Thursday, August 18, 2011

64 Opppsss, terkantoi la pulak...

Assalamualaikum...

Korang penah tak terkantoi dengan family korang ade blog? hehe
tak pon memang korang gtau family blog korang?
beberape hari yang lepas kak ipaq aku dah sedar kewujudan blog aku ni..
(malu malu malu malu hahaha)
 kak elda jangan habaq kat acaq naa :D

Al kisahnye, ade budak sorang ni, namenye Fatin post kat wall FB aku:
 
Firdani Love Story? hehe

Lebih kurang macam tu la bunyi nye..
mungkin kak ipaq aku curiga ade ape la ngan Firdani Love Story ni kan..
die search & jumpe la blog yang penuh dengan doodle ni..haha
kan dah terkantoi (malu malu malu malu lagi)
 
Nak salahkan Fatin boleh? kekeke
fatin, akak nak kad raya bunyi2 tau..haha

Kena hati-hati menulis lepas ni, ade silent reader..heeee
sebelum ni pon mesti ramai je silent reader kan..
ape kate silent reader ni komen sekali? :D
nak gak tau sape lagi silent reader selain my sis in law..hihihi

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

64 bijik anggur:

KeChIk yg comey said...

haha..kantoi ea sis pambuat dodol??
kecik pon penah gak dedulu..hikhik..

*wondering sejap..firdani tuh = teett ea??hiikhikk..*

psstt..pikir yg +ve ea..

kalo betol pe kecik pkiaq,habaq mai na...:P

Fathiah Hamim said...

haha kantoii.
fa adek beradek tau je. tapi diorang tak tau kot url. haha

aimi adilah said...

pna2.... kantoi dgn ayah.... sb on9 blog gune hp ayh..ayh nk tgk pe kite tulis..ahahhaha.. naseb baik time 2 xblh buka hbs blog ny..ahhahah...so ayh xdpt bce.... tp xtaw lh lau ayh blh deteced url kite :(

syrupmasin said...

haha..berhati-hati kak..kau jgn cite bukan2 :P

Unna said...

haha hebakkkk! tu diaa, dh kantoi. unna tak tahu la akak unna tahu ke tak unna ade blog. haha ghasak laa :p

reza al-razi said...

Kena jaga2.. lgi2 yg suka post kisah cintan-cintun diorang.. kantoi dgn family mmg abis la..

Syuxer said...

heheh bantai je tulis janji tak melampaui batas..

syuk rileks je family baca blog syuk hehe..;)

Maicher said...

HAHA. same la.
sy taktau macam mana abang saya boleh jumpee blog sy.

malu malu malu. hohohoho

dia kata dia search something kat google. haizzz.. maluuuuu kottt! haha

akoo pae said...

hahahaha malu,malu,malu..

=p

INTAN said...

me too! my family pun ramai gak yang jadi silent reader..tapi buat duno jerk..lalalaaa~

liya alia said...

hahaha.. kantoi suda ~
tapi mak family saya mmg dah tahu saya ada blog.. kekadang tu mak cakap 'kak tak amik gambar ka ?? bole letak dalam blog' haha

AzatLazat said...

habis lah
kantoi sudah
:P

kotak bulat said...

heheheh... family kb da lme tau kb ada blog..heheh..dorg mmg pembaca setia la.. :)

ArulchelseA said...

bleh plak cam tu ek..kih kih kih

dak eina said...

eina bukan stakat kak ipar.. jiran sebelah pon terkantoi.. malu2..pape event mesti nk suh selitkan dia skali lepas tahu eina ada blog.. ngade kan? hehe nk gosip pasal dia pon xdpt dh skang..huhu kantoii~~

caliph shuriken said...

abis laa kak ipar dh jadi silent reader plak, huh...

aiENn cHAm said...

haha! pengalaman kite same laa
tp kak ain tekantoi ngn adik
abes laa...nt dia repot kt mak & abah,xleh nk stori2 lovely2 ngn buah hati lg..ahakss

Lea IsNaw! said...

ni ha silent reader dtg komen hehe

family lea ramai gak bace blog lea

tu yg xleh lebih2 citer kat blog

huuuu

Cik Azizah said...

hish bahaya gak ni..sebbek abg jijah tak tahu main komputer ni..kahkahkah kalau tak bahaya asyik kutuk dia je..lalala

ezzu said...

memg malu tp family ezzu dh tau...hehe...

alif haris said...

har har har
dah terkantoi ..:D

so skrg ni memang fatin yg bersalah haha ^^

amal said...

