Friday, August 19, 2011

41 Jubah ke baju kurung moden ni?

Assalamualaikum...

Raya dah nak dekat, makin busy dengan nak shopping, nak buat kuih raya, kemas rumah lagi & BUAT DODOL..jadi mungkin blogwalking akan berkurang ye..kalau ade yng rindu aku calling2 la..haha..tadi dah shopping baju raya FIRST ROUND (second round ngan cik abe lak)

Budak kecik ni pon ikut jugak..hehehe

Mula-mula memang nak amik nikon kak ipaq, tapi maleh lak nak panjat tangga..huhu
nak kena beli enset baru ni, kualiti gambar dah tak elok..

Budak kat atas ni buat perangai kot mase shopping (rindu umi die tak?keke) 
selalu kalau p mane2 mesti ade umi & ayah tapi kali ni dengan tokwan, tok & maksu je..
tak jadi nak bawak damia shopping ahad ni :P

 Tadi aku beli jubah baju kurung moden sepasang..
first time beli baju raya warne hitam putih..
mula-mula aku ingat kan tu jubah, teruja la sebab ade jubah saiz kecik..keke
lepas dah try baru perasan bukan jubah sebabnye singkat sikit..huhu
lagipun jubah mane ade bagi dengan kain kan?
orang kedai tu la cakap tu baju kurung moden, 
xtau lak aku fesyen baju kurung moden ade macam ni..
korang tengok macam jubah tak? huhu
 Agak-agak malu tak nak pakai baju ni, nampak kain kat bawah sikit je nanti..
kainnye warne putih..kuikuikui

Jom close up labuci+ manik lak..
 
Dasyat kan? labuci+ manik ni die jahit dengan gam, tahan la kot..

Tibe2 aku rase baju ni besar..xpela, kak ipaq boleh tolong alter kan? keke
Baju raya korang warne ape lak tahun ni? 
jangan nak sedondon dengan aku ok :P

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

41 bijik anggur:

Tengku Puteri said...

wah..hitam putih...peberet tuh... =)

Lea IsNaw! said...

wah baju raya die
mcm baju nikah :P

meaw said...

dia tunjuk baju raya la,hehehehe...berapa tu wani?

aRa ❤ aFiq™ said...

cntik nye bju raya wanie.. jeles..tpi mmg nmpk cm jubah la..
xdak bju raya la.. :(

farah hanim said...

sedondon sgt
haha
xdela
wane purple itam ^^

aimie amalina said...

weewiitt!
cunnah baju aye die
aah..ni bju kurung moden dea =)

Puan Kutu said...

jubah moden pun labuh macam tu, ada nampak kain sikit jer,tpselalunya lining kt dlm..tp nie memang kurung moden.kurung moden ala jubah kot.hehe...akk rahsia la warna apa,mana bley tunjuk awal2,nti hilang seri di pagi raya.kihkih..

saya cello191 said...

baju raya sy hitam putih..tak sama kot..^^

Zefa NorAsmara said...

Jubah moden kot.. hehe.. tahun ni kami merah!!

alif haris said...

fuiyoh dah ade baju baru :D hehe
ade blink2 pulak tu haha

shida'R said...

shida xpkir lg nk pkai wane pe hehe...

KeChIk yg comey said...

waa..santek! hikhik..
nak satu bole??:P

psst...kecik da add fb sis ayu..oppss..sis wanie..ngee...

akoo pae said...

ha'ah laa..mcm jubah.huhu

akoo kaler kuning.
satu lagi,purple.
hee

i'm ezza haniza said...

jubah lagi best !

Tukang Karut said...

ni baru 1st round ni... belum panas lagi... kalau dah 2nd round tak tau la cam ne... huhu...

Fathiah Hamim said...

oihh saya maybe pakai itam tahun neh. tapi bukan baju raya la. baju sedia ada. hehe

syuzi syofia said...

tahun ni syuzi xde baju raye.. T_T huk huk huk.. pki baju tahun2 lepas jer lah... :D

anis aneesa said...

uiyoo..kaler itam tuuu..sy nyer warna ijau thun nie..sdondon 1 famili..kui3..lg 1 baju lupe dh kaler ape..huhu..bese beli kain psang awl2,pastu upah org jahitkan..=)

anamizu said...

wahh cantiknye bj rya wanie..
cik ana x beli pon lagi..hehe

visitme@FaTiN cOrNeR said...

fulamak..mak datin nie..hehehe..

cantik la kak..

lepas nie shopping jubah lak la..hihi..

syrupmasin said...

perghh 1st round..oke 2nd round beli ape pulak kak?? :D

Danial Razak said...

ni yang tak puas hati ni semua orang ada baju raya..hahaa.=P

kotak bulat said...

kb nye warna biru..bru beli tadi..hehehe

shedameor said...

cantik la kak wanie :)

family of fur said...

fof kale purple polka dot.hehe..
satu lgi, hitam putih.haha.. polka dot.wah.. thn ni, fof raye ngn polka dot jela.haha

Cik Azizah said...

manik dia dah cantik dah tu...kaler hitam jijah xde baju raya lagi. hehe
pakai lah..nak tengok! ekeke :P

muhamad hanif said...

waaa,

raya tahun ni tema itam ke ?



AHHAHAHAHAH.

caliph shuriken said...

kaler itam, klau beraya tgh panas jenuh berkipas.. adik ipar sy dok rajin mjahit manik, huh...

cucu umie said...

itu mmg baju kurung moden sis.. umi ayie ad satu... tpy umi jrng pakai..dia kte cantik sgt..haha dia suka pakai kain cortoon punye..huhu tahu ni blom beli bju raya.. just baju kemeja untuk raya + kuliah dah beli..hohhoho

A-Chik said...

corak manik kat depan tu nampak sgt menonjol

Far8 budak baik said...

kita sama lahhh adik aku pun
wat hal time shoping..
mcm2 karenah..grrrrrrr
seyes nyampah..
hahaha..
perghhh hitam..aku ade baju tshirt raya hitam..secocok lah kita nnti..
ekeke

marina anakcikbob said...

leh la geng dgn adik aku..
dia pong hitam putih..

AIEN NOT ALIEN said...

wanie..tengok dalam gambar nampak macam jubah...nanti pakai tunjuk kat kami ye..hihi..

shopping sampai 2 round ye..raya sakan la wanie...^_^"

faridah nazurah said...

baju kurung moden? ohh no.. rasanya mcm jubah. mungkin ni jubah campur kurung moden kot. hehe :)

Bui Junaidi said...

hitam putih mcm taik cicak lah..hahaha..jgn marah yer wanie..kak bui gurau jer..

thn ni baju raya kak bui warna hijau dan biru..hehe

yayath said...

eh..cantik la..nampak menarik:)~~heee

Abang Stalker said...

nk sedondon! :D

pki jubah la..cantik. :)abg x bole le pki jubah,abg masih bju melayu.haha

Asyila Zainuddin said...

cantekk.. :) baju raye kite warne biru.. nk masuk UKM punye pasal.. hehe..

izfanora said...

lawanyer baju dier.. hihi.. penuh di dada manik2 yer.. :)

izfa rindu wanie.. selalu kiter borak2.. nie izfa xbrp nk sihat.. hope wanie sihat2 yer.. :)

sorry sbb xdtg singgah 2-3 hari..

puanbee said...

warna kelabu je..

najihah sahami said...

wah...silau la batu2 dia tu. hehe..glemer gitu...