Tuesday, August 23, 2011

52 Aku dah ber'suami' & ber'anak' hahaha

Assalamualaikum...

Sebelum ni kan aku ade buat entry pasal auto blogwalking..ade yang bagi respons yang sangat membantu..thanks ye atika, aku dah lock shout tu..jadi sesape yang tak lock lagi shoutbox boleh g sini --> LINK bagi yang dah tau dok diam2 ye..hehe

Semalam aku kuar shopping dengan Mr Z sekali dengan mak aku & Damia..
sepanjang jalan ramai je dok usha usha, tau la aku Damia comel pun..hehe
ape la diorang pike mase aku dukung Damia eh..

"larat ke budak ni dukung budak, badan kecik nampak tulang je"
ataupun
"muda lagi dah ade anak, jelesnye" <-- hahaha

Ni komen cik meaw 2 hari lepas dekat entry NI

 Memang betul pon ade yang tegur k!

First (mase nak bayar kasut mak)
SS: Anak ke ni (sambil senyum senyum)
Aku sengih sengih je kat Mr Z, Mr Z pon sengih balik..adoi
Aku: Tak tak..ni anak sedare ni..haha..sy mane kawen lagi..
 SS: Patut la, nampak muda lagi..

 Second (mase tanye direction surau)
Aku: Tumpang tanye, surau katne eh? (sambil dukung Damia)
SS: Akak naik lagi 2 tingkat bla3.....

Panggil aku kakak??? rasenye aku muda lagi kot..
mesti die ingat Damia anak aku..keke

Third (kat kedai tudung)
Kawan Mr Z: Wife ke ni?
Mr Z: Eh tak la bla3...

Mungkin lame tak jumpe, die ingat Mr Z ni dah beranak pinak la kot..
seronok lak jadi 'wife' & 'ibu' walaupun kejap..hahaha
 
Damia with paksu :D
 

Jom buat biskut raya jom ^_^

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

52 bijik anggur:

^^nu[dd]yra^^ said...

dd ader adik kecik tau...darjah 3..mmg rapat ngan dd....ari2 dd yg anta dier pergi sekolah....n dd slallooo bw dia ke mana2 kl xder saper nak teman dd....mesti org ingt dia anak dd....hehehe...

Fariza said...

alololo. comel. fariza pun pernah kena mcmtu. auwwww

dak eina said...

eina pulak bila bwk kluar anak sedara ngan kwn.. tkut gak kalo org ckp anak sedara eina tu anak.. lg pulak muka kitorang sme.. hihi tp slmt, anak sedara pggl mak uda.. sah2 eina bukan mak budak.. huhu

Miz Novexx said...

comel je entri ni Wanie...
yelah kan, kalau nampak pasangan dukung budak kecik memang orang akan expect anak sendiri... :D

idah-alhabsyi said...

hehe comelnye damia!

putry arisa said...

erm.. biasa la 2..
lumrah kehidupan.. =)

visitme@FaTiN cOrNeR said...

knp tak taip "seronok la kalau jd 'wife' mr. Z.." hihihi..

pk usu dh ada gy pegang Damia..

syrupmasin said...

wiwwiit..jd kak kesimpulan nye kawen la cepat..lepas nih ta de dah org tersilap :P

Puan Kutu said...

mesra dh tu dengan paksu..bila lg?hahaha..

Lynn said...

aiceceyh...pewitt~~..hek3..best kan..lin pernah rsa dlm mimpi..budak tu jerit sambil lari kat lin panggil "mama~~~"..haha

Cik Baju Kurung said...

hihi. sweetnye. nak jadi ibu and isteri jugak! =)

Bro ahmad said...

terkejut baca tajuk entri gempak hmm
wanie jemput ucapan raya untuk..segmen pertama bro sempena raya ni

http://www.trioseposen.com/2011/08/segmen-ucapan-selamat-hari-raya.html

Mrs.Yie said...

hensemnya paksu damia..hahaha :)

EnciK AxixOu said...

anak pakai baju saiz ape 2??hehe

aisya said...

kdg2 best jugak org ckp mcm tu ye.. hahaha.. nak tnggu anak sendiri lmbt lg la jwbnye.. hehe

caliph shuriken said...

dh berstatus ibu muda kn, hikk...

~Tieha~ said...

conok taw jd ibu muda.... cpt2 la tawen...hihih~...