Haha ;D alamak terkantoi.
kita pun mma tahu ad belog sb belog ni wujud sb masuk contest , hehe.

laskar pelangi said...

hik3 ;D kena ati2 xleh nak jiwang jiwang.sat lagi dia tau..habis ah=D

Si Gadis Semasa said...

kantoi tu tk pernah . tp sbb letak link dlm FB , mmg semua tahu . LOL !

zuhanismohamed said...

sy bukan silent reader..hehe

cucu umie said...

kehkeh...relax2 shje sis..dpt tmbh UV dekt blogkan..btw, umi ayie mmg thu pasal blog ayie sebb kwan umi yg tunjuk dekt umi..haha sebb tu skrng tidak brani letak gmbo ayie..jadi biase2 shje..haha cuma name blog shje..

Wanie said...

kecik ~ teett tu ape xtau?lalala..betol la kot ape kamu pike..sis pn xtau kecik pike ape..:P

fa ~ kalau tak tau url selamat lagi fa..hehe..

aimi ~ ayah jd silent reader jugak tak? die gelak je dok bace blog anak die tu..keke

syrupmasin ~ ko tu la jgn cite bukan2..haha..dok ckp ayah kau mengaum la..kui3..

unna ~ kalau tau kena rotan tak?keke..xpe, akak yg tau ok lagi dri abg..ye tak?hee

reza ~ hihi..betul2..tp cintan cintun family mmg dh tau dh..:D

syuk ~ hehe..syuk xpela entry syuk xde personal life sangat kn..

mai ~ ade la tu die search name mai ke..sanggup tukar url blog?kekeke

akoo ~ diam..:P

intan ~ RAMAI? hahaha..ok, tips yg bagus..dono je ye..

liya ~ haha..siap suruh letak dalam blog ye..diorang tau tp x jd silent reader xpela g kot..

azatlazat ~ cool je ni..hehehe

KB ~ biaq betoi..hehe..kisah cinta dgn firdaus tu pn diorg bace la ye..haha

arul ~ mestila boleh..huhu

dak eina ~ haha..sampai jiran tau susah la ye..nasib sdar jiran tu tau, klu tak tergosip kan susah.:D

caliph ~ adoi..xpe kot..kak ipaq sporting..hehe

aien ~ hehe..kasi tutup mulut adik dengan baju raya ke duit raye die senyap kot..:)

lea ~ haha..silent reader la sgt..:P patut tak penah cite pasal bipren..:D

cik jijah ~ kalau abg yg tau..mesti hari2 dok gelak je kn..kui3

ezzu ~ haha..same2 la kite malu ye..:D

alif ~ hahaha..nanges fatin tu kang..lalala

amal ~ hehe..xpela mama memahami kan..:)

pelangi ~ ngeh3..jarang la skang nk jiwang2 dlm blog..malu gak kt pembace lain..:)

si gadis ~ adoila...p letak link mmg sengaje kantoikan diri tu..hahaha

zuhanis ~ oit..confirm silent reader ni..:P

Lynn said...

Saya tak blh nyorok..mak saya semua ada belog..huhu..^_^

Jemput singgah..

Header baru..miahaha..

muhamad hanif said...

ahahah,

aku ayah aku je taktau lagi,


yang lain semua dah tau.

shida'R said...

hehee..bahya-bhya..shida setakat ni xde sape taw lg ekekek ..naseb :)

A-Chik said...

hak3...pecah gak rahsia u eyh..

iMBobo said...

hehe malu ke ade blog, apela..blog cantik, penulisan ok..patutnya bangga tau! hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..dh kantoi..
klu sis mmg family tau..koz siap letak link kat FB lg... ;)

Danial Razak said...

pernah2..terkantoi ngan mak lagi..haha.=)

iLa VaNiLLa said...

hee~ silent reader yg menulis niyh.. :)

diana said...

semua sedara mara akak tau akak ada blog.bila balik kampung tak habis2 panggil akak blogger..mula2 dulu segan jugak..lama2 dah biasa dah..buat tak tau ja..
hehehhe...depa tau pun sebab akak selalu ping entry kat facebook.

