Sunday, June 26, 2011

9 Skodeng jiran baru..hehehe

[Entry tak bergambar..:D]

Assalamualaikum..

 Tak seronok kan kalau rumah sebelah kite tak berpenghuni de orang duduk?
kalau siang ok lagi, bile malam cam tak best je..

Kawasan perumahan ak ni baru lagi (2tahun baru ke?kui3)
walaupun sume rumah dah dibeli, 
tapi ramai je lagi tak masuk..
beli buat tempat tinggal 'hantu' kot? huhu

Jiran sebelah rumah ak satu owner Cina, satu lagi Melayu..
owner Melayu ni, baru je pindah masuk semalam..
yeye! dapat jiran baru..ade anak nsem tak? haha
yang owner Cina lak mungkin tak masuk dah kot..
beli-beli nak jual..bodoh pandai tak?
sape nak jadi jiran ak? nanti ak leh contact owner tu..hihihi

Jiran baru ak tu designer, bini dia doktor..
wah ramai betol doktor kat taman ni..
jiran belakang rumah pun doktor..kalau sakit senang la..haha

Seronok kan kalau ade jiran,
lagi seronok kalau jiran tu leh wat kawan..
ak ni macam takde kawan je kat taman ni..haha
tak kan nak p kawan ngan mak orang? hehe
anak dorg kecik2 lagi..adoi

"Waktu kecik senang cari kawan,
bile dah besar nak dapat sorg kawan pun susah"

Untuk renungan bersame..hehehe

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

9 bijik anggur:

Terbelog said...

nyum2.
mee berat ni
satu tan
haha

Nur Hawa Mohd Zin said...

taman awe kat sini dah lama dah..lbh kurang 30 tahun da..memang dah ramai dah beli rumah sini...yang paling best..jiran2 yang sama datang tinggal kat taman ni sejak awal kami kawan baik sampai skunk, dah ada persatuan penduduk lagi..awe pun kawan ngan member baik dari kecik sampai skunk..tapi jiran kanan awe orang pendatang dia sewa sebab tuan rumah dah pindah tempat lain tapi pendatang ni sombong..rumah belah kanan buat homestay

caliph shuriken said...

taman area mana ni? terlampau byk taman baru kt area sp ni, huh...

latest en3: ada apa dengan botol mineral

meaw said...

fuyooooooo, p la skodeng kot2 ada anak laki yang single g :P

Wanie said...

awe~rasenye tman wanie xde persatuan, ajk surau ad la..hehe..mungkin sbb baru lagi..tu la, xde kawan macam kt taman lame wanie dlu..siap buat homestay lg?hehe..homestay bg pendatang duduk eh?

Wanie said...

caliph~mcm penah gtau je..huu..kat bandar utama..area2 bandar puteri jaya ngan perdana..sume pn nak letak bandar skang ni..xde letak name 'taman' dah..keke

Wanie said...

meaw~takde!haha..anak die kecik2 lagi..kui3..

nasyitahahmadzaini said...

wah..designer n doctor..dua2 bz la nampak nye~

Ujang said...

yup. masa kecik mmg senang cari kawan. bila dah besar, kat facebook. pon semua dah sombong. haha