Friday, October 28, 2011

16 TAG: 11 Things~~~~~~~~

Assalamualaikum...

Dah lame tak kena tag mengetag ni..semalam sebenarnye aku dah buat 11 things ni tapi itu untuk blog satu lagi :) Untuk blog ni orang lain yang tag, thanks ye nia ain..

Syarat-syarat wajib dipatuhi:
1.You must post these rules. 
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal. 
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer. 
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post. 
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER 
6.No tag back! 
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people..

Are you ready guys? Lets start with 11 things about me:

1) Panggil aku WANIE, bukan Firdani..hehe
2) UMUR tak muda tak tua baru 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2 +2 + 2 + 2 + 2 - 1
3) CITA_CITA nak jadi pharmacist tapi tak de rezeki dengan ubat, ade rezeki dengan makanan 
4) TAK SUKA (bukan bermakna benci) kucing sebab kucing comel sangat suka kacau aku? (aku pun xtau nape aku tak suka kucing)
5) SUKA/ketagih/hantu laksa sejak dilahirkan..
6) Berangan nak beli SWIFT, padahal KANCIL pun tak mampu nak beli..
7) Tak de anak lagi, tak kahwin lagi, tak tunang lagi..SEKIAN 
8) itu je tentang aku
9) kan dah cakap kat no 8
10) ish, tak faham-faham ke?
11) last WARNING ni!

Next, 11 questions from nia ain to me:

1) Nama penuh anda..nama ayah tak payah la..hehee..
Inawzah Lurun (:
2) Status? Single? Married? Engaged?
In a relationship :)
3) Pernah tengok lelaki menangis depan mata? tahu tak kenapa?
Pernah..sebab aku la die nangeh..haha
4) Tell me one of your best memory zaman sekolah rendah :)
Dapat makan nasik lemak yang sedap..hihihi
5) Restoran Ikan Bakar atau Western Foods? State your reason.
Western Foods sebab tu je pilihan yang ade..lalala
6) Bunga/ Romantic Dinner/ Cake/ Shopping voucher? Pilih satu je..tak bole tamak..
Romantic dinner lagi berbaloi2 ^^
7) Define bestfriends and kawan.
Bestfriends - kawan baik Kawan - friends Aci tak?hehe
8) Korang ade RM10 dan terdesak nak beli hadiah utk tunang/suami. Korang beli ape?
Beli topup pastu suruh die call aku..haha
9) 1st reaction bile terjumpa ex-bf/ ex-gf... hihihi
Nyorok dalam cengkerang..hehe
10) Bile last purchased kasut?
Tak ingat sebab lame sangat tak beli?
11) Anda buat apa time public holiday hari ni?
maksud nye time deepavali tu ye? banyak mase online la ape lagi :)

11 questions for the people I've tagged need to answer:

1) Name boyfriend?
2) Dah berape kali clash sebelum jumpe cinta sejati?
3) Bagi 3 sebab nape buat blog?
4) Bagi 4 blog yang korang suke usha?
5) Bagi 5 lagu favorite korang?
6) Bagi 6 ciri-ciri blog yang korang tak suke?
7) Bagi 7 tempat korang teringin nak g honeymoon?
8) Gelaran yang korang dan cinta hati guna? (contoh: abg & syg ke syg & anje ke)
9) 
Bagi 9 sebab nape korang pilih cinta hati sebagai teman hidup?
10) 
Cer upload gambar korang dengan cinta hati yang paling sweet..
11) Korang nak jumpe aku tak? :)


11 people I tag:

1) Shida
3) Ara
5) Mish
9) nuyu
11) Ila

Sape bace sume well done ya :D

* mase aku blogwalking tadi, ade 2 orang lagi tag benda yang same..keke..virus 11 things semakin merebak seantero blogger..

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

16 bijik anggur:

aimie amalina said...

kekekekee
geng laksaaa!
weehuuuuu

heheeh
ooo..suke mkn western la nii
kikiki

dap2..
nasib x tag mimi..ada lagi 2 tag x berjawab ni
esoklah..hahahahaha =p

Norlida Ramli said...

hehehe..yela virus..ida pun br je jawab game nih.eh game ke?haha..lebih kurang la..

✿ Cik Nisa ✿ said...

haha nice ;P

ILA HonEyBuNNy said...

wakakka...terkena sudah......;-)

thanks wanie....;-)

ramai sungguh org bertag 2 3 hari neh..ila xberblog tgk ramai men tag2 lak..ehhehe

Lynn said...

wahh~..nyorok dalam cengkerang eyh? nak minjam..ngehehe~..

Lea Isnawi said...

nasib baik lea dpt sokaln yg senang

lalalalala

anamizu said...

tag game! dah lame x buat bnde ni..hehe




luv,
cik ana

..cik gugu.. said...

hahah syok lah.. tq tag gugu~

laskar pelangi said...

arini dah ada org tag jugak..hik3

Cik Azizah said...

kahkahkah kena tag lagi! adoii..hahaha boleh tak nak jawab kat sini jer..lalala :p

marina anakcikbob said...

kau memang suka buat seperais kat aku kan. kan. tp tq sbb aku da bezaman xbuat tag.rindu jgk. *wink*

aku kopi balik dr shoutbox. ekekee..

Syuxer said...

hahaha inawzah lurun..hahah bunyi cam orang afrika je..;p

hahaha virus tag tag neh cam fenomena je sejak akhir2 neh

Diyana Ali said...

wahh banyk sgt laa. rajin menjawab kan :)

aRa ❤ aFiq™ said...

uwaaaaa... tplih d tag lg.. huhu..

caliph shuriken said...

nk panggil fir jgak, hukk...

aisya said...

haha! dh kne tag la..