Friday, June 17, 2011

12 HoneyMoon @ Bukit Bendera a.k.a Penang Hill

Assalamualaikum bloggers & silent readers

Ade ape ngan Bukit Bendera ni?
asal pegi je mesti kena beratur panjang..
bagi aku Bukit Bendera lebih kurang macam Gunung Jerai je..hihihi
tapi kalau pegi Gunung Jerai tak kena beratur pon?haha
mungkin kelebihan die ade keta kabel kot...
pastu lak Penang ramai pelancong,
kalau Gunung Jerai (kat Kedah) sape je la nak datang melancung kan..

Nak beli tiket pun die mintak IC..
leceh betul, dengan ramai orang nak tengok IC lagi?
kalau IC tertinggal dalam keta? parking keta lak jauh dari kaunter tiket tu?
(padan muke..kekeke)

Jom compare gambar LG ngan DSLR ^_^

Ni from LG Arena...



Dadin bukan name sebenar a.k.a adik agkat ku..
Macam ikan sardin dalam tin!

Tak g sume pun..hujan rintik!~
Teringat 'awek' kat umah..:D

Laksa yg dah habis & ABC + Aiskrim
Berani betul bdk2 ni pegang ular..
Kalau DSLR mesti x macam ni..keke


Ni lak from DSLR (bkn aku punye..hihihi)




Yeah, grayscale~~~~lalala


Bile nak beli DSLR xtau....
(keje pun tak, ade hati.....................)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

12 bijik anggur:

meaw said...

IC la penting bio tak tipu penjual tu yang mana dewasa yang mana tak dewasa ....hahaha! bukit bendera best wooooooo :D

Wanie said...

hahaha..jarang bwk IC klu g mane2..:D
tapi hari tu die ckp je nak tgk IC, tapi bkn check pun...gagaga
wat penat je g amik IC yg tertinggal tu..

HonEyBuNNy said...

lama sudah xg jalan png la...

ila cadang nak g cuti bln depan..hehe...

ehem2..sama la ila.berangan nak beli DSLR....tapi xkeje ag xdk duit la..ehhe

waeda alias said...

dh lame x nek bkt bendera nie.

aritu de pergi png. tp singgah bkt bendera plak. huk3

Wanie said...

honeybunny~cuti2 di penang kah?
pastikn x g weekend ila..huhu

2 la, tunggu la keje dlu bru bli sbjik DSLR ni..keke

Wanie said...

waeda~naik skali pn dah cukup la..hihihi,,bagi can kat pelancung asing..:D

caliph shuriken said...

dh lama x gi jln2 kt penang, huh..

skrg trend DSLR, dak skolah rendah pun ada dh beli kamera ni...

ASaDa RyutaRo said...

tak pernah lagi sampai ke sini. teringin jugak nak datang. huhu..

Shamsuddin Amin said...

x sampai lagi la kat sini...
huhu

Pinky Pixie said...

alaa.. nk pergi jugaa.. hurmm.. asek keje je.. jeles neyh.. hehe

Myra Jay said...

Wahh bestnyer p Bkt Bendera.. MJ dah lama xp :)

alyaclumsy said...

dah lama tak pegy. bestnya tgk. hehe. penah pegy skali je, tu pun masa kecik2. lalalala