Sunday, August 7, 2011

33 Alexa ranking TOP 100..hehe

Assalamualaikum...

Pernah check alexa ranking blog korang? bagi yang tak tau sangat pasal SEO macam aku ni pun aku still check..hehehe..JUST FOR FUN..takde maknanye aku tersenarai dalam top 100..100 + 900 ade la..keke..sebelum ni aku check mesti 1000+ tapi skang dah turun jadi kurang dari 1000 ! wow ! tak hebat mane pun..haha

1523 (18/07/11) --> 1120 (28/07) --> 1006 (02/08) --> 962 (05/08) --> 951 (06/08) --> 936 (07/08)

Ni kalau dalam Malaysia..kalau wordwide ade kot dalam 300 ribu..hahaha

penting ke alexa ranking?

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

33 bijik anggur:

cucu umie said...

mantap ah sis..ecehhhhh.. lepas nie bolehlah bermain seo..kalo tidak silap ayie alexa nie bergntung kepada kita punye everyday.. kalo ayie still trun naik shje..haha

si para para said...

err tak ada nombor la....

Ezad Skytech said...

congrates..da bawah 1000 tu rank kat Malaysia..(^^,)

Umie Artoqiemie said...

penting rasenye. ^_^

Freaky said...

ok la tu ada peningkatan. nanti naik lagi :D

alif haris said...

waaah hebat la kak dah top 1000 in malaysia :)

iMBobo said...

mantop! cepat turun tu hehe..target berapa?hehe

caliph shuriken said...

jgn risau fir.. skrg ni dh ada bwh 275k.. chayok2 ^^

Telaga Putih said...

wow! sy punya tertinggal jauh ngn cik firdani punya.. haahhahaha sgt3 jauh lak tu beza nya..kah9!

CIK PARO! said...

bukan senang da jadi top 100..
da dapt pun alhamdullillah..
tahniah!

H.J said...

blog kita dekat 3 ribu lebih ranking dia.aha

Bro ahmad said...

menunjukan kekuatan satu2 blog wanie..dan paling best SERP di depan dengan pilihan spider wep memilih ranking yang terbaik..semankin tinggi rank semankin bagus SERP blog tu..pandangan bro je!

cik tikah said...

wow! tahniah :)

blog-tips-kurus said...

rasanya dulu pernah.. hhhhmmm.. buat gelak je. keh! keh!

Tukang Karut said...

kalau blog femes emes pun dah rank 1k... yang cikai2 macam aku ni mau 10k kot...

akoo pae said...

mcm mane nak tgk tu wei??
tak paham

merahitujambu said...

wah..hebatnyaaaa!!!salam ramadhan

Shamsuddin Amin said...

x paham la pasal alexa ni...
x kesah la..
yg penting ak suke blogging... hahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

akak ada pasang gak Alexa ranking..tp sebenanye akak tak tau apa fungsinye.. hehe.. :D

[sutera kasih] said...

pernah cek, tp tak faham hehe

harrazdani said...

bagi pakcik ia penting...huhuhuuu

alia zainol said...

how to check it?saya dh klik link alexa ranking.....then?
tq for helping :)

meaw said...

amboiiiiiiiii..meaw tak cek pong,tapi nak try cek sat la,kehkehkeh :D

apik pehe said...

huhu..apik pon tak tahu

sifu im said...

ak x tau pe2 pon sal alexa ni

syrupmasin said...

haha..penting ke kak alexa ranking nih?? ohh aku tanye kau balek..kenape?? haha..eh kak kau org sp kan??

Acid+ said...

+Lol,Congrat r ade improvement. :)keep it up..Weeee

Puan Kutu said...

entahlah..tp penting kot nak tgok paras mana blog kita.hehe..

Lea IsNaw! said...

xtaw pun pasal alexa ranking ni
kumpulan alexa taw la..hehe

adan said...

alexa ranking..
penting tak penting aku sendiri tak tahu... maybe alexa tu mengukur tahap mana kehebatan sesuatu blog..

Bui Junaidi said...

apa alexa tu..?
kuih raya ker..hahaha
bg bui tak pentinglah
malas nk fikir benda2 camtu

Fathiah Hamim said...

tahniah! =)

anis aneesa said...

hebat r cik wanie kite..sy baru je smpai 10ribu lebih dr ratusan ribu..ahaha..besh2,tp mcm ckap cik wanie r,juz for fun..=)