Sunday, May 15, 2011

18 [Part 1] Birthday Acaq @ Pizza Hut

Tarikh: 13.05.2011
Masa: 4.00 pm
Tempat: Pizza Hut Village Mall Sungai Petani
Majlis: Birthday Acaq

*Acaq ~ Gelaran untuk abang sulung belah utaqa, same macam Along or Chor (belah Perak)

Last makan Pizza about 2 months ago, with him..
makan sambil 'merajuk'..
merajuk lagi banyak dari makan..hahaha

Jom layan gambar ^_^

Time for Pizza!~

Ni la birthday 'papa'..haha..with her daughter, Damia..

3 beranak memilih menu..
yang kecik 2 pun dah pandai..hehe
"Damia nak aiskrim" (cakap dalam hati)

As usual, mesti amik yang set..
Meal 4: 2 regular pizza + 1 jug pepsi + 4 mushroom soups + 4 garlic breads
Side Dish: Seafood Marinara +  Meatball Bologaise + Cheese Baked Meatball

Here come the orders...

Hawaii Supreme..sedappp

Thai Seafood...tak gemar sangat...

Mushroom Soup..yummy~

Cheese baked meatball..boleh tahan sedap..=)

My plate...boleh habiskan 2 1/2 pizza..hohoho

My sister in law..
tengah dodoi Damia..
tida lak budak kecik itu..

Mommy, 'tukang bayar'..
menikmati her spaghetti..
 

Tok aku..hehehe..
layan gak Pizza ni..

Takleh masuk dah ni..(:

Alhamdulillah, kenyang..
see, sume pizza berjaye dihabiskan..hehe

Before balik, time for dessert!
Sundae Vanilla with Mint and Lime..
dessert ni bukan from Pizza Hut, beli kat lain..

Seronok Damia dok dalam beg ni..
macam anak kangaru..hehehe

Will update Part 2 later..

Selamat berhujung minggu..:)

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

18 bijik anggur:

░♥si lampu neon♥░ said...

best nyeeee hihhihi = )

Wanie said...

sekali sekala je ni..heee ^_^

aisya said...

dah la tgh lapar x lunch lagi ni.. huhu.. ni yg rase mcm nk mkn pizza hari ni..

Mrs.Yie said...

hepy besday utk abg sulong firdani.. :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah...manyaknye makan...heheh

rozie said...

Salam ziarah…
Jemput singgah di blog baru
Tentang Malaysia
Terima kasih atas kunjungan anda
Semoga Ceria selalu dan happy blogging
Dari rozie

:)..

caliph shuriken said...

gi hr jumaat kn? ..klau x silap ada 50% diskaun isnin ~ jumaat kt Pizza Hut ^^

latest en3: misi sang juara

anamizu said...

wahhh "papa" nye tu tarikh bday die 13 mei ke???
cik ana pun 13 mei jugak..hihi

Wanie said...

aisya~harini takde 50%..
kalau pegi ngan kwan2,
better pegi weekdays..
murah sikit..:)

Wanie said...

Mrs Yie~thanks :)
next to week birthday sy lak..hehehe

Wanie said...

Awe~nak naik berat ni..
kena makan lebih 'banyak'..hahaha

Wanie said...

Rozie~ Thanks jgk singgah my blog ^_^
nice to meet you :)

Wanie said...

caliph~yupp..tp hari jumaat yg 50% 2 tak best la caliph.
g hari rabu best la..spagetthi 50% je..:)

Wanie said...

Ana~ha,ah...same birthday la ngan abg wanie..hehe
happy birthday ya~

Miza Yusof said...

seronoknya. dah lama tak makan mushroom soup dekat pizza. hihi. miza kureng sikit dengan pizza :)

diana said...

akak lama tak pi menjamu selera dengan pizza ni..
sejak kawen la
sebab suami dan anak tak suka..
depa kan tekak orang melayu tulen..
hahahah..

Wanie said...

Miza~wanie pun tak bape sgt pizza ni..
sebulan skali boleh la..
suke KFC lagi..hehe

Wanie said...

diana~akak, simpati ngan akak..hehehehe..makan mknan melayu tulen ja la?hehe
setengah orang memang tak layan makanan barat ni..