Saturday, October 29, 2011

28 Ayat kelakar Samy Vellu


Assalamualaikum..
Happy weekend :) korang kuar jenjalan tak hari ni?japg aku nak kuar, jadi update ringan2 dulu la..hehe..just nak share 'ayat kelakar Samy Vellu' (pernah bace ke?xpe bace lagi..hehe)

1. On one TV news when he tried to say he felt very ashamed: 
"Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar" 

2. Samy said in one of his “ceramah”: 

"Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang2 kampong di sini." Then one pakcik asked, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" And Samy gloriously replied, "Kalao takde sungai, kita bina sungai" 

3. Samy's most favourite quote on the news for the decade is this: 

"Toll naik sikit, banyak marah saya. You worang ingat semua ini toll saya punyer bapah punya kah!” 

4. On social society's problem: 

"Worang2 muda sekarang banyak suka hisap dade" 

5. During blood donation's program at Sungai Siput: 

"Marilah kita semua menderma dare" 

6. At an opening ceremony for a new building: 

"Mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik dari pentas wuntuk membuka kain" 

7. And of course the world's greatest joke of all times: 

"Kita akan bina roket pigi matahari." One of the reporter responded, "Tapi Datuk, matahari terlalu panas untuk didekati." Samy replied, "Itu tade masalah. Kita hantar waktu malam" 
Lantang je die cakap, BM dah la berterabur..ish ish ish

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

28 bijik anggur:

Gadis said...

hahaha..

ikut suka dier je nak cakap...

x tau nak cakap tapi nak cakap jugak...=)

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. ta pnh bce g sal ni.. haha.. kemaluan besa.. 18sx woo.. mo ag hangus p matahari uh.. haha

cik sakdi said...

tol ke bab yang matahari tu? wakakakak lawak la

ⓌⒶⓉⒾⒺ ⒹⒾⓂⓅⓁⒺ said...

haha..kelakar :)

Puan Kutu said...

ini samy vellu memang boleh masuk maharaja lawak.kahkah..

Fikri said...

Haha.. nice. ni btol ke dia ckp ni?

nurdani said...

HAHAHAHAH. yang last tu bapak lawak lah!

Syuxer said...

hahahah menteri yang suka wat lawak..hahaha..boleh masuk maharaja lawak dah tuh

::budak:: said...

amboi, hebatnye ayt beliau..hehe

Miss Nadya said...

memang boleh wat nad gelak..:)

new entry ::

1 :: Tagged ツ
2 :: Review Real Steel ツ
3 :: Photoshoot ツ

PinQib said...

heee..

anda telah ditag... please menjawab
Sila jawab tag yer. Heee =3 Please feel free

Tag Time

Idati Malek said...

hak hak hak..

pengsan ak baca bnda ni~

Norlida Ramli said...

hahahahahaa..betul ke ni?x pernah dgr lg. ni 1st time..hehe

cikgu ainura said...

hahhaa.. klkar laa.. :)

Lynn said...

Ini sangat tidak masuk kepala hutak..menyanyah dah hai..hahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..tak menahan yang 1st tu.. :D

Ujie said...

entahlah dia tu.menteri lain walaupun bkn melayu, okey je ckp BM. yg dia dah sekian lama pun tak boleh betul lg.

bobiedanbad said...

hahahaha :)

The Crows said...

hahahahhahahaha.. adoi la uncle samy nih... itu cakap kasi terang sikit la.. aiya..

Abg Stalker said...

hahahahah..yg nk last2 mmg kelakar hbs la.bodo ke apa dia tu.mlm matahari sejuk la kot.hahaha

Bro ahmad said...

nasib dia dah pencen awal wanie..kalau tak, lawak apekah lagi

aimie amalina said...

ish2
aiyoo

dato kene pi beljaq BM balik nih
hehehehehe

ILA HonEyBuNNy said...

hehehhe..tersenyum ja...ngeh3.

**::CIKNUURUL::** said...

haha,.hati banyak hepi je die tu,.auhai,.xkisah dh terabur xterabur,.huhu

iMBobo said...

no 4 tu utk org yg dah kawin je kot haha..aiyo tambi!! hahahaha

Ezad Skytech said...

hahah....da pernah baca pun..baca sekali lagi..still nak gelak...tak boleh tahan la..haha~

caliph shuriken said...

klakar gile laa.. fir, ada lagi x? hukk...

BezBuddy said...

hahahaha..ni btol ke?