Thursday, May 12, 2011

11 Kenangan PLKN Kem Gardenia

Ye, ak salah seorang yg terpilih g Latihan Khidmat Negara..
tapi ni kisah 5 tahun lepas..
from 1 January until 10 March 2006
cepatnye mase berlalu.....
rinduu kenangan dulu :(

Mase dapat tau terpilih tu, sangat la sedih..
tapi tak sampai tahap nanges la..
tanye member, majoriti tak dapat!
then ak t'tanye2, why me?huhu
bukan ke PLKN ni utk org ganas2 & liar ke?
ni ape yg ak fikir la mase tak matang lagi..haha

Rasenye diorg pilih random kot..

Sebenarnye PLKN ni sangat seronok, i really enjoy it!
dah pegi baru la tau ^_^
seriously, xtau la maybe ade yg tak suke..
ak just tak suke time kelas pagi 2 je..hehe
yg lain overall ok je..

Skang ni ade lagi ke PLKN?

Ak buat PLKN dekat sini: 

Kem Gardenia, Hosba Valley, Kubang Pasu, Kedah
(name kem macam brand roti!haha)
Kem terbaik! bertuah ak dpt kem ni..:)
tapi agak ulu la tempat ni..huhu

Majoriti aktiviti kat sane ak suke..
sebab sume tu tak penah buat lagi..
1) Lawan naik rakit-time ni kulit jari sampai terkoyak la kayuh rakit
2) Berenang-ni paling ak takot..haha
3) Kawad-ak paling tak gemar..tapi join gak..hehe..habis 'burn' muka ku
4) Jalan malam-best jln ramai2..tenang je..takot la jgk..hehe
5) Berkhemah-ngeri, buang air dalam lubang..hoho (1st and last time kot)
6) Flying fox-yummy, try dulu baru tau rasenye!hehe

Banyak lagi la aktiviti lain, tapi ak dah tak ingat name..haha

Kenangan paling kelakar:

Couple ngan ex skin head! Gila la
time ni memang takleh b'fikir ngan waras..haha

Kelebihan Kem Gardenia:
1) Jurulatih sporting gila kentang!
2) Henset boleh guna tiap saat..lyke very muchii
3) Tempat penginapan sgt masyuk, chalet ok bkn dorm biase..:)
4) Makanan die takde la sedap sgt, tp bjaye buat ak gemok..
5) Peraturan tak ketat, boleh pakai jeans bila2 mase..

Paling takleh dilupakan: My friends!
Ak dapat ramai kawan kat sane..
rindu sangat kat diorg..
Anis, Fiezah, Fizah Gelak, Nadia, Kasma, Kirinto
-_-
Kalau ade yg rase die satu batch ngan ak kat Kem Gardenia inform eh

 sorry, gambar ni tak discan, agak kabur..
cer teka yg mane ak?heee
kali ni ak x buang link gambar tu, klik utk tumbesaran..

will upload other pictures later..

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

11 bijik anggur:

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

saya adalah insan bertuah sebab tak dapat plkn..haha

apik pehe said...

hehe..apik xder kenangan sbb apik tak terima tawaran plkn

Nur Hawa Mohd Zin said...

tahun lepas bekas peserta PLKN kem awe buat reunion..mmg enjoy giler sebab kami jumpa kawan kami yang sama2 cinta waktu kat kem dah kahwin n dah ada bby skunk! byk jugak couple2 kat kem bertahan sampai skunk..heheh

skunk ada lagi PLKN sebab adik awe masuk :)

zimie said...

wanie, seriously akak jeles.time akak dulu takde PLKN.setahun je terlepas.kalau lahir thn 1986 dapat la pergi.sob3 masa tu siap terpikir nak pergi PLKN.kata diorang boleh tapi akak la malu sebab dah 'berusia'.ekeke btw akak memang suka aktiviti2 berkumpulan, lasak2, camping ni semua.nak wat camne.takde rezeki.hihi ure so lucky tau wanie!mesti banyak experience dan ilmu yang dapat masa kat sana kan? ;)

Ain Zulaikha said...

hehe saya tak dapat pun gi PLKN mmg ramai kata bagus, tapi kawan saya kata dekat sana sosial.. huhu entah lah..

Wanie said...

iqbal~hahaha..nape bertuah?best je la plkn..rugi x pegi..:P nt kena pegi jgk kan..tapi bkn plkn, btn ke ape tah name die..

apik~wat la rayuan..hehehe..just kidding ^^

Wanie said...

awe~bestnyeee..bile la kem fir nak buat..jmpe pakwe lame la ni?haha..x segan ke?kem fir dlu pun rmai couple tp x rmai kekal..cinta minyet..heee

zimie~akak! ruginye tak lahir awl setaun..keke..tua setaun je pn org bkn leh detect pun la klu akak pegi..xpela xde rezeki kt plkn..aktviti kat sne mmg best, kwan lak rmai sbb 2 enjoy je kat sane..:)

ain~PLKN mmg sosial sikit..mcm2 perangai..pndai2 la pilih kwan..tp fir batch 1, kire ok dari batch 2 and 3..org ckp batch 1 sume yg bsekolah so xdela gnas2 sgt kot..xdela prob bsar kat kem fir 2..:)

wan naim wan najemudin said...

Mmg terbaik...bnyak kngan kt sinun...

wan naim wan najemudin said...

Trase nk msuk blik kem sna sbb kt sna bnyak kngan2 pahit masin masam manis n swaktu dengannya....yg bgusnya kmpulan di asingkan xcmpur pompn....

wan naim wan najemudin said...

Trase nk msuk blik kem sna sbb kt sna bnyak kngan2 pahit masin masam manis n swaktu dengannya....yg bgusnya kmpulan di asingkan xcmpur pompn....

wan naim wan najemudin said...

Terbaik r plkn