Tuesday, November 29, 2011

27 Berapa entry sehari?

Assalamualaikum...

Second time buat vektor Damia..aku memang pakar buat muka happy jadi sedih..haha
gambar asal muka Damia happy je, tapi bila lukis jadi sedih la pulak..

Korang selalu update berapa entry sehari? ke semingu sekali je update?hihi..aku kalau boleh nak update paling sikit dua entry sehari, tapi sekarang ni busy mengasuh mungkin satu je kot sehari..nape hari-hari kena update? mungkin nak turunkan lagi ranking alexa dekat malaysia kot..hehe..ranking dunia aku tak amik tau sangat, tengok 200K+++ jenuh nak kejar tu..
Kalau nak turunkan ranking alexa ni salah satu cara update entry hari-hari ok (:
kalau SEO tu aku tak pakar, tanye otai2 tau la kot..hihi
ape korang dapat kalau ranking alexa ni turun? bagi aku dapat KEPUASAN je la :)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

27 bijik anggur:

cucu umie said...

ayie dh xupdate dh..mcm maner nak trunkan nie..hehe

Bro Ahmad said...

kalau entri SEO bila bila masa je nak post Wanie..tapi kalau entri personal kena tengok orang online ke tidak.

laskar pelangi said...

pelangi xreti lah nak kejar2 ranking pape...berblog utk suka suki jer..hek3=)

makin kreatif wanie sekarang..nak juga wanie lukiskan muka pelangi =)

Ujie said...

akak target sehari satu je. sbb blog akak tak ramai yg dtg..

alexa? yelah kot..kepuasan peribadi je.

Maicher said...

kalau boleh nak u[date hari² tapi takde idea. heehee

..cik gugu.. said...

untungla.. jeles! heheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

akak sehari satu entry rasanye dah cukup kot..susah nak dapatkan idea nk wat entry..hehe..kadang2 sehari pun takde update.. :D

Wanie said...

@cucu umie hahaha..takpe, fokus study dulu ye ayie :)

Wanie said...

@Bro Ahmad betol juak tu bro..hehe..tp kang tulis entry SEO ade yg bunyi..kuikuikui

Wanie said...

@laskar pelangi saje suka suki je lukis tu..hehe..boleh je nak lukiskan :)bak gambar..

Wanie said...

@Ujie blog wanie pun bukan ramai pun yg datang..dahla malas blogwalking :D

Wanie said...

@Maicher kalau xde idea pun sy update gak..hehe..tp entry merapu la, mcm skang ni..:D

Wanie said...

@LiLy @ MumMyQiStInA akak bile hujung minggu hilang kan..hehe..wanie pun bukan ade idea kak, tp rase nak update gak..huhu

Cik tikah said...

ikut mood. kadang2 kalau tgh rajin, 5 entry sehari pun ada. hahaha..

Juliet_iRa~" said...

ira sekali sehari je..

kdg2 2 hari sekali..

haha..;p

tengok ada cte baru kongsi..

heeee

aRa ❤ aFiq™ said...

entry ikot mood jew.. tp kli bole na skurang2 nye shari 1 entry.. hehe.. ara ta penah pk ranking 2... hee

Saddila said...

sehari sekali pun da jenuh nak fikir idea kak .
haha .
ini kan nak buat 2, 3 .

Abg Stalker said...

2,3mggu ni alhamdulillah sejak bt entri panas2 pedas mmg ranking agk memberangsangkn.hehe..tp x la tergolong dlm golongan otai.x layak :(

Abg Stalker said...

ek..asal damia mata kuyu je.hahaha

Puan Kutu said...

akk tk tengok langsung ranking tu,walhal ada boh kt blog..mmg trafik akk teruk pun.nama ja selalu update.tak mesra seo barangkali.hahaha

wah damia sedih..:)

shida'R said...

shida kalo fully blogger mmg blh nk wat itu ini tp apakan daya..kita bkerja..so bloging ni slah satu cra shida mlpaskn kpenatan..dgn cra bjumpa kawan2 blog ..^_^

Cik Azizah said...

kalau banyak masa jijah update la lebih sikit. tapi kalau bz terlampau2 macam sekarang sekali pon cukup asalkan tak bersawang. hehe tu pon autopublish..ngehngehngeh

Hanif said...

Betul..cara terbaik nak turun alexa ialah buat entri hari-hari!!!
Sama juga..kepuasan dan semangat nak berblogging bila ada target ...
Target sekarang nak bawah 100k dalam masa 3 bulan...

ILA HonEyBuNNy said...

oooo ila baru tahu....hehehhehe

amboiii wanie...sibuk dia ngasuh damia comeii neh..heheh

ila sehari 2 kali lau free...;-)

caliph shuriken said...

sjak bz keje ni x smpat update krap mcm dulu, ranking dh x brapa best.. xpe asal hepi blogging kn ^^

Ezad Skytech said...

sehari tu mmg kena lebih satu entri kalau nak turunkan ranking alexa tu kat Malaysia...heee~

#sy jarang update entri...ranking pun gedebuk jatuh macam nangka busuk...heee~

Norlida Ramli said...

hehe..xtau la psl seo ke..ranking alexa ke..
huhu..buta sket bab2 ni..