Thursday, May 12, 2011

3 Missed calls from....Watsons!

2 minggu lepas....
ade missed call from number tak dikenali...
start with 03...
tak sempat angkat..
and aku tak call balik...

Tadi.....
ade lagi.....
tak pasti number same ke tak..
but start with 03 also...
tak sempat angkat jugak...
tapi kali ni 2 kali..
why not I call back?

2 minggu lepas tak rase nak call balik..
kalau betul die nak call aku mesti die call balik..kan?

Today 'they' call back!
di sebabkan aku tak sempat angkat lagi,
aku terus kol balik...
teruja nak tau sape la yg call..wnk*

O: Hello, selamat pagi.

(Ok, bagus, cakap BM..haha)

A: Hello, tadi ade org call sy guna no ni..
O: Mintak maaf, sy tak pasti, sbb kat sini ade banyak department!
A: Leh sy tau ni syarikat ape?
O: Ni watsons, awk ade mintak keje ke?

(Nape Watsons call aku after 4 weeks?nak gtau die reject kah?haha
Time interview, cakap nak call after 2 weeks..huh!)

A: Ade.
O: Jap ye, sy sambungkan talian.
A: OK.

O2: Boleh sy tau awk mintak job ape?
A: Nutritionist.
O2: Ok, awk tunggu jap.

(Sambung ke talian lain lak)

O3: Boleh sy dapatkan nama dan no fon awk?
A: Bla bla bla....
O3: Boleh sy tau sape interview awk hari 2?

Rujuk post ni --> Done 1st Interview

A: !@#$%^& Sy tak ingat la.
O3: Ok, takpe. Nanti kami call balik. Thank You.
A: Ok, thanks!

Aku tak rase aku dapat job 2..
mungkin call utk bagitau aku kena reject? sob3~

See, 306 orang apply! sengit tak sengit, job ade 11 je..huu
time aku apply hari 2, tak sampai 100 lagi yg apply..



or maybe for 2nd interview? perasan!
tapi kalau betol laa...

"mintak maaf, sy tak larat nak pegi KL dah
interview kat Kedah je boley? gagaga"
♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

3 bijik anggur:

Nur Hawa Mohd Zin said...

apa sebenarnya motif dia call banyak kali? sebab nak tanya sape temuduga? gile...mana ingat

nida-razak said...

maybe for second interview...coz biasanya jarang diorg call klo diorg reject..gudluck ye.. =)

Wanie said...

awe~xdela..haha