Monday, August 22, 2011

77 Sape gune auto blogwalking ni??

Assalamualaikum...

Semalam kawan aku ade tanye nape blog die yang dah diprivate,
ade orang still boleh tinggalkan mesej kat shoutbox? 
aku syak ni mesti keje org yang gune auto blogwalking sofware ni..
means bukan die datang blog kite pon, tapi die boleh tinggalkan jejak..
then aku tanye la sape yang tinggal kan mesej tu..
ade die listkan beberape name, and name yang familiar bagi aku --> BUSUK..
BUSUK ni jarang nak ade kat shoutbox aku, mungkin die tak letak blog aku dalam list die,
since aku memang tak pernah balas jejak die (ade la sekali 2 kot)

Kan dah terkantoi gune auto blogwalking..
ade lagi beberape blog yang aku syak gune auto blogwalking..
blog yang macam ni memang aku tak kan balas la jejak diorang..

Aku takde la tau sangat pasal software ni, tapi bagi aku software ni MENGARUT ok..
korang yang dah lame blogging mesti boleh tau jugak kan?
yang xtau lagi, beware dengan diorang yang gune auto blogwalking ni..
sebab ape? sebab diorang ni nak kejar trafik je tapi malas nak datang blog orang..
adil ke macam tu? penat2 kite g blog die, die hantar robot je datang blog kite..huhu

Mungkin ade yang gune auto blogwalking tapi aku g blog die? mungkin tak? huhu
kalau aku pergi, memang tertipu la, penat je aku balas kunjungan die (berkire ok)

Nak tau lebih pasal auto blogwalking boleh bace kat sini --> Perdekar Berkuda
ni pon macam menarik gak, kalau rajin bace ye --> Pendekar Bekuda 2 & Pendekar Berkuda 3
 thanks pendekar berkuda untuk sume maklumat ni, kini saya lebih CERDIK..hahaha

abcdead.com --> buat auto blogwalking tak sah?? 
website ni jugak yang buat iklan free tu kan? 
bertambah pening aku ---> tibe2 rajin membace pagi ni..huhu
sape lagi CERDIK nak explain kat aku? hehe

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

77 bijik anggur:

CIK PARO! said...

Info terbaru!
maklumlah budak baru..
patutla kdg2 tu ayat nye same je..

iLa VaNiLLa said...

macam mana rope auto BW niyh.. huhuhu.. T.T

syazu said...

baru tau..hehe..tenks sebab bagitau..eh,salah..tenks kat kawan sebab tanye..

H.J said...

ni pom tengah auto blog walking ni..

penyisir rambut said...

owh...ptot la di mane2 blog yg ak singgah ak slalu tnampak si busuk ni haaa...dasyat jugak dia ni blogwalking...ak ter pk la...so skunk kantoi...ayoookk...

Cik Azizah said...

jijah tak tahu la ape tu auto bw. wanie cakap baru jijah tahu. hehe ade jugak yer buat cmtu..cmner pulak nak detect tu..ngeee~~

muhamad hanif said...

busuk tu aku rasa yang tempat ping tu.

ping.busuk org rasanya.

Amna.Qadeeja said...

2la busuk pn ade tgglkan jejak kat blog tp xbls pn jejak beliau hehe berkire jgk oke ;D

emo jgk ngan org camni, xadil kot huu

ezzaty said...

hee..mekacih kak wanie sebab bgtaw...sebelum nie tak taw pon..

caliph shuriken said...

owh kes cmni.. beberapa bulan lepas kecoh dgn kes ni.. ayat dia singgah kt semua shoutbox tu sama jaa x kira wktu...

cik bulan said...

seyes abcdead tu buat auto bw??nak harun..haha..slalu gak la mnempek kat blog bulan..dan kite noob la balas balik..

Freaky said...

x yah la guna auto blogwalking. bw la dengan jujur

Anif Abdullah| AA said...

