Tuesday, June 28, 2011

33 Tempat best kat Kedah?

Assalamualaikum..

Boleh tolong sikit tak?
nak tanye korg tempat mane best kat Kedah kalau nak jalan2?
selain Langkawi ok..huhu
Langkawi jauh sangat, nak kena naik feri bagai..hehe

Aku anak jati Kedah, tapi tak tau tempat mane best? :D
ke memang takde tempat yang menarik kat Kedah ni? keke

Kalau dulu kecik2 Pandai Merdeka la salah satu tempat best pun..
sekarang ni Pantai Merdeka dah kotor, yeke?
dengar orang la cakap, dah lame tak pegi..

Tolong eh, sape2 yang tau tu, bagi la cadangan tempat mane best/menarik tertarik kat Kedah ni?
nanti belanje choki choki (mai umah aku baru dapat..hehehe)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

33 bijik anggur:

ibnubaba_04 said...

kt sawah padi kot best..kedah kan bnyak bendang..comform best

Nur Hawa Mohd Zin said...

ada tempat Lee Huat Garden..tempat ni banyak artifak menarik china, ada aqurium yang ada ikan2 pelik, ada mini zoo, ada hiasan pokok bonsai, ada koleksi basikal lama, dan tempat ni masuk RM10 boleh bagi ikan emas yang sangat banyak makan...kalu dari jitra nak ke bkt kayu hitam..tmpt ni sebelah kanan...boleh cam sebab dia ada batu2 kat depan taman ni...sangat cantik tmpt ni tau...

selain tu boleh pergi kat Alor Setar ada muzium padi, dekat dengan gunung yang ada jual kristal.banyak lagi tempat menarik :)

zazaw said...

ahaha.
padang besar kak
:)

Syuxer said...

saya x dapat nak tolong huhu..coz bukan asal kedah..heheh

Wanie said...

ibnubaba~ces, tak menarik..watpe g sawah padi..err, bkan nak cari keje, nak jalan2 la..huhu

Wanie said...

Awe~eh tak pernah dengar pun..huhu..thanks eh for sharing..=)nanti boleh try cari Lee Huat Garden ni..muzium padi dah pernah pegi, best kan..banyak tempat awe tau?bkn org kedah pun kan?hehe

Wanie said...

zazaw~yeah, boleh than..nak g sane kena ade fulus byk2..akan d pertimbangkan..hehe..thanks eh :)

Wanie said...

Syuxer~hehehe..ok, understood..:D

meaw said...

wanie ... kalau kat kedah tu meaw salu p air terjun, kedah tak banyak sangat tempat menarik tapi kalau wanie jenis yang minat adventure g gunung jerai.... :D

salwaismail said...

salwa buat GA. jemput tuan blog tengok hadiah. kalau nak jdi sponsor, bagitau okay?
:)

http://salwaismail.blogspot.com

Tengku Puteri said...

sy pun anak jati kedah ..tpi kurang arif gak tmpat cntik...keja dok pi bukit wang ja....heeeee

aTy _faRed~ said...

ha'ah kan...saye pon tak tau kat mane tempat besh kat kedah tu...;) pergi jer lar penang..dah dekat dah tu...:)penang banyak tempat besh..

Mrs.Yie said...

dah lama x pegi kedah..dulu selalu gak pegi sana ngan suami akak sebab abang dia ada kilang roti kat guar cempedak..

Wanie said...

meaw~gunung jerai adventure eh?hehe..umah lame wanie dekat je ngan gunung jerai..slalu pegi dah..hehe..air terjun tt hayun ke?

Wanie said...

salwa~haha..orait..nanti p usha..:)

Wanie said...

tengku puteri~bukit wang?tak pernah dgr pun..hehe..thanks ye..=)

Wanie said...

aty~ha,ah kan kak..penang byk la tempat menarik..cadang nak bwak cik abe jalan kedah..hee..kalau xde baru g penang..:)

Wanie said...

mrs yie~akak, biar betik?hehe..kilang roti kat guaq?tempat membesar sy tu..x perasan lak kat guaq ade kilang roti..huhu

Miz Novexx said...

tak taw sebab tak penah pegi Kedah, kempunan~~~ huhu ;)

alif haris said...

hehe sorry la ..sy orag selangor .. tak tahu sgt tang kedah ni :p

Mrs.Yie said...

yup..betul..tapi kilang bukan besar la..

caliph shuriken said...

try gi junjung, kulim.. kira mcm tupah jgak, huh...

cha zainol said...

sy pon orang kedah. kadang kadang tatwu juga nak ke mane. tp pantai merdeka da oke skang. pastu boley g beris, sik. best jugak. erm. hot spring kat baling. lagi sedim pon best. c;

Wanie said...

calip~waterfall eh?macam best..hehe..thanks :)

marina anakcikbob said...

kalau kedah je aku teringat nasik lemak 50c. ada daging 2-3 ketul atau udang atau ayam.. kirim 10 bungkus!

Echin Nadiossa said...

heheh kedah?saya 3 years study sana.kalau pagi xtaw katna.tapi kalau mlm suka pegi makan area kuala kedah.hehehe.tapi try pegi tasek jitra ke.err.changlun ke.banyak benda murah ^^

Wanie said...

cha~tenkiu2, cdgn menarik..dah lame x pegi air pnas baling tu..itu pg kul 2 3 pagi best la kan..beris?x penah pg lagi..

Wanie said...

marina~haha..mane de la skang nasik lemak 50sen..rm1 kot pling murah..yg ak penah jmpe la..

Sofya said...

lata bayu, lembah bujang, the karnival kat sp

Wanie said...

Enchin~mesti study area atas alor setar ni kan..sy jarang pg jitra..sbb tu xtau sgt tempat best kt belah sane..thanks ye..:)
slalu gk p makan kt kuala kedah..sedap2 kt situ kan..

Wanie said...

sofya~thanks!! nape la leh tak terpike ade carnival kat SP..hehe..thanks tau..:)

qeen.3c said...

sis, carik tempat best2! nanti bawak kita tau! haha

Wanie said...

haha..no prob dear..
tunggu ade keta dulu..hehe