Shamsuddin Amin said...

thanks tuk link tu... hehe
info yg bgus,....

ArulchelseA said...

ingtkan dah beranak pinak tadi.. kih kih kih kih

Fikri said...

Haa.. tu tandanya kna kawin cpt. Jgn tgu lma2. hehe.

ILA HonEyBuNNy said...

hek3...kalau macam tu wanie....dah boleh kawin dah tu...hehe...

muhamad hanif said...

kemsalam paksu yaa..



HHAHAHAHAHHAHA.

Cik Bell said...

amboi.sweet betOl.hehe

Danial Razak said...

hahaaaa..dah tak lama dah tu..dah boleh tukar kepada puan dah.=P

aRa ❤ aFiq™ said...

alahai.. kawen muda eh cik wani.. :P
na try lock gak la.. :)

anamizu said...

ececece wanie dah boleh jd IBU la tu..keh3

Fathiah Hamim said...

ececececee prektis prektis!! hehehe

CikMiMiey said...

wah ... bahagio no .. cepat2 kawen bio beranok pinok

p/s : damia comel lor

Anif Abdullah| AA said...

aku orang keempat..

"eh comelnye anak.. pinjam dukung sat"

ahahaha

iMBobo said...

a'ah mcm bapak dgn anak hehe.. bobo kalau pgang budak kcik tu mesti org ckp mcm adik dgn abg hehehehehe..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..sweet..
dh blh jd ibu dh ni.. ^_^

Nightroad said...

ha3..salah faham disebabkan situasi..ha3

Cik Azizah said...

ehem ehem..sakit tekak pulak..sesuai sangat dah tu!..tanda2 dah ada..kihkihkih

akoo pae said...

tu diaaa mr z..heheh

ble mau kawen?
=p

meaw said...

mak aiiiii,terperanjat tengok muka meaw tersembol kat entri wanie,kihkihkih...nyway,tengs ye wanie...


meaw agak dah,kahkahkahkahkah!

AIEN NOT ALIEN said...

huhu...dah ada gaya ayah tu..ehem2..hihi

Abang Stalker said...

haha..comel pksu dgn damia. :) nmpk le mcm kwin muda.

gmbr maksu dukung damia+pksu x de lak. :P

Bui Junaidi said...

dh boleh kawen dh wanie ni..
byk pengalaman jaga budak..hehehe

anis aneesa said...

fuiyo2..wanie..ehem2..ehehehe..bagus2,x lame dh tu sy nk mrase nasik minyak nie..ehehehe..=p

farah hanim said...

amboi
seronk nye
hehee
nie maksu da lngkh brape
fara xmulakan lagi lngkah
calon xder nak lgkh cmne
hehehhe

Juliet_iRa~" said...

pewittt..

ada gaya dah tu cik abe wanie tu..

bila nak mkn nasi minyak ni?

;p

Asyila Zainuddin said...

dah boley kawen la tu.. hikhik.. ^^

cx's said...

akaq wanie, damia sihat? huhu. ibu muda larh gamaknye. hihi

syuzi syofia said...

heheh.. kalau syuzi.. syuzi ngaku je... dulu pnh bwk anak buah jalan2... org tye.."anak ke?" syuzi slumber derr je jawab.."ha ah" .. kikikiik

Syuxer said...

ala ngaku ajela itu anak kamu hahahah..;p..best gak kenakan orang hihi..

damia mesti angguk punya..hehe

kotak bulat said...

heheheh... da jd mak.. kb tak pernah lg mcm ni.. em, nti nak curik damia la.. nk bwk kua dating.. :P

alif haris said...

hehe alif pn lock..
bia pdn muke mereka yg auto blogwalking haha

::budak:: said...

thanx sbb gtau mcm ne nk lock..hehe..comey r damia :)

izfanora said...

wah, with paksu tue.. hihi.. best yer bila hati berbunga-bunga.. :)

cucu umie said...

huahauhau...cakap kt MR.z suh cept2 pinang nanti boleh ad anak sendiri...huahauahu xkan nak main dengan damia jer.. hehehe

Anonymous said...

waaa..awat hg letak gambar aku ha..
sekeh baru tau.huhu

Wanie said...

anon ~ hahahaha..lantak wa la :P lu sape?lu damia? kahkahkah