Sunday, October 16, 2011

15 Dilema seorang penanam anggur

Assalamualaikum..

Pernah tengok cite dilema seorang wanita?
tajuk entry ni ala2 cite tu la jugak..haha
tapi ni dilema seorang penanam anggur wanita..
aku dah fed up tawar hati nak tunggu tawaran keje ngan goverment@swasta dalam bidang yang aku amik ni..
jadi aku nak try apply keje yang 100% not related to my field..boleh?hehehe
try & try mane tau ade rezeki kan..

Minggu lepas aku dah dapat offer keje with tut tut tut (akan diberitahu kelak)
gaji 1/3 daripada gaji yang sepatutnye aku dapat kalau keje as dietitian..
ape tujuan korang keje? of coz one of the reason is money right??
so ni la dilema nye, gaji sikit tapi keje ni aku boleh buat :)
kalau korang sanggup tak keje?
fun what keje as put put put (akan diberitahu kelak) hehehe
 
 Satu lagi dilema ialah transport nak g keje!
ade lesen tapi tak berani nak bawak keta (i wish i has my own AUTO car)
aku rase aku tak berdikari kalau duduk bawah ketiak family (ayat tak leh blah)
 4 tahun aku dok KL aku jadi seorang yg sangat berdikari..
tapi bile balik kedah jadi seorang yang lemau (i hate this)

KALAU
 tak keje --> tak de duit --> tak leh kahwin 
keje --> ade duit --> kahwin :)

BUT its not about KAHWIN only

Ade putera dari kayangan nak turun masuk minang aku tak? heee
tawaran terbukak sampai hujung bulan ni..hahaha

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

15 bijik anggur:

Lia Irdelia said...

wahahhaa..
kerja apakah..
nak mohon jugaklah..
:)..

Maicher said...

grab jelah dulu keje tuh.
nanti kalau ada tawaran lain you tuka la.
muehehehe.

:)

Bro ahmad said...

Best tawaran bro berminat xixixii. cari la kerja yang wanie minat dan imcome yang dapat jamin masa depan..semoga berjaya,

Ujie said...

pd pndpt saya yg pernah tanam anggur:
beri satu jangkamasa utk cari kerja yg bersesuaian.
lps dari tu terima je lah apa kerja asal boleh buat & duit masuk. lps2 tu insyaallah ada rezeki yg lebih baik.

syafikah said...

pada pndpat sy la kan. better awk keje dulu. myb utk sbulan dua ni..smntara dapat keje lain. .dpt gk pngalamn . pndapat sy je la kn. :)

harrazdani said...

belajar berdikari yer cik fa..pesanan ikhlas dari pakcik dani..huhuh

Puan Kutu said...

la sebelum dpt keje yg betul keje jer kt mana pun.jnji rezeki halal.janji dpt pengalaman..klu milih keje sshlah.kk dulu study bisnes tp keje bidang customer service.kan ker lari bidang?ekceli sgt ssh nak dpt kerja yg betul2 kena dengan bidang kita ambil masa studi.keje kt mana inform ekk nti..mana tahu boleh terjumpa...kita dekat jer kan...:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah dilema sis masa mula2 abis blajar..last2 keja yg bukan Bidang jurusan..tp kena terima je lah..daripada dok tanam anggur je kan..nnt yg dikejar tak dpt..yg digendong berciciran.. ^_^

EmpayarUtama said...

Dah dapat tu kerja ajalah. Pastu tengok kalau boleh siap dalam setengah hari je mintak tukar jadi part time je dengan gaji yang sama. Aku sumer kerja aku camtu dulu. Jadikan kerja-kerja tu sebahagian dari rutin hidup kita :)

ILA HonEyBuNNy said...

kalau macam tu wanie kena keje la....leh tawin..jangan lupa jemput ila lak...hehehhe

bawa2 drive keta tu..ehhe

Cik Zimie said...

haha lawak jek.hurm dulu akak awal2 keje pun tak dpt gaji yang diidamkan.lebih kurang la 1/3 dari gaji yg sepatutnye dpt.tp for me, utk baru2 grad dan just nak cari pengalaman why not.best.u should try wanie:))

Cik Azizah said...

slow2 darling. cr keje lain dulu untuk pegalaman. xpe kalau lari bidang.bila ada panggilan baru pergi.. skrg xleh memilih keje. kena isi poket sendiri tu yg penting. pastu leh tawen..hehe :p

caliph shuriken said...

waa.. smkin besar ladang anggur cmni, huh...

Tukang Karut said...

banyak bebenor dilema nya...

aimie amalina said...

hehehee
put put tut tut ye


mane2 pon.. semoga kamu dpermudahkan urusan ye =]