Thursday, June 30, 2011

28 Pulut Durian pasar malam ^_^

Assalamualaikum..

Dah lame mengidam nak makan pulut durian ni..
sekarang kan musim durian,
kalau pergi pasar malam je mesti ade yang jual pulut durian..
sebelum ni aku kawal je nafsu nak beli pulut durian..
tapi semalam dah tak tahan leh kawal dah..hehe

Dulu-dulu kalau mak aku buat pulut durian,
selalu die tak letak santan pun,
just makan ngan durian & air garam..
sedap o..korang makan pulut durian cane lak?

Yang beli kat pasar malam semalam,
die bagi sekali ngan santan..
aku tak gemar sangat makan ngan santan ni..
rase semacam je..
tapi durian die memang sedap la..

~SEBELUM~

RM4--> mahal ok!~ tapi beli gak..hihi

~SELEPAS~ :D
sape leh makan bijik durian memang hebat..:D

Semalam makan 5 ulas, hari ni pun 5 ulas !@#$%^&*
patut aku panas semacam je ^_^

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

28 bijik anggur:

Asyila Zainuddin said...

sedap eh? tak pernah makan.. hehe..

najihah sahami said...

mish kurang sikit pulut durian sebab kuah ada santan. hehe

Miz Novexx said...

tak boleh makan durian, tak taw kenapa.... even bau pon tak boleh, huhu

diana said...

akak suka makan durian nye je..
kalau pulut tak nak la.
lemah badan..

Mrs.Yie said...

wah..hebat betul pasar malam kat sana..pulut durian pun ada di jual.. :)

Wanie said...

asyila~tak pernah makan?org mane la ni?hehe

Wanie said...

mish~buat pulut tu tak letak santan pun boleh..:)

Wanie said...

Miz Novexx~lor yeke?tak suke bau die kot?setengah org cakap durian busuk..hehe..kamu tergolong dalam tu eh?

Wanie said...

diana~pulut leh buat badan rase lemah ke kak?sy dua2 pun suke..=)

Wanie said...

Mrs Yie~hehe..hebat la jugak..mungkin sebab skang musim durian..:)

Echin Nadiossa said...

heheh saya xmakan durian :P

qeen.3c said...

sedap3! teringat tahun lepas makan ramai2 satu sekolah! best3! tibe2 rindu zaman sekolah :(

~~Ticer Wann~~ said...

makan pulut ngan gula + santan pernah... makan pulut +gula + air garam pun pernah... makan nasi + air garam + durian pun pernah.. haha apa leh wat hantu durian...

caliph shuriken said...

goreng jaa bijik durian tu, haa3...

shida'R said...

wow..nih mst sedap ni tuh yg licin habis ekekee :P

singgah yuk showdown 2011

shafmechy said...

sy punya style...tabur gula, pastu tambah air garam...uhmm..sedapppp

Wanie said...

echin~sila makan..rugi o tak makan..haha

Wanie said...

ticer wan~wah, mmg hantu betol ni..sy pun terpike gak nk makan durian ngan nasik..bab pulut takde lak kat umah ni..hehe

Wanie said...

caliph~letak tepung kan?pastu bagi caliph..:P

Wanie said...

shida~yup, kalau durian sedap mmg habis la..:)

Wanie said...

shaf~lupe lak nak tabur gula smlm..rugi2..:)

NuSaNa NoSa 91 said...

wanie ni kan.. xpasal2 keen lapar tgh2 mlm ni.. huwaaaaa~ bestnya durian.. dh lama xmkn.. pulut durian lg la best.. nyum3~ ^_^

Wanie said...

keen~sok suruh mak/abg/ayah g beli..hehe..skang kan musim durian..saje tayang bagi keen terliur..:P

marina anakcikbob said...

mak aku buat time2 aku xde kat rumah. rs nak mengamuk je..

Zefa NorAsmara said...

Kak zefa tak pernah lg makan mcm tu, sbb lg suka makan dgn serawa.. :-)

Wanie said...

marina~hahaha..suruh la mak ko ppos pulut durian tu..hihihi

Zefa~serawa?sy lak x pernah makan serawa..huhu..sedap kah?

harrazdani said...

pulut durian antara salah satu peberet sy....orang pelik bila saya makan ngan air kosong ...sbb ditempat saya org makan pulut durian ngan santan....btw gambar ni buat saya rasa nak bali kampung...huhuhu...di kuching ni makan pulut durian rasa tak feel plak..huhu

Wanie said...

harrazdani~huhu..memang pelik la makan ngan air kosong..tak rase tawar ke?hehe..owh, duduk kat sarawak rupenye skarang..jauh tu..huhu