Friday, August 5, 2011

48 Rutin harian seorang babysitter

Assalamualaikum...

[Gambar sekadar hiasan..maaf kalau huduh..hehe]

Korang suke baby? pernah jadi babysitter? laki yang tak kahwin lagi kalau tak pernah normal la kan..bab-bab mengasuh ni pompuan lagi pakar..ye tak? hehe..walaupun aku takde anak lagi, sejak 3 bulan 'tanam anggur' ni aku dah praktis cane nak jadi seorang ibu (sila gelak kuat2) ^_^

Ni la rutin harian aku kalau menjage anak sedare aku yang baru 7 bulan..





Ade banyak lagi, salin lampin, buang taik najis, bawak jalan dan lain-lain :)
seronok mengasuh baby ni, walaupun agak buas, tapi bile tengok baby rase tenang je..
ade ke yang tak suke baby? huhuhu

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

48 bijik anggur:

iMBobo said...

wah layak jd ibu dah ni..tanam anggur lama sgt tu, bila nak kawin?hehe

cik tikah said...

hahaha.. dpt gaji x ? :p

alif haris said...

ade je orag yg tak suka baby..
orag jahat .. haha :D

caliph shuriken said...

pasni msti diorg bg sijil babysitter kn.. chayok2, hikk...

adan said...

saya suka tengok baby senyum.. dana akan kelam kabut tgk baby nangis,,

cucu umie said...

kehkeh..ayie sudah lepas sis..nasib baik adik ayie yg twins tu tahu bt sendiri semuanya skrng..so, xperlu tolong mereka lg..huhuhu

Dianaa said...

Tak suka bila baby tu nangis. Bising ohh!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

akak dulu pun Xde keja kena jd babysitter..bila dh ada anak..dh tak kekok dh urus anak..dh ada Xperience.. :D

faRHa@miSS Vio said...

huhu...farha ari2 pon kne jge anak sdare yg baby kcik lg..x smapai 5bulan..p tlong buat susu mcm 2 jek...td0kan dia..yg laen2 ..semua kakak yg buat ...hehehe...

KeChIk yg comey said...

piin piinn...dak nie salu je ikat kontrak jadik bbysitter..heheh..skg yg terbaru..anak buah kecik umo dy baru sebulan lebih...=)

ABU said...

kadang2 suka..^^

Tukang Karut said...

ha... tak lama dah tu... dah nampak tanda2 dah... cepat2 la mendirikan masjid ek...

RuSyDi said...

wah,baby comey..rusydi jadi babysitter anak buah yg umur seminggu tp dodoi samapi tdo jer ler..yg laen2 kasi kak ipar ngan nenek dia wat..haha;)

Bui Junaidi said...

bgslah ada pengalaman jaga baby
nnt dh ada anak sendiri,senang..
lagipun drpd tanam anggur,dpt jugak buat sesuatu yg berfaedah..hehehe

ArulchelseA said...

tk penah lg...ermm sush ooo...

Fariza said...

i suka baby...
lelaki atau perempuan, harus tahu kerja2 itu.
sweet jika sama2 buat.

apik pehe said...

apik suke main jer baby..time basuh..tak suke..hehehe

Fikri said...

tak derr.. kami suma suka baby. Haha.

Fathiah Hamim said...

saya lebih suka jaga baby dari jaga budak. huhu

cik sakdi said...

peh peh, jaga baby susah la, tp kalu dah 7bulan ok la. leh cubit2 kalu degil, hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

aloooo bestnya wanie...

jaga anak menakan eh...hehe...

cuukkkcak..hehe...

ila pun suka baby...tapi xde baby lak nak jaga..ehheh

Abang Stalker said...

abg pnh jaga..tp kjp je la 3,4jam sbb ibu dia ada hal.mmg pnt!jd org gaji pun x pnt.

lg2 yg da bole berjalan,berdiri,hbs bnd bwh ni dia musnahkn. ==' last2 bg ubat batuk srh tdo.wawawaaahaha ;D

Abang Stalker said...

jp.yg biru tu wani ke?HAHAH..gle slim :P

sifu im said...

mmg hodoh pon gmbr ko..haha

aku pon kena jadi babysitter pada adik bucuk aku syuhada

azwa amani said...

suka snagat baby...wah2..dah leh dapat lesen isteri dan ibu solehah ni..huhuhuhu...

Nur Zulaikha said...

betull..dulu sy CEO pengangur yg berjaya tp skrg saya da jadi babysitter..hehe

izfanora said...

wah, best tue.. practice make perfect.. dah boleh kawin dh wanie oi.. :)

merahitujambu said...

susah sbrnya jaga budak kecil..tpi cari pengalaman kan

Shamsuddin Amin said...

ade je yg x suke...
cuz ramai yg buang bayi... huhu

Bro ahmad said...

ada bakat la wanie..nice hmm, bakal ibu terbaik...:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku janggal lagi kalau pegang baby ne.. maklumlah adik beradik xramai... hehehe.. xde pengalaman pegang baby lagi :)

Acik said...

bau baby best. suke bau baby! :)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

ada bau2 nasi minyak nih..mcm dh dekat ja..kikiki..

ifwat said...

ada jugak kot org yang tak suka bayi.. haha, yang buang bayi tu?

fatin hanani said...

fatin pun suka baby2..sgt2 tapi fatin x la jaga baby mcm yang wanie wat ni hehe.setakat jaga main dan bgi tidow ja..sebb ank menakn fatin selalu dtg kejap2 ja :D

meaw said...

meaw , penah keje kat nursery,dapat part jaga baby pulak,terkincit dennn,hahaha..tape wanie,chaiyok2...tak lama lagi muleh menikah letew :P


p/s: rindunya kat wanie ni haa!

