Thursday, June 2, 2011

22 Cikgu ganti @ Master @ SPA?

SAPE PENAH JADI CIKGU GANTI?
MEANS YG GANTI 3 BULAN JE?
BEST KE TAK? HUU
SEK MEN OR SEK RENDAH LAGI OK?

SAPE PENAH AMIK MASTER? 
RESEARCH KE COURSEWORK?
TEKANAN DASYAT TAK DARI DEGREE? HUU

PATUT KE KALAU TANAM PADI JE SAMPAI DAPAT KEJE GOVERMENT?

ENTRY PENUH DGN SOALAN JE KALI NI 
TEKANAN T_T

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

22 bijik anggur:

Mrs Taufik (ain) said...

baru nk tanye kat firdani, cane kalo nk jdi cikgu ganti? rase cam nk jugakla. huhu

Emilia Emira said...

cikgu ganti??berminat juga tuh..boleh laa kan kalau nak cari pengalaman..;)

Burp said...

hahahaha~ nak jadi cekgu ganti eh? jadi cekgu skolah tadika jerla~ hee~ :p

master? nak belaja lagi ke cik kak? wow! daya lagi eh? hee~ nak jadi lecturer ker nt? :P

tanam padi? best! nt xyah beli beras herbaponi lagi.. hik3~

nway, tyelah diri anda cemane? ape yg anda nak? tp klu sy lah an, sy keje mane2 dlu smbil tggu spa.. wee~ :D

p/s : jgn marah~ nt kena jual! :p

diana said...

tiada jawapan untuk soalan diatas..
hehhehe

selendang ungu said...

ak x de pengalaman jd ckgu tp ak rasa jd ckgu ni kena ad minat n x bleh mudah marah...kn kawal marah...ak mmg x bleh la..kang kena saman sbb pelempang anak orang...hahhah

n psl master, klu coursework bleh wat stahun je tp klu reseach ambk ms skit kot...klu coursework biasany kuar jd lecturer...klu ikut makcik ak, yg research lg bnyk pluang keja kot...tp ak rasa coursework agak leceh la klu x suka wat reseach(aku la tu)...hehhe

nk tanam padi smpai dpt keja gomen tu mmg agak susah la..sbb padi ko tu x leh nk tuai...so x de income...

conclussion: ko cari la pilihan yg lain....hahaha

p/s: ak pn pening skrg...x tau nk pilih yg mne 1...
pnjg gler kan komen ak...hahah

Mrs.Yie said...

mengajar kat sekolah rendah la dik..senang sikit nak kawal budak2..kalau sekolah menengah ni susah sikit..maklum le,semuanya remaja..nanti wanie di bulinya..hehe :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

kwan2 pernah la..ada yang 2 3 kali tukar sekolah..biasalah cikgu ganti ni kerja dia buat kerja2 cikgu yang dia ganti dan akan ditambah kerja2 sampingan macam menghias la, masuk acara la...bagus la dapat cikgu ganti..dapat pengalaman dan isi masa

Novelgurl said...

ala..sy x pernh..sory x dpt jwb =.=
pe2 pun go go caiyok !!! rembat je peluang y ad yah !

apik pehe said...

hehehe..amek jer master..nanti senang dapat keje

HonEyBuNNy said...

kalau ila amik master kot...

sebab mama suruh sambung master lak..hehe

tapi macam mls ja stdy dah..huuh

Wanie said...

ain,kena g pejabat pendidikan daerah (PPD)..rasenye ade borang..fir pn x pasti prosedur die..hehe

Wanie said...

burp~hahaha..ces, watpe nak marah..cikgu tadika??x berminat lg buat mase skang..gaji mesti sikit.huu..klu dh amik master mgkin aplly jd lecturer la kot..keke

Wanie said...

selendang ungu~haha..ak bkn pemarah, ko pn tau kan?lalala..tp kurang minat la..income bleh than dri dok sje..

ak dah tgk usm nye kursus utk master..klu yg coursework kursus die x best, research best..tp ak lak x suke research..huwaa..tp yg pngambilan june ni dh ttup kot..

padi ak xleh tuai, terus jual je..kui3..ak nak jd suri rumah je la cmni..nt ko dh bukak bakery roger2 eh..nk jd CEO..gagaga

Wanie said...

mrs yie~hehehe..buli la balik kak..tp bdk sek skang mcm2 perangai, x berani gk nk ngajar bdak sek men..akn pertimbangkan nk jd cikgu ganti ke tak..hehe

Wanie said...

awe~smpi tkar sek pn ade?huhu..thanks ye bkongsi..xdela ssh mne jd cikgu ganti ni kn..kena brani je..hehe

Wanie said...

apik~nak smbung master trus ke nt?hehe..tgk la dlu, kna cri geng gak klu nak smbung master pn..keke

Wanie said...

honeybunny~klu ad peluang keje bleh dpt gne degree, keje la dlu..pastu baru smbung master..mcm sy, peluang keje krg byk..huhu

harrazdani said...

jadi cikgu ganti banyak benifitnya yang paling utama kita akan ada kelebihan tu pun jika berminat nak apply KPLI, sbb dalam borang permohonan akan diminta kod sekolah dan pengalaman mengajar. yang kedua dapat la sikit duit poket.uhuhu

yg pasal master ni no komen...huhu

yang pasal kerja goverment tu...kalau ada peluang kerja je apa yang ada dulu, sambil2 tu cari peluang di goverment...sbb nanti bila time interview byk sikit boleh cerita...ini berdasarkan pengalaman sebenar...huhu

harrazdani said...

pasal master tu...better sambung terus takut nanti kalau dah kerja komitmen pd kerja perlu diutamakan..kalau kerja gomen...nak confirm ambik masa 1-3 tahun...dalam masa tu tak digalakkan sambung belajar, tp kalau nak sambung pun boleh...tp banyak soal jawabnyer..nanti dah confirm nak pikir kawin plak.tapi dua2 situasi ada pro and cont...yg penting atas di sendiri..kerana wanie yg akan mencorakkan masa depan..;-)

caliph shuriken said...

klau tggu SPA sakit jiwa plak nti.. better wt apa2 yg patot or cari keje lain dulu, huh...

chemay said...

kakak chemay penah jadi cikgu ganti..
dia cakap besttt
:)

miss lady said...

master,, degree ni pun kite dah malas nak stady... hahaa.. :P