Saturday, November 19, 2011

25 Lukis doraemon guna powerpoint..hehe

Assalamualaikum...

Semangat aku melukis doraemon lepas bace entry Dani, si peminat excel nombor satu negara tadi..hehe..kalau Dani lukis spongebob guna excel, aku lukis doraemon guna powerpoint..hahaha

Guna excel dengan powerpoint ni rasenye same je, kan Dani kan..tapi aku lagi selesa guna powerpoint..sebab selalu buat slide show dekat powerpoint dan jarang sangat bukak excel..

Nak lukis kartun senang je, cari gambar comel-comel kat google, pastu korang lukis balik gambar tu..macam mane nak lukis? ala, tekap je..hehehe..aku anggap korang paham la ye..hihi..kalau tak faham jugak boleh tanye =)
Lepas dah siap lukis, edit la bagi nampak kemas dan real macam gambar asal, then baru la mewarna..part mewarna paling aku suka, part lukis yang leceh sikit..
Last sekali buat background mengikut ke'kreatif'an sendiri la..hihihi..ni konon nya doraemon tengah terbang cari nobita kot..nobita hilang tapi die nampak happy lak kan? hehehe
 SIAP! boleh la buat wallpaper lappy tak pun dijadikan header? keke

Korang try la lukis kartun kegemaran, tak susah mane kalau tekap gambar google =)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

25 bijik anggur:

nurdani said...

sangat cantik!! serius!

aRa ❤ aFiq™ said...

amboi.. jeles aih tgk org dok lukis doodle sume..

Bro Ahmad said...

Bro sangat suka doraemon wanie..best

Norlida Ramli said...

awww..comelnyaaaa...
teringin nk wat.nnt nk try la..hehe

Puan Kutu said...

akk pun selalu guna powerpoint jer pasal buat presentation.klu excel mmg akk fail sket.huhu..

comel..tp ntah reti ke tak lukis, belum cuba lagi..:)

farah hanim said...

heheee
doraemon
comel je :D

aimie amalina said...

gagagaga
nape cm senang je kamu lukih ni
hahahhahaa
adoii
kene terai balik ni
kekeke
maceh syg! :)

Cik Nurul said...

waaa...lukis dengan power point jek? dasat2..

Pen MErah said...

kreatif laaa korg ne. akak xtau pun ade bende alah ne.ilmu baru. wuwuwuu

ILA HonEyBuNNy said...

wanie!!!

comeiinya...ila suka la...

doremon tgh senyum kat ila..ehhehe

Fathiah Hamim said...

cantek nyaaa. lukis la tweety pulak. hehe

Yana Houry said...

olololo comelnye doraemon!! pandai la wanie lukis

Anif Abdullah| AA said...

cantik,kretip dan ilmu baru :)

gud luck wanie... jaga diri

Ezad Skytech said...

wahhh..nak try buat jugak la nanti walaupun tak minat guna excel sangat...heee~

SoLy SoLicious said...

sgt kreatif!

EmpayarUtama said...

Errr, aku x pandai melukis

Juliet_iRa~" said...

dasyat la wanie ni..

suka ek wat bnda2 camni?eheee

bila nk wat doodle utk ira?;p

caliph shuriken said...

kt sana ada pakar excel, sini pakar powerpoint.. mmg kreatif laa korang ^^

Aien Not Alien said...

doraemonnnn...comel...

asah bakat melukis guna excel pulak lepas ni... :)

aisya said...

cantiknye.. ni yg nak try ni.. hehe

Cuda Fuad said...

menariknya...tq for sharing new info.nie..saya suka doraemon, comey ja..hehehe..

Abg Stalker said...

mcm real..+_+ comel gila.

semutsengal said...

weeewiiittttt,


yelah orang berseni kan. Mlas hah kawan.


#tetiba,

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel..
berseni betul tangan wanie ni.. ^_^

merahitujambu said...

ramai anak murid dani skang ni eh..jeles