Sunday, October 30, 2011

25 Purse hilang dalam toilet, padan muka..

Assalamualaikum...

Pernah tak korang tertinggal barang berharga dalam toilet awam? kalau dalam toilet rumah tak kisah la, sape nak curi kan? aku pernah tertinggal handset dalam toilet awam, tapi tu cite lame, cite baru tertinggal PURSE okey..dalam purse ade sume barang berharga (IC, kad maybank, bank islam) dan sedikit duit..huhuhu..ni la kesan buruk makan megi banyak sangat..lepas 15 minit macam tu baru aku teringat, 'eh mane purse aku eh?'

Terus meluru p toilet dengan harapan purse tak dicuri..masuk2 toilet purse aku dah takde di situ..huwaaaa..padan muka kau, careless sangat! 

Aku tanye akak cleaner, ade tak cuci toilet yang aku masuk tu, die angguk beb..pastu aku tanye la die ade tak jumpe purse merah, die buat bodo je sambil mop lantai, muke aku pun tak pandang..sabo je la..tapi aku rase die macam bukan orang Malaysia je, either pendatang dengan izin atau tanpa izin la tu..

 Then ade sorang adik ni tanye aku 'cari purse warne merah ke?' mungkin die nampak kegelabahan aku mase tu..die cakap die ade nampak mase masuk tadi tapi die takde amik pun..15 minit macam2 boleh jadi kan, dahla purse warne merah, kucing tengok pun tergoda..kahkahkah..

Time tu dah putus asa tapi gagahkan juga kaki p kaunter pertanyaan ke kaunter ape tah sambil berdoa..

'pakcik tadi sy tertinggal purse dalam toilet, ade tak orang hantar sini?' 
warne merah ke?
ha!
ni ke?
ha! 

Syukur sangat takde yang curi..baiknye hati orang yang jumpe & bawak pegi kaunter tu..kalau die ade bace entry ni aku nak ucap thanks sangat2 :) orang kedah memang baik2 kan..lalala~

* lepas ni nak g mane2 kena bawak handbag <-- kalau handbag tertinggal gak memang parah la

Sebagai denda p tinggai purse dalam toilet aku kena belanja umi dan ayah Damia KFC..hahaha

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

25 bijik anggur:

Bro ahmad said...

pernah tinggal hp kt toilet wanie..balik je tengok dah hilang..terus call tak berjawab...sah2 dah cabut simcard..nasib hp murah..kalau tak meraung la

Lea Isnawi said...

uish nasib baik jumpa jugak
kalo x, memng naya neh

aiENn cHAm said...

naseb baek jumpe,huhuu rezeki awk.. ain penah kene pickpocket,lg geramm xpsl2 kne wat police report la jumpe bank la etc

cik sakdi said...

hihi nasib baik la ada org pulangkan,,, duit byk x dalam tu??aik? pganggur pon banyak duit ka? blanje la sikit hahahya

Puan Kutu said...

alahai sgt careless sebijik macam akk..

dah la jalan tak suka bawak handbag..akk pernah tertinggal beg kt kedai makan selama satu malam.hp semua kt dalam..

bila kol ada bunyi..esoknya pergi kedai tu, nasib baik org kedai simpankan..kt rumah org pun pernah tinggal.haha

akk byk makan kepala ikan bilis,haha..

caliph shuriken said...

nsib baik dapat balik.. sapa laa yg baik hati tu rasa mcm nk kenal jaa, hikk...

Ezad Skytech said...

hee..kena lebih hati2 la lepas ni ye...purse..banyak benda2 penting kat dalam tu kan..kalau hilang...haa...da satu hal...nak buat balik ic..kad atm tu semua...satu kerja lagi...heee~

Diyana Ali said...

lain kali hati hati . huhu

cikgu ainura said...

lorh... nasib baik xhilang tau.. baiknya hati org yg jumpe tue..

cikgu ainura said...

lorh... nasib baik xhilang tau.. baiknya hati org yg jumpe tue..

shida'R said...

shida pun sma..ttgal kat hospital lg..naseb org pulg kat jga wad tu fuhh..

Abg Stalker said...

baiknya hati org yg htr purse p kaunter tu.dan nsb baik jgk wani g tny kaunter.klu x...mmg slmt tgl la sumenya.

aRa ❤ aFiq™ said...

akak ara penah ttggl pone lam toilet.. tp naseb jumpa blik gak.. hehe.. ara ta pnh g tjdik cmni..wah KFC. na.. na..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nasib orang tu baik hatikan..paling takutlah kehilangan dompet..byk barang berharga tu..^_^

kak elda said...

hahaha..

mungkinkah kejadian itu adalah rezeki untuk Damia?? jengjengjeng.. Tengok dia pun selera sungguh makan KFC semalam.. Masa tunggu maksu dia mai pun nampak penuh kesabaran, x buat perangai lasak dia.. Tau maksu dia nak belanja..

Hahahaha..

p/s: nak lagi selamat, sumbat semua benda penting lam poket.. kehkehkeh

**::CIKNUURUL::** said...

seriau wuu tertinggal bende2 penting ni,.memang nak kene lastik ngan ayah!<.sebab cuai!,.huhu

Bui Junaidi said...

nasib bek jumpa balik
kak bui pernah jugak hilang wallet ni
zaman sekolah dulu,tp kesian org ambik tu sbb lam wallet tu ada rm3 jer..hihihi

aisya said...

pernah tertinggal phone kat CC kolej. phone baru pulak tu..

BezBuddy said...

nsib baik xhilang...fuuhhh

Fathiah Hamim said...

penah tinggal purse, pastu kena curi. T_T

aimie amalina said...

huuuuu
penah hilanggggg jugak


dah jumpe balik
tapi duet dh tadeee

waa
mang rezeki kamu
alhamdulillah
bagus jugak pakai purse warne merah kan
hehehhee
semua cm x berani nak amik
kikiki

nak tkr purse gaklah =]

Norlida Ramli said...

hahahaaha..careless!!

tp penah gak tertinggal tp x jumpa balik.sedihhh..hehe

yeah!org kedah mmg baik2..ehem2..hehe

Juliet_iRa~" said...

nasib baik jmpa wanie...rezeki la tu...

aritu ms g PD pon gelang ira tertanggal...nsb baik jth dlm kereta..kalo x, mau kena bebel ngan mak ira setahun...dah la emas mahal skang...

hati2 k pasni...:)

najihah sahami said...

haha..mish dh berkali2 dh hilang yunk...alih2 ic bg umi pegang...duk umah sewa bg housemate pegang. hebat tak? hahah

Ujie said...

akak penah tertinggal purse kat seat pizza hut.
nasib baik org yg mkn lps tu tlg pass kat staff pizza..so dpt la balik.