Saturday, October 29, 2011

29 Tembikai susu pun tak tau???

Assalamualaikum...

*Sape g bukit jambul harini?hihihi

Pernah tak jadi kat korang mase g kedai makan, pesan minuman lain, minuman lain yang sampai??
ape perasaan/reaksi/mimik muka korang?
tambah-tambah kalau minuman yang sampai tu tak menyelerakan tekak korang?

Al-kisahnye tadi aku order la 'tembikai susu' kalau sape tak tau tembikai susu tengok gambar bawah eh..
ni sebelum jadi jus...
ni lepas dijadikan jus..

Aku harap minuman kat atas ni la yang sampai, bukannya minuman kat bawah ni..
 + 
Jus tembikai + SUSU!!! grrr, ade ke yang minum jus ni??
gile pelik rasenye, kalau jus carrot susu tu lain la, boleh je aku telan..
lepas tu bile dah suruh tukar, die buat ape pulak tau??
aku pun tak tau air ape la die bagi kat aku..
rase macam minum air gula + susu pekat manis + gula-gula 
(nak menggambarkan betapa manisnya air tu..huhu)

Moral of the story, kalau nak order minuman order dalam ENGLISH

i want honey dew juice ya!

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

29 bijik anggur:

farah hanim said...

sat g orang yg amik order tu xfhm bhsa inggrs cmne??hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

hehe.. salah paham le 2.. speaking yew.. no problem.. hehe

aimie amalina said...

ayooooooooo
awat la owg tu
jual ayaq kan
ish2
hehehehe
cm mane la ghope kamu minumnye tadi wanietooo

sabor la ye
okeh pas ni, honey dew plissss =]

ILA HonEyBuNNy said...

fuhhh kmfom habis manis neh...kang kena kencing manis lak wanie..ehheheh

Norlida Ramli said...

hahahaaha..
sama2 la kita.penah gak order honey dew tp dia bg tembikai+susu..

nak wat cmna kan,time tu telan jela.huhu

Cik Azizah said...

nyummy sedap la main campur2 ni..hehe!

merahitujambu said...

ramai tak tahu lah tembikai susu tu apa..kena cakap omputih baru dia phm..=_=

Gadis said...

dier x phm bhs mlayu la tu..

mmg bengong la saper yg buat air tu..ikut suke dier jek...=)

Idati Malek said...

haha..dye lain tempat lain order...

stengah tempat phm lain.kalo tembikai susu=honeydew...so kena ckp nak jus honeydew...

tembikai susu=tembikai merah+susu...<--sy suka ni..sdap bg yg suka la...adoii

Ujie said...

hahaha..rasane tak penah dibuat org..tembikai merah+susu!

maafkan jelah dia, bkn org m'sia kot. tak biasa.

cikgu ainura said...

mesti lurus bendul org yg amik order tue kan.. tembikai tambah susu.. haha.. lawak2...

shila shahila said...

alaaa kesiannya -.- hihi

Tukang Karut said...

erk... tembikai + susu... owh... manisnya...

Juliet_iRa~" said...

isk2..

dasyat gak org y amik order tu...

pelik je tembikai merah + susu..haha..

speak english k wanie..hahaha

syahirah said...

restaurant mane 2?
kot2 sggh xde la nk order tembikai susu..kehkeh

Bro ahmad said...

hahaa wanie...betul la tu tembikai susu XD

aswadz said...

aku pun prnh kena kes mcm ni gak. mmg x sdp lgsg air tembikai + susu. rs laen. x sdp mcm tembikai susu yg original.

mgkn pasni kena sebut honeydew kot.

iMBobo said...

haha tembikai dicampur susu mcmtu? loya tekak wooo..

Ezad Skytech said...

hee..susah la kalau tembika susu pun tak tahu....ada ke bagi air tembikai + susu..rasa apa tu..? erkk..

AL-AFIQ said...

hahaha,macam tu pun bole ke.foreigner ke yang ambil order tu?

Abg Stalker said...

ahahah..kesilapan pertama mgkn la bole didampunkn memandangkn 'tembikai susu' tu mcm org selalu sebut 'teh susu'.yg 2nd tu..err..honey dew xde,dia blasah susu dgn gula+gula2 tembikai susu.hahaha


a cup of cold honey dew plis!pns2 minum mmg sodap tu.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pernah jadi juga kat hubby mcm ni..minta timbikai susu..dia bagi plak tembikai campur susu..adoiilah..sabar jer.. ^_^

chanz said...

pernah jd...tp tibai je la "tembikai + spm" pon...malas nak buat kecoh. haha

caliph shuriken said...

byk beza tu tembikai susu & tembikai + susu :p

*minum honey dew wktu tgh hari mmg best ^^

cik sakdi said...

eh ada ke air tembikai susu? mungkin x ada kot kat kedai tu sbb tu dia bg air tu. wahahahah


amboii,,bukit berjamboii

aisya said...

aiyee, boleh plak mcm tu.. mcm mne la bleh keje kat kedai makan ni..

anamizu said...

aiyo...bangla ke ape yg amek oder tu?smpai x fhm TEMBIKAI SUSU dgn TEMBIKAI + SUSU =P
wahhhh bukit jambul!! dulu ms stdy USM ana slalu p!! rindu BJ!!! hehe




luv,
cik ana

Nur Zulaikha said...

hahaha..mcm tu punye org pn ada ka?

Puan Kutu said...

akk pernah terkena sebijik macam wanie.minum kt deejay alor setar.kedai mamak tu yg mintak order tak berapa reti bm, english pun tak tau..sebut honey dew konfident jer dia kta ada tembikai susu..

bila smp buat sakit hati jer..air tembikai merah boh susu..