Wednesday, August 17, 2011

45 Tanggungjawab seorang penganjur segmen

Assalamualaikum...

[Serious ni bukan entry hentaman]

Sekarang kan ramai orang buat segmen termasuklah aku..
tak kire la korang buat segmen doodle ke join bloglist ke promote blog ke..
ape yang korang janji dalam segmen tu korang WAJIB tunaikan..
kalau tak boleh tunaikan, just inform orang yang join tu..
ni peringatan untuk diri aku sendiri jugak..
contoh kalau aku tak boleh siapkan doodle korang sebelum raya, mesti korang bengang kan?
dahla siap buat entry bagai, pastu doodle tak dapat pun..
aku sendiri malu kalau tak dapat tunaikan janji aku..hmm
bagi aku kalau dah buat segmen, bukan sekadar nak tambah kenalan..
ni bile follower dah ramai dah lupe kat orang yang join segmen tu..
patut ke macam tu?? mane janji korang mase buat segmen?
kepada penganjur segmen, bertanggungjawab dengan ape yg korang dah janjikan ok :)
kepada yang join segmen, tegur2 la penganjur segmen tu (kalau aku, aku biar je..hehe)

Renung-renungkan dan selamat beramal ^_^

Aku dah masukkan link korang yg tinggalkan komen dekat bloglist aku dalam Blog Exchange..
(tanggungjawab jugak ni walaupun bukan segmen :D)
kalau ade yang tercicir inform eh..


♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

45 bijik anggur:

Miz Novexx said...

semoga doodle2 tu berjaya disiapkan ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

klu dh berjanji mestilah ditunaikan kan..sbb ia dh jd 1 tanggungjawab... ^^

kotak bulat said...

kb berusaha jd penganjur yg bertanggungjwb... :)

HAZWAN17 said...

sebab tu sampai sekarang takde segmen lagi dekat blog huhu..busy sangat2....tak boleh handle hehe

akoo pae said...

haha mesti idea ni dapat sbb ko tgah sesak wat doodle kan..sian ko tp jnji mesti ditepati ek..

chill2 =)

Bro ahmad said...

betul tu wanie..nak jadi penganjur mesti pastikan yang join segmen ni dapat manfaat bersama..baru win2 kan..

muhamad hanif said...

Err,


banyak lagi doodle ke kak ?

merahitujambu said...

setuju 100%..kalau x boleh nk buat bg t..sy dh senaraikan sapa sy hutang tapi buat masa ni x pernah x langsang..cuma agak lewat jee..sbb kt ofc ni byk kerja..kalau dh hadap doodle memang x hadap dh kerja...

ïêmå å¢klê§ said...

dulu rajin gak masuk segmen bagai ni..
terutama yang nak letak kt bloglist tapi xde pun.. majuk dah nk join..huhu

Far8 budak baik said...

ade ehhh penganjur yg cam gitu..
kot kot dy bz kot..hahahaha
aku pun nnti nk wat contest paling seksi..baru ahh gempak..
hahahahaha

shida'R said...

yup shida setuju..shida ade join segmen org tu tapi smpai la dia masih xbuat review..hairan...dah berpa bulan dah..nk tegur kang terasa..hmmm..

Lea IsNaw! said...

blog lea tercicir! hehehe

main2 je..

teringin nak wat segmen gak
tp kena cari sponsor dulu

syrupmasin said...

aku terase kak..aku mungkir janji..haha..ehh bile aku buat segment pulak kan..haha..sbb besar tnggung jawap tu la takot nk buat segment..huhu..ecece..sebenarnye takot ta de org join kak :P

ILA HonEyBuNNy said...

kenapa pulak neh?macam2 la sekarang neh...dulu masa ila berblog...xde semua2 neh...skrg ja lain ckit berblog...adoii..macam2..

wanie : ila pagi2 kms umah segala bagai..kdg2 bgn lwt..hehe...kul 12 lbh or kul 1 bru online...then update blog..n bls komen org..ptg kul 5, update n mlm kul 10.30...tu ja la...hehe...