Puteri Iqa Izyan said...

jadi baby sitter bestttttt ^_^

muhamad hanif said...

waaahhhh,

boleh jadi mak budak bilabila masa ni..


HAHAHAHAHAH

diana said...

rugi la sapa2 yang menolak cinta wanie ni..:p

shida'R said...

shida suka heehe..da asuh 3org ank buah..da lali dgn sume tuh heehe..

syrupmasin said...

rajin kau kak..ya Allah aku kalu budak2 kecik nih ta nangis bole la aku suke2..sekali dy menangis aku rase nk kunci dyorg dlm bilek je..haha..jahat kan aku..haha

ILA HonEyBuNNy said...

selamat malam wanie...hehe

jaga anak menakan baik2 yer...hehe

HAZWAN17 said...

susah gak jadi baby sitter ni erk..
macam takde bakat je...laki tak pe kan hahaha

Wanie said...

iMBobo ~ insyaallah, sape taknak jadi isteri & ibu kan..kahwin? tunggu duit cukup..hehe

cik tikah ~ hehe..takde la, watpe nak amik gaji..keluarga sendiri..:)

alif ~ haha..ok itu dikecualikan ye dik..maksud akak yg baik macam alif ni, suke tak baby..hehe

caliph ~ haha..ok, sila jangan berangan nak dapat sijil..basuh lampin yg bertaik tak lulus lagi..haha

adan ~ mula2 wanie pun macam tu..rase nak nages sekali klu tgk baby nanges lain mcm..bile dah biase ok la..:)

ayie ~ ape lak dah lepas..nanti anak ayie sape nak jage??haha

Diana ~ oh besala baby nangis..kena biasekan diri sblum dpt baby sendiri..

MummyQis ~ berguna kan experience sblum ade anak sendiri..takdela kekok nak jage anak sendiri nanti..:)

farha ~ same la kite ye..wanie tolong buat sume tu sbb akak ipar wanie keje..klu hujung minggu takde la buat sume tu..

Kechik ~ ni mesti lagi expert bab2 jage baby kan..

Wanie said...

ABU ~ haha..kadang2 suke ye? selalunye tak suke? :D

tukang karut ~ insyaallah..doa2kan la ye..:)

rusydi ~ hehe..budah baru lahir tak payah dodoi pun pandai tido sendiri..keke..tapi pandai la dukung baby..bagus2..

akak bui ~ hehe..tau xpe..kalau takde anak sedare mesti bosan asyik tanam anggur je..huhu

arul ~ tak cuba maka susah la jadinye..:)

fariza ~ hehe..bagus2, bakal jadi ibu tak lame lagi ni..:)

apik ~ time basuh serah kat pompuan ye..haha

fikri ~ ye ke budak mexico oi? hahaha

fa ~ hehe..tau sbb pe...budak ni nakal lebih..kalau baby tak banyak songeh..senang je jage kn..

cik sakdi ~ haha..cubit tu dari lahir dah start cubit kot..cubit manje je la kan..:)

Wanie said...

ILA ~ takde baby lak ye..hehe..buat la baby sendiri :P

abg stalker ~ haha..kejam la abg ni..ade ke patut bagi ubat batuk..huhu..jd org gaji lagi la penat kot..kena jage sume bende..ha,ah yg biru tu wnaie..hahahaha..sabo je la abg ni..

sifu ~ huhu..kejam gile ko..ko org pertama yg terlampau jujur kat sini..terharu aku..haha

amani ~ hehe..insyaallah..:) tgh praktis lagi ni..

zulaikha ~ sy penganggur dan babysitter yg berjaye :D

izfa ~ nak kahwinnnn..izfa kahwin la dulu tau..hihi..wnanie muda lagi..:P

merahitujambu ~ ha,ah..sume bende pun susah, kalau tak try buat sampai bile pun tak senang kn..

sham ~ huhuhu..diorang tu kejam sumenye..

bro ~ thanks..hehe..bakat tu kena asah baru nampak..keke

top imagine ~ biar betik xde pengalaman langsung? aku pun tak ramai sedare..ni je first time jadi babysitter..hehe

Wanie said...

achik ~ haha..suci je bau baby kan..

fatin ~ eh yeke?nape x bau pn ni..hidung tersumbat kot..:P

ifwat ~ yang tu dikecualikan..sebab diorang tak de hati & perasaan..huhu

fatin ~ ok la tu..ade gak experience jage walopun kejap kan..

meaw ~ haha..tak sangka lak meaw penah keje nursery..mesti hebat ni bab2 mengasuh..:) owh rindu kamu jugak..lalala

Iqa ~ ye, sy sokong 100% :)

Anip ~ hehehe..hahahaha..insyaallah :)

diana ~ akak, dah ade sorang tolak cinta wanie..huhu..tapi xpe, jumpe dah pengganti..:)

shida ~ waa..3 org dah ye ank buah..mesti meriah kan banyak budak kt umah..

syrupmasin ~ jahatnye ko..haha..rase je takpe..jangan buat betul wei..nasib adik2 ko dah besar kan..kui3

ila ~ smepat lagi tu..haha..gud nite :)

wan ~ hehe..laki xpe ke? nanti dah jadi ayah kena jugakbuat sume tau..takkan nak bini je jage?hehe

normala_ali said...

hehehhe dh boley jadi mama dah wanie nie.. heheh.. (^_^)