Dah lama laa isu ni..wanie bru taw ke? aku pernah banned 2,3 orang..Busuk kut..haha..

affan roslan,alongxp ..kenal?xsilap diorang guna juga

Terbelog said...

dah agak
sebab sama je ayat dia
erm..

selendang ungu said...

tq wani....ak pn rajin mmbaca link pendekar berkuda tu...hehe

kayrol said...

ada sistem auto blogwalking, yer, tak tahu pun sebelum ni, than for the info....

iMBobo said...

alamak lps ni kena tukar2 ayat lah ek?hehe.. yg senangnye kite tinggalkn komen je, lg org percaya btol x?:)

TuJuH BeLaS said...

Lorr.. wujud lak benda alah ni.. Patut dia ada je kt kbykn blog.. Ingtkan dia btul2 blogwalking.. ye la kn..

Atleast masuk la tgk blog kwn2.. apa cer nya.. mana tau kot2 leh dpt doodle free ke (ni bkn mmbodek tp kalu wanie nk tlg wat kn sy ok je).. hehe.. papepun hanx 4 da info.. ^^

INTAN said...

huh...saya pun pernah terkena...sebelum ni xtau..tp sekarang dah tau..thanks!

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,x penah tau plak ade auto blogwalking nie

Gadis said...

x best la kalau ader yg mcm tu...=)

AzatLazat said...

sebelum ni tak pernah dengar pon
ada jugak ea macam ni?
hehehehe
bole le try
astaga tak baik tak baik

selalu buat autopost je
:P

tomatokering :) said...

busuk tu memang slalu .. tomato tak penah g pong blog die .. sbb cm pelik . hehe

~Tieha~ said...

ade gak ker cm tu???ish3...

Bro ahmad said...

pernah guna iklan abcd tu kt blog, perasan jugak ada auto blogwalking ni..mcm2 hal diorang ni, serius tak best benda nih.

Ujie said...

saya suka manual bw, kot2 ada entry yg menarik hati kat blog org lain kan..boleh baca.

Diana @ bilakukatacinta said...

sgt tidak fair n lovely...sgt..

AIEN NOT ALIEN said...

wanie cakap baru aien tahu auto bw ni ada....huhu..

kena berkira ek...^_^"

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mcm2 jer erk..mcm ni pun ada ye..baru tau..

BuLat i2 CirCLE said...

lah..cm 2 pown ade..xikhls 2..hehe

ArulchelseA said...

tk tau plak ada yg auto2 ni.. mcm2 skang ni..kih kih kih..

*bial nak siap baju raya dodol sy ni..raya nk dekat ni. kih kih kih

Asyila Zainuddin said...

haha.. 1st time dengar bende ni.. adoi..

Bui Junaidi said...

tak tahu pulak ada auto blogwalking ni..tp mmg tak adil lah kalau dorang buat mcm tu..

syuzi syofia said...

blog walking pun bole pki robot ker? tak patot..!! x patot!! .. pencelat namenye tu..

Atika Aula said...

betul la yang macam awak cakap tu, jom lock shoutbox, boleh klik link ni bg sesiapa yg masih tak tau nak buat :)

http://atikaahmadiah.blogspot.com/2010/11/blogwalking-palsu.html

harrazdani said...

pendekar berkuda? kah kah kah.....dia pun guna dulu auto blogwalking tuh....mmg ramai yang guna...tapi kita leh cam la ayat dia....kalau slalu sgt mai ignore jea....takyah nak hentam2 org cam pendekar berkuda tu walau dia penah guna....blogging nie bukan dok hentam menghentam sesama blogger. apa pun cara, halal atau haram asal hati kita ikhlas cukup lah kan?

shedameor said...

unfair ! :)

mama iman said...

ishhh bahaye nye...pas ni kene berhati2 lol

Mrs.Yie said...

hurmmm...isu lama dah ni...mungkin dah basi kot..tapi untuk blogger2 baru hati2 ok..masih wujud lagi perangai blogger malas nak bw ni..main auto je..memang x adil situasi macam ni..

najihah sahami said...

eh!!
jap..dah tu kalau mish tempek abc.dead tu kire auto ke wanie??mish kena buang la eh?Adeh..xpaham lol.

apik pehe said...

huhu..apik tahu..tapi apik wat dunno gak..kadang2 bengang

Fathiah Hamim said...

tak silap fa, busuk neh bukan blog betul. dia just nak promote tempat ping. ping.busuk.org.

sebenarnya ping kat situ bgus.

syrupmasin said...

ohh mcm tuh ke kak..errr

aTy _faRed~ said...

ooowwwww...ade ek macam ni... baru tau..!!! patut lar....hurrmmm...

shida'R said...

payah org gini wanie huhuu.

syiela said...

tak tau pulak psal ni... ai camni pun ade

Diana said...

what??? auto- blogwalking pun ada? Baru first time selama 28 tahun saya dengar. Isk keji nye mereka merobotkan diri kat blog org yer.

HAZWAN17 said...

memang ade pun menda-menda macam ni...

merahitujambu said...

thanks share...=)

ILA HonEyBuNNy said...

ila pernah dengar dulu....tapi xingat lak..hehe..

jap nak tgk len..hehe

Scya Lollita said...

tak ikhlas tu . tembak je haha

meaw said...

busuk salu gak datang blog meaw,tapi tak sure dorang datang auto or manual bw,huu

akoo pae said...

owh br tau,ade jugak mende alah ni..huhu

syamy said...

info yg bergune . p nape dia perlu buat mcm tu ? xde faedh pon . haha

Far8 budak baik said...

busuk tu mmg busuk ahh..
haha! aku pun baru tahu..
tahanks..dah pandai dah aku skrg..
hahaha..
wehh cam best je auto..
nk wat jugak lahh HAHA

cik sakdi said...

la ade ke auto. baru tau.wakakakak kite lg la ketinggalan kak

Syuxer said...

kaedah keji neh..traffik memang naik mencanakla ngan kaedah tuh..tapi lama2 orang boleh detect punya kan..so better manual sudah..

Lea IsNaw! said...

xnah taw sal auto blogwalking
kalo auto post taw la
hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

ada eh bnda cmni? ara bwu taw ni.. huhu

Lynn said...

owhh..blogwalking macam tu pun ada? pemalas betul..haha..

Jemput singgah..^_^

Kad raya digital untuk korang

Abang Stalker said...

abg x gn auto blogwlking,cuma guna org gaji je tuk balas komen dan BW :P
(pdhal x pun)

sifu im said...

yes..ko mmg cerdik kakak..i like..haha

ainaa said...

patutlah same jerk ayat die bile melawat. tak pernah tawu pun sbenanye pasal auto bw nieh. dasyat jugak ek. hehe

Fikri said...

ada ek auto blogwalking?? hehe.. bru tau.

alif haris said...

orag yg gune auto blogalking ni orag yg selfish ..nk untung sndiri ..
tamak ..
kedekut ..dan mcm2 lagi =,=

Terbelog said...

auto komen mai sini hehe

Puan Kutu said...

uii br tau ada software cengini,mengarut betul..BUSUK tu selalu gak shout kt blog akk,tp mmg malas jejak dia pun.hehe

Juliet_iRa~" said...

busuk tu pon sll ada dlm shoutbox ira..

Touya K II said...

aku baca entry nie siap comment maknanya aku bukan guna auto bw lah nie kan ?


satu lagi cara , ambil link shoutbox .

::budak:: said...

pernah jgk dgr psl benda ni n rupa2nya ade jgk yg keji camtu ye..haha..

Shamsuddin Amin said...

klo ade auto komen kan best... LoL

izfanora said...

percaya tak, dorg mesti gemuk ! hahaha. yelah, sebab mls nk berjalan.. *boleh ker pk camtu?

biar lah dorg. dah sangap sangat meraih simpati..

sergeant keroro said...

tak pernah guna, HAHA

RuSyDi said...

busuk tue mmg guna auto bw..sbb nyer blog yg private pn bole tinggal jejak... x ker pelik..

CikMiMiey said...

sy pakai yg manual jer . jujur2 ! hik3

Pendekar Berkuda said...

wah...thanks untuk backlink ni ya..

tapi panas pulak tetiba ada yang tabur fitnah buat tuduhan Pendekar pakai autobw pulak nih... kurang ajar betul budak nih...

Pendekar Berkuda said...

so?