Saturday, November 19, 2011

29 Saya tanam anggur lagi *blushing*

Assalamualaikum...

Soalan kerap ditanya bila dah graduate ni:

Dah habeh belajaq? buat apa la ni? qeja dak g?

Aku tak pasti la muka aku blushing ka dak bila orang tanya macam tu..tapi dalam hati ni memang blushing habis la..haha..dah 6 bulan habeh belajaq dan 2 bulan konvo tak qeja-qeja lagi? 

Semalam MR A, dietitian masa aku praktikal kat HTAR tanya:
Awak dekat Hospital Sultan Abdul Halim ke? 
(maksud die aku keje kat situ ke?)

Dengan tak malunye aku jawab:
Tak la, sy tanam anggur lagi..hahaha

Sorang dah jadi dietitian, 2 orang tanam anggur, lagi 2 orang tak pasti..hehe

Aku tak kisah pun orang nak tanya, tanya la tau..hihihi

Jawapan dia sama ja, ya aku dah habeh belajaq, tak qeja lagi, dok umah tanam anggur..hahaha

"Tanam anggur lagi kaya, nanti bole buat raisin dan jem anggur"

Kelakar jugak Mr A ni..hahaha

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

29 bijik anggur:

aRa ❤ aFiq™ said...

hehe.. ptot la watermark warna purple.. mwakili wrna anggur eh ? InsyaAllah t ada la rezeki 2 :)

wanny wana said...

amik medic ke..? samala kite tanam anggur

Lea Isnawi said...

kenapa yg sorg tu ditutup mukanya??

lea pun xmalu nak kata masih menganggur
takpe, rezeki kita Allah dh tetapkan
tunggu jela masanya nanti kan =)

Ezad Skytech said...

haha..jawapan dia baik punyer...tanam anggur ye....cakap je dok rumah layan blog...lagi sempoi punya jawapan..haha~

Bro Ahmad said...

sabar yea wanie..nanti dapat la kerja yang best2, try cari kt internet kerja kosong tentu banyak sebelum dapat kerja cari kerja sampingan.

Azzah said...

tanam anggur puas2 dulu baru kerja..:)

yuyu aziz said...

sabar insyaallah nanti ada lah rezeki.

teruskan usaha. my friends yg grad awal dari i pun masih ramai unemployed..

good luck u :)

aisya said...

rezeki tu ade je kat mane2.. just masa je xsampai lagi.. sape tau esok lusa dpt kerja dah.. kan? =)

EmpayarUtama said...

InsyaAllah rezeki tak ke mana

Hanif said...

sabar nanti ada lerr tu..kekkke
Dulu zaman aku masa habis belajar ...mahu 6 bulan kaki anggur....huhuhuhu..

fany wany said...

belum ada rezeki, Insyallah :)

cucu umie said...

untunglh boleh tanam agggur sis..heheh

Puan Kutu said...

selamat menjadi petani moden (tanam anggur)

semoga cpt dpt kerja.gudluck wanie!

Cik Azizah said...

insyaAllah ade rezeki wanie k...cepat n lambat jer..yg penting kita usaha :)

farah hanim said...

tanam anggur pon seronk
haha :d
fara selalu tanam anggur je kalau cuty pnjggg
hahaa

BezBuddy said...

xpe..lom ad rezki lg..keep trying k..usaha byk2..doa byk2 :D

Dalila Hamid said...

nanti di panggil kerja la tu... smentara tu tanam anggur puas2... nnti dh keja nk apply cuti susah.... sibuk mmnjg :) hargai masa yg ada.. jadi kita enjoy....peace!!

Juliet_iRa~" said...

kekee..xpe..

belum ada rezeki la tu...

Abg Stalker said...

HAHAHA..jwpn terbaik.mn la tau kot2 tanam anggur bole bkk kilang jem kn? :P

wachak said...

assalam firdani

wa pun bakal jadi peladang anggur yg berjaya awal tahun depan. Jom kita tanam anggur secara joint venture nak ... hik33

Galeri Bonda said...

xpe... buat sementara ni duklah rumah dulu.. sementara dpt keje.. :).. minat mengajar budak2 tadika tak? ade kekosongan di Klang..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tanam anggur pun ok what.. ^_^

Norlida Ramli said...

haha..xpela..blm ada rezeki..sabar2..hehe

Ujie said...

akak dulu siap g kerja kilang sbb dah bosan dok rmh. masa tu takde internet kat rmh. dpt la duit buat g interview kat jb..kl.

Apeach Blogspot said...

tanam anggur?haha.sbr ja ya.:-)

cik sakdi said...

lah kak...xkeje part time ke kak..dok umah x boring ke????

Far8 budak baik said...

rindu gile aku kat kau...
hahahaha

caliph shuriken said...

tanam anggur lama2 pun best kn, hikk...

aimie amalina said...

huwaaaaa
sameee ahhh wanieeee
malu nk ckp
tapi kene ckp
hehhee
insyaAllah kan.
pasti ada sesuatu utk kita =]


heee
eh..lupe nk jwb..mimi tito kat sri msia alor setaq =]