Mrs.Yie said...

hahaha..kan dah kantoi dengan kakak ipar tu..hihi :)

adrinaqamarina said...

ayop terkantoi di situ. so far, memang famili tak tau sangat. huhu.

kakak ipar pandai simpan rahsia tak? hehehe

Diana @ bilakukatacinta said...

akak pulak..siap promote kat adik2 akak lagi...ape hadoo...?? kena kutuk adelah..siap kata akak poyo lah..ntah ape lah..berangan tak sudah lah... hhahahha

Miz Novexx said...

setakat ni cuma adik n kazen je yang tau, parents blom lagi... segan kot kalau diorang baca pasal botak, kahkahkah

peachippo said...

hehhe..kantoi eaa..
jage2, nanti die bukak rahsie tuu satu satuu..kate org,ade point nak kenekan org..haha..rasuah cokelat 20sen cepat ! :P

Puan Kutu said...

kantoi sebab ada fanpage tu la.hehe..tulah ekk nak gak tau silent reader kita sapa, haha..

shedameor said...

haha. kantoi sudahh :)

Lalalililulu said...

hehe...sian dh kantoi...

saye laa silent reader kamo...hehe...silent kan...

.::: Princess MOMOY :::. said...

Momoy tak berapa nak citer love story kat blog
sebab kita mmg tak tahu siapa yang baca blog kita

AIEN NOT ALIEN said...

hihi...takpe ada yang tahu...family aien semua tahu kot..huhu..

mana2 blog mesti ada silent reader ek.. ^_^"

syuzi syofia said...

hehehe.. family syuzi x layan sgt blog2 ni... (^_^) so klu bg tau pun.. harem dorg x amik kesah... kikiki

Acik said...

hi, sis-in-law! :)

cik sakdi said...

wakakakkak kite pon segan le family tau.dah xade kebebasan suara lagi dah. hahah

Far8 budak baik said...

hahaha..kau sis in law..
aku ibu gua sendiri beb..
dan dan je pas ibu bace paper..
terus dy buka blog..
time aku dtg..
cepat2 ibu tutup..
aku pasan gile..
pastu aku buat entry pasal ibu..
mesti dy bace sambil senyum2 nye..haha

Asyila Zainuddin said...

hehe.. adik je yg tau setakat ni.. malu jugak la kalo mak ayah tau..

ILA HonEyBuNNy said...

optsss....maloonya...

ila dulu pernah kantoii jugak..tapi sekarang dah xmaloo..mula2 mesti terasa maloo kan wanie..ehhehe

doodle ohh doodle..hehe

aTy _faRed~ said...

adik ipar akak n mertua akak bace blog akak... akak tak suker..tapi nak buat macamane kan.. tak ingat macamane adik ipar akak memule dulu macamane ley jumpe blog akak....grrrr...

meaw said...

miahahhahahhaa,kantoiiiii :P

Anonymous said...

ayu, mai kak ipaq nak komen... hahaha..sori lah kalo ayu x suka..hehe..

akak x bgtau pnya lah..dulu akak pn penah try gak bt blog, hmpr kantoi gak ngn acaq..tp slmat..:)

lani duk tgh tulih blog gak, tp msh private sb x reti nk bg share ngn org, segan..hehe..sb akak x reti nk tulih2 yg menghiburkn pmbaca ni..tp sbnqnya byk psai damia n sewing ni ja...hehe...

mgkn 1 hari nt br open to public..kehehehek..

peace na...buh gmbq damia byk skit..gmbq pa yg dia bt msa akak p keja ni..rindu kt dia =P (tp nt jd blog damia pula eh?) hehehe

kak ipaq aka silent reader... hihihi

elda said...

ayu, akak ada komen td, tp x kuar pn..ka mmg lmbt? hehee

kak elda

apik pehe said...

hehe..tak pasal2 terkantoi

zareliqa afiqa said...

Haha..kantoi sudah~ mcm Iqa fmly taw ada blog tp tak taw nama blog.huhu,kira selamat lagi lar kan..tehee :))

Tukang Karut said...

hoho... lepas ni dah tak boleh nak tulis macam2 la ek...

merahitujambu said...

haa..xpe..menda baik xpela..lau menda jahat ye laa kan..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

ahahahahaha...lawaknya..

alamak! sory sory sory(gaya lagu superjunior)

baru pos kad raya tadi..hehehe..

sergeant keroro said...

hehe, dah kantoi lame da :P

Bro ahmad said...

family tak de internet...hehee adik sorang tu ada la..layan fb je,malu tak klau dah tau hmm

izfanora said...

hahaha.. malu yer.. dah kn tapis cerita..

izfa dulu pun kantoi dgn abah. tp, part izfa tulis psl dier.. abah nangis bila baca. terharu plak.. hhihi..