Friday, October 28, 2011

22 fuhhh..44 soalan dari 4 blogger

Assalamualaikum...

Entry sambungan entry sebelum ni --> TAG: 11 Things
untuk tidak mengecewakan kawan2 yang dah susah payah buat soalan untuk aku, dan aku pun tengah semangat nak menjawab, harap2 korang pun semangat nak tengok jawapan aku...ngeee

11 Questions from Cik Jijah
1. Ada kekasih tak? <-- pehhh soalan kegemaran ni..hehe
ade la, dah lupe ke?hehe
2. Dah berapa lama dengan dia?
almost 5 years :)
3. Apa pendapat anda tentang cinta monyet?
cinta monyet ni macam bercinta dengan monyet :D
4. Rasa rasanya cinta monyet ni kekal tak? kenapa?
err, TAK sebab manusia dan monyet tak boleh kahwin..
5. Target kahwin umur berapa?
20 tahun, tapi dah terlajak 3 tahun dah ni..heee
6. Tema wedding korang colour ape? kenapa?
PINK sebab dah suke PINK hehehe
7.Selalu apa yang patut bagi untuk hantaran lelaki? <-- lain macam je soalan?hehehe
tshirt, kasut, dompet, perfume, gadget (PS3, Iphone 5), makanan (buah,kek), 
yang paling penting kasih sayang :)
8.Untuk hantaran kepada perempuan apa pula?
CINCIN & mas kahwin, telekung, handbag, kasut, set kecantikan, makanan (cupcake), gadget (DSLR)
9. Katering vs Gotong Royong mane lebih mudah di uruskan? Kenapa?
Katering sebab tak payah susahkan family :)
10. Bajet keseluruhan majlis perkahwinan korang berapa nanti?
Errrrr, nikah + sanding + resepsi = harap2 tak sampai la 50K
11. Akhir sekali berapa hantaran korang mintak daripada lelaki. jawab!soalan cepu mas.
hahahaha..depend bile nak kahwin..kalau next year, 5 cukup la :)

11 Questions from Aznida
1. What your hobby ??
Blogging 
2. What your nickname ??
Wanie/Firdani
3. Are u single or in a relationship with ??
In a relationship :)
4. Do u like playing bowling ??
NOPE, tak reti pun nak pegang bola bowling tu.heee
5. Who's your interest blog ??
satu je kan? AIN ZULAIKHA :)
6. Do u like fashion ??
Kureng <-- ketinggalan dalam bab fesyen ni..
7. Who your favourite actor/actress ??
Jang Geun Suk <-- angau @_@
8. What u wanna to buy a hp ?? <-- Maksudnye nak beli henpon ape ke? 
teringin sangat nak pakai NOKIA 3310 sekarang ni..lalala
9. Do u like a traveling ??
Yup, i love to travel but no money..kahkahkah
10. Where a interesting place that u want to travel ??
KOREA..nak jumpe jang geun suk ^_^
11. Why u choose it(look at 10) ??
alamak dah jawab dah la..hihihi

11 Questions from merahitujambu
(sebab tak leh nak select and malas nak taip print screen la jawabnye..hehe)
1) TAK, kemas je blog awak
2) TAK, loading ok je kalau tak hujan
3) TAK payah kalau awak suke warne tu :)
4) terpike jugak sebelum ni, sebab suke makan jambu? jambu kan merah..hehe
5) ekk..rm10 kan untuk header? ok je..hasil memuaskan
6) entry ringkas/sedap dibace
7) sebab tak serabut
8) haha..setakat ni tak rase jemu lagi la
9) pasal keje pun ok gak :)
10) TAK suke macam kite terhutang budi dengan die..huhu
11) soalan last ni paling susah..hehe

11 Questions from telagaputih
1. Nama Penuh beserta maksudnya?
inawzaH luruN ~ cahaya pemberianku
2. Status? Single, in a Relationship, Married, Divorced?
In a relationship
3. Perkara yang menggelikan yang pernah dibuat?
geletek diri sendiri? hehe
4. Kenangan paling manis yang pernah berlaku dalam hidup?
dapat degree
5. Kenangan pahit pulak?
ape saje yang melibatkan ex lecturer itu
6. Idola? Kenapa pilih dia?
Jang Geun Suk <-- sebab die comel?
7. Pandangan anda terhadap ego kaum jantina berlawanan anda?
tak payah la nak ego sangat
8. Benda yang mesti ada di sisi sebelum tidur? kalau takda, xboleh tidur.
bantal peluk
9. Macam mana boleh kenal blog TelagaPutihWorks?
tak ingat sudah..cane kite kenal eh?hehe
10. Berapa kali baca my entry?
tak kire la plak, banyak kot..:)
11. Apa komen anda mengenai peribadi owner blog TelagaPutihWorks?
suka join contest..hehe


Ade nak tanye lagi? hehe..boleh tanye kat email atau facebook k (:

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

22 bijik anggur:

merahitujambu said...

ramai sgt tag sampai x terlayankan??terima kasih dear

ArulchelseA said...

uikk bnyk soklan tu..kih kih kih..

Tukang Karut said...

erkkk... banyaknya soalan dan telah dijawab dengan sempurna... hoho...

aimie amalina said...

ohhhh my god
pengsan mnjawab ye wanie
hehehhee

name kamu unik la
hehehe

nama wanie ni muncul mane pulak
awwww
kawen jgn lupe aiiii~ =]

Puan Kutu said...

hahaha gila ahh klu kenduri 50k,pengsan bapak wanie.haha..

lamanya bercinta.klu kawen dah anak 5.huhu..

akk dulu umo macam wanie dah ada ank..wanie bila lg?hahaha..

Cik Azizah said...

peh banyak siot! juling biji mata nak baca. kering idea yg jawab. hahaha

cucu umie said...

3/44 soalan adlh pasal relationship..hUHuHu

Lea Isnawi said...

wowww...bercita2 nak kawen umo 20 tahun tuuuuuu

Syuxer said...

fuhh rajin gila wanie menjawabnya..kallau syuk,surrender dah hehe

Bro ahmad said...

banyaknya soalan wanie nak jawap hehee..sorry lambat bro kerja lebih masa..penat tau, blog wanie pertama hehee

Abg Stalker said...

mak aih..byk soalan.da mcm artis jwb soalan dr wartawan.hahahha

kotak bulat said...

wah... banyak tu soalan..hehehhe...

cik bulan said...

ayoi..panjangnya..haha..juling mata..:o

caliph shuriken said...

byk soalan kt en3 ni, huh...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rajinnye wanie jawab..bagus..akak pun byk TAG..tapi tak jawab2 lagi.. ;)

Samalah dgn sis..salah satu negara yg teringin sgt2 nak pergi..korea..best kut kat sana.. ^_^

**::CIKNUURUL::** said...

fuhh!,.ni menjawab secara pukal la ni ye,.ehehe,.

iMBobo said...

bukan nickname ayu ke?hehehhehe

alif haris said...

yg best bab kawen tu :D
target 20 .. tp dah telajak 3 tahun plk.. hahah

cik sakdi said...

mak oiii banyaknya soalan. mcm artis gitu. hahahah

Juliet_iRa~" said...

rajin benor jwb tag..haha..
caiyoooooooo

Telaga Putih said...

saya suka join contest ye?? ahhahahaha

alia zainol said...

alamaakkk awak ditag di blog saya :)

http://im-not-heartless.blogspot.com/2011/10/jangan-buka-kertas-soalan-sehingga.html

jangan marah ye :)