Tuesday, October 4, 2011

28 Bukan saja saja ok :)

BUKAN SAJA-SAJA Allah meletakkan anda dalam BIDANG itu.. BUKAN SAJA-SAJA Allah mengurniakan anda KEPAKARAN itu.. BUKAN SAJA-SAJA Allah memasukkan KELEMAHAN itu.. BUKAN SAJA-SAJA Allah memberikan UJIAN sebegitu.. BUKAN SAJA-SAJA Allah membiarkan anda mengemudi dalam KEADAAN sebegitu.. MELAINKAN Allah tahu anda akan memberikan sesuatu dalam bidang itu.. MELAINKAN Allah tahu anda bakal membiakkan ilmu-ilmu itu.. MELAINKAN Allah akan temukan anda dengan insan-insan ikhlas membantu.. MELAINKAN Allah mahu menguatkanmu.. MELAINKAN Allah mahu anda tahu betapa tingginya kasih sayangNya padamu.. Masihkah lagi tidak bersyukur? Sumber: Heliza Helmi


Ade hikmah aku pilih BIDANG ni, ade hikmah aku belajar sampai 4 tahun walaupun minat aku bukan BIDANG ni sangat pun..semuanye pasti ade hikmah..jadi BERSYUKUR la dengan ape je BIDANG yang diambil..NO TURNING BACK ^_^

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

28 bijik anggur:

Bro ahmad said...

macam kecewa je wanie..takpe teruskan usaha awak hingga berjaya..k

kotak bulat said...

setiap apa yg terjadi ada hikmahnya..bersangka baik la.. :)

merahitujambu said...

apa yang berlaku bukan kit aminta..dh ketetuannya..tapi bila kita ada kelebihan jangan jadi org kedekut

A retarded kitty said...

so akak dalam bidang kulinari la ye?

*jelesnyeww

cik sakdi said...

ye tol tu kak.. memula dulu aku menyesal, tp ada hikmahnye kan :D

shida'R said...

best apa bidang ni fir..slim river je nnt heheee ^_^

Bui Junaidi said...

bukan saja2 bui bagi komen ni taww..ader makna nya nih..hehehe

selendang ungu said...

ye...ad hikmah jgk kan..at least bleh rncg diet ntuk diri sendiri...rezeki Allah ad dimana2...mgkin dlm bidang lain klu bukan bidang ni kan....:)

p/s: pic lab pdt kan? syur ko nmpak x menyelerakan la...haha

Asyila Zainuddin said...

heliza helmi mmg best.. :) betul, mesti ade hikmah punyee la.. :D

Hazwan Arif said...

pikir positif okey..

anamizu said...

bidang masak2 ke wanie??
konfem ade job punyelah! ;)





luv,
cik ana :)

Cik Azizah said...

bahagian katering ke dear? ok la tu..dah rezeki kita kat situ dan kita patut bersyukur :)


jijah tak minat jadi nurse tp itu yg dpt..mgkin rezeki di situ..so teruskan kerjaya itu dengan ikhlas sepenuh hati.

Tukang Karut said...

percaya dengan rezeki Allah... Yakin...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sentiasa bersyukurlah dgn apa yg kita ada..^_^

Lynn said...

Everything happen comes wif their own reason..^_^

Lea Isnawi said...

betul tu xyah nak menyesal2 kan
just move on je

Puan Kutu said...

bidang apa tu wanie?hehe.betul..syukur!

Nur Farah Hani said...

errr bidang kulinary ke dani amik?? heee.. apa apapun terima n bersyukur seadanya.. :D

budak penjara said...

ko minat bidang memasak ke??haha

Abg Stalker said...

Betul3..no turning back. :) ada hikmah sume yg berlaku.bkn saje.kita la kne kuatkn smgt skrg ni.

::budak:: said...

yup, semua yg berlaku ade hikmahnya..Allah lebih mengetahui segalanya..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

lamanya tak datang rumah nie..hehehe..

kak wanie! cONGRATES konvo aritu! bestnyalah..

alif haris said...

bersyukur je :)
rezeki ada mana2 kan ..

i am S!L4H.. said...

no turning back??
T__T

merahitujambu said...

alhamdulilah..sedapnya mknan tu

caliph shuriken said...

setiap org ada kemahiran masing2.. berusaha laa yer ^^

Wanie said...

@selendang ungu hahahaha..hampeh la ko..aku pun tgk x menyelerakan :D konon nak buat mcm indian style..kui3

Juliet_iRa~" said...

betul..
ada hikmah yang tersembunyi..
Allah Maha Mengetahui..
:D