Tuesday, October 25, 2011

38 Nak pekerja yang tak pakai tudung

Assalamualaikum...

Training yang dimaksudkan dalam entry lepas sebenarnye training sebelum mula bekerja..bile dah excited nak keje, jadi macam ni lak kan..ramai yang nasihat suruh sabar..hee..thanks ye korang..

Aku bakal bekerje di sebuah/sebiji/sepotong KIOSK..kiosk ape?cer teka?hehehe
 *KLU: pink, digemari ramai :)

Sebenarnye aku nak tunjuk ni kat korang, jumpe kat website MUDAH semalam..


Syarat nak keje kalau perempuan mesti tak bertudung..apekah??

Orang yang buat iklan ni kalau tengok name ISLAM, tak tau la kan..hmm

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

38 bijik anggur:

najihah sahami said...

hahaa...keje nak kena seksi2 la tu..

Gadis said...

agak-agak keje ape la yang diorang nak tawarkan tu kan...

gurl pun x bagi bertudung...=)

Arif Aiman said...

kesian... kesian.. kesian T_T

aRa ❤ aFiq™ said...

ada jugak syarat cmni eh.. dasat tol..

shida'R said...

dah biasa dgn kelayakn mcm ni fir..huhuh

PinQib said...

Tsk.. dunia akhir zaman.. mana boleh had orang nak bertudunggggg

Bro ahmad said...

hahh nampak sangat pilih kasih..tak bertudung memang tak bagi muslim yang aply la tu..boleh buat aduan ni wanie,

Syuxer said...

perghh iklan camni baik kansel terus..ada plak suh tak bertudung..tak islamphobia jugak huhu..

Nur Zulaikha said...

dok patut wat lagu tuh...

diana said...

negara islam kah malaysia ni>??
aih!!

✿ nurulfatin ✿ said...

kiosk warna pink? baskin robbin ek? hehe

^^nu[dd]yra^^ said...

harap2 yg buat iklan tuh bukan org islam....hmmm~

Puan Kutu said...

pink?digemari ramai?haha blur memang tak taulah..

tak pakai tudung tu inteviu jadik GRO agaknya.haha..

abah khalisha said...

errr..ada gk cmtu eh

izfanora said...

normal r tue wanie.. skrg ni mmg byk tempat kerja nak macam tue.. bg dorg, yg tak pakai tudung tue nampak lebih educated..

psst, lama dah tak dtg sni.. huh.. nmpknya, kita nie busy dgn hal msg2 bila tak bercuti sem.. hahaha..

cikgu ainura said...

xpatut betul laa....

Wanie Ghazali said...

ish, syarat yg tak patut

budak penjara said...

lokasi bukit bintang..jigolo ke ape??haha

1 lg kena tambah la..x bercoli ke..haha

faridah nazurah said...

mesti kiosk cool blog kan? hehhe betul tak?

cucu umie said...

xthu nak kte aplh sis... aishhh bukankah bertudug itu lg menarik..wing3x

iMBobo said...

mcm tak wajar je buat iklan mcm ni kn? klau dah start mcm, xlama lagi byk lah company yg ikut, lps tu org mesti trpk kena buka tudung baru dpt kje, bahaya2..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selalunye yg buat syarat2 bgini biasanye comp cinakan..hmmm..susahlah bg orang yg bertudung nak dapat kerja...nak yg seksi2lah tu..

Tukang Karut said...

rasanya ada banyak je syarat cam ni...

Fikri said...

Mk aih.. siot ja wat iklan cmni. ish3

aimie amalina said...

ayoooooooooooo
kedai mane yg buat kelayakan giniii
hayoooo

Ana Mardia said...

tu dia aih..xmau yg bertudung.. tgk la keja pon kat pavilion..keja apa la tu agaknya..takpa wani, kita pikir positive, mungkin memang kerja tu tak elok untuk wanita bertudung kot..haha tapi tak tau la keja apa tu..

Cik Azizah said...

sebab tak pakai tudung lebih nmpk menarik,customer ramai masuk. maknanya sebagai punca tarikan sesebuah kedai :)

cx's said...

erk. ade gak eh rules pekerjaan cmni? aish.

Qhaifa Nur said...

salam singgah

sekarang dah ada syarat2 begini kot...

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

laskar pelangi said...

LOL!! ishhh! tak patut betul..nak suruh kerja tayang rambut ke leher plak dah..dasyattt

onie said...

tak pakai tudung?baju pon mesti kena seksi baru la cust mai...gitu kot,huhu

Fathiah Hamim said...

rasa macam selalu nampak. hehe

nurdani said...

ada ka patut...kalau nak cina or india tak pe jugak kriteria macam tu

Norlida Ramli said...

ni bukan sbb nk keje ni tp sbb bos nk jamu mata..haha

amna said...

cool blog ke? baskin robin?
*pas spm dulu minta kerja kt satu kedai icecream ni, ntara syaratnya tidak bertudung.. geram btul~~~

Ujie said...

mmg penah jumpa iklan gini..nilah kesannya bila ekonomi dikuasai bkn Islam.
satu cabaran buat kita!

caliph shuriken said...

ni kira biasa.. ada syarat yg lebih over :p

Lynn said...

aiyarkk..mcm ni pon ade ker? adtoii~~