I said...

tau xpe. betul tu. kalau dah tak terlarat baik jgn buat. bg harapan palsu dekat org. pernah terkena dah. join contest lepas tu smpai skrg xde satu pn pemenang, ape benda tah. tak puas hati btl..

diana said...

kalau tak mampu nak tunaikan janji tak payah la buat segmen...
sebab tu akak tak nak buat segmen..
nak update blog pun susah ni kan pulak nak buat segmen..

Fathiah Hamim said...

betul2! lagi satu, kalo rasa dah takda sambutan sampai berminggu, tutup je lah. promote yang ada je. huhu

Asyila Zainuddin said...

tak pernah buat segmen lagi.. hehe..

adan said...

segmen mengajar blogger untuk lebih bertanggungjawab...

najihah sahami said...

yeap..setuju...penganjur yang tak beratnggungjawab ni biasanya nak untung dia sorang2..aiyaa!xbaik oo!

Nur Farah Hani said...

means due due kene ada tangungjawab la ea.. orang yang join pun tu la kekadang sekali je bertegur sape pastu hilang.. itu memang sadis.. hehe.. :D

Wanie said...

miz ~ hehe..insyaallah..:)

lily ~ betul tu kak..pandai buat pandai la tunaikan kan..hmm

kb ~ hehe..tp peserta lak yg bertanggungjawab kan..adoi..

wan ~ hehe..tunggu ade mase baru buat ye..buat la contest free baju :)

akoo ~ haha..xdela, tu contoh je..maksud aku sume yg buat segmen :)

bro ~ yup, kalau penganjur je win, dah macam syiok sendiri..yang join berciciran..

hanif ~ haha.ape punye soalan daa?boleh la tahan, separuh lagi..hihi

merahitujambu ~ betol2..kalau dah hadap dodle mane leh wat benda len dah..hutang doodle awk tunggu sume yg segmen ni siap ye..hehe

hero ~ mestila ade..kotak terkena lagi eh?keke..ape seksi2?kang takde sape nak masuk..hihihi

Wanie said...

shida ~ huhu..nak tegur pn serba salah kn..tapi klu die tak pasan ok je la nak tegur..tp klurase die buat2 lupe xleh nak buat ape la..hmm

lea ~ hehe.blog lea ade je k kat bahagian lain..cepuk kang baru tau..haha..siap nak car sponsor lagi?

syrupmasin ~ haha..poyo la ko dik..yeke xde join?ko try la buat dulu..tp pastikan mampu bertanggungjawab la :)

ila ~ hehe..tu la, dulu contest je, skang segmen..saje wanie nak tacing sikit harini :D
sbb ila pandai bahagi mase..tgk jadual ila macam sng je..hehe..p klu wanie nk buat mcm x mampu lak..nk balas jejak dah berjam..huhu..xpe2 akan try jd pro mcm ila :)

I ~ hehe..tu lagi la hangin kan..kena pandai pilih contest klu nak join pn..tp kite mane nak au org tu x bertanggungjawab kn?huhu

diana ~ tambah bulan poa ni kan kak..banyak keje lain nak kena buat selain blog..tanggungjawab isteri & ibu :)

fa ~ haha..penah kena ke? kang xde ramai join die cancel macam tu je kan..tak bertanggungjawab..hmm

asyila ~ xpe, slow2 ye :)klu nak buat segmen, buat betol2..hehe

adan ~ hehe..ye tu kesimpulannye..:)tapi tak sume akan jadi macam tu..

mish ~ nak untung die sorang, nanti die buat lagi xde sape layan..huhu

farah ~ ha, tu lagi satu hal..22 pn kena bertanggungjawab..

cucu umie said...

yes..mesti win 2 win ... btw, kalo yg bt segmen tu kne juga pi tgok blog yg join segmen...

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

setuju ..

aku prnah join segmen nk tukar bloglist dgn dgn seorg blogger lelaki ni ...dia agak femes ...

pastu dia delete balik blog aku dr bloglist dia...huh

xpe ...aku cool je :)


excellence!

Mrs.Yie said...

ish..kalau dah buat segmen kenalah memberikan komitmen yg sepenuhnya pada peserta segmen yg join segmen kita tu..jangan di biarkan mereka terkapai2 sendirian..kalau boleh,tinggalkanlah komen bagi menghargai mereka..jangan sekali2 lepas tangan sekiranya korang x dapat selesaikan segmen tersebut..jadilah orang yg bertanggungjawab..!!

iMBobo said...

relax wanie...sabar yee..cuba senyum skiiit..haaa kan comel hehehe..

alif haris said...

hehehe kak wanie seoang penganjur yg berkaliber dan bertanggungjwb alif tawu :)

apik pehe said...

yakkk..apik tak penah lagi join segmen..huhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

good luck dengan doodle wanie ye...macam awe yang bz ni kalu buat benda lain mmg tak kan siap la...

Syuxer said...

syuk rasa belum lagi wat camtuh setakat ni huhu..kalau ada,maaf ye..huhu..

Wanie said...

ayie ~ sangat kejam kalau tak pg langsung blog yg join segmen kite tu..huhu..at least drop komen..kan3..:)

azlan ~ heh? sapekah bro yg femes itu?hehe..dah org tak suke senang2 je la delete kan..buat segmen bukan main..unfollow baru tau..:D

mr.yie ~ ha, wanie setuju..komen tu wajib, baru diorang tau kite check entry diorang tu..

bobo ~ ape senyum2..siries ni tau :P

alif ~ amboi dik alif..ni bodek ke ape? tak de duit raya tau..haha

apik ~ x pernah join segmen??huhu..asyik ngan lidi je ye..hehe

awe ~ ni nasib wanie tak keje, klu dh keje xde dah mase utk doodle kot..hehe

syuk ~ huhu..xdela..wanie x penah lg la join segmen syuk..ade ke?hehe

KeChIk yg comey said...

yup2..kecik setuju...huhu..
shud have win2 situation la..baru la best..ini tidak...atoii..

*larikkkk!! kad raya da hangitt...nak kena goreng balik..*

Wanie said...

kecik ~ hahaha..letak minyak banyak2 xdela hangit..:D

caliph shuriken said...

klau dh anjur apa2 contest, ga, segmen dll.. kna laa btanggungjawab.. sbb nti org tertunggu2 apa kita janji dulu tu..
sy blom ada masa yg sesuai nk anjur apa2, so xmo wt cincai2 jaa, huh...

ArulchelseA said...

btul tu.tp yg join pun cuba la ikut apa yg tuan segmen suruh..kih kih kih

Wanie said...

caliph ~ ye, tunggu GA/contest/segmen dri caliph ni..:) kite dh penah kena mse join contest tu kan..huhu..siap x dtg komen lg..kecik ati.

arul ~ kekeke..tuju kat diri sendiri ke tu?hahaha

ainaa said...

papepon, janji kena tunaikan. munafik bg org yg tak tunaikan janji. wani, tade ke blog ainaa dlm blog exchange wani T.T

Wanie said...

ainaa ~ ade la..wanie letak kat i read them tu :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

thx dear.
awak mmg penganjur bertanggungjawab. hihi... ada unsur2 bodek nih

Health Partners said...

semoga doodle2 tu berjaya disiapkan

AIEN NOT ALIEN said...

setuju dengan komen kak diana...

pada yang menganjurkan segmen perlu bertanggungjawab dari mula hingga akhir..

makin bertambah2 cute doodle wanie...huhu..suka tengok la... ^_^"

meaw said...

semoga berjaya menyetelkan ye wanie,hehe

Ramziah Mangsor said...

ada juga mcm tu kan? dia buat2 lupa ke apa? bizi kot?

izfanora said...

betul3.. wanie pun WAJIB tau tunaikan apa yg dah dijanjikan..

doodle satu.. hahah.. *tetiba plak kan..