dah nie..=(

Abang Stalker said...

hahahhaha..ok,bru tahu.thanks wanie.. ;)


tp abg ttp x thu cmne rs dia plk.**bajet nk minx free letuw~


:P

ILA HonEyBuNNy said...

nak jeruukkk..

ritu g penang xterbeli lak...ehhe...skrg baru rasa nak mkn jeruk..huawwa

Anif Abdullah| AA said...

nyum2..dulu kawan anif,dia duk penang ske bawak jeruk kat kampus..mkn ramai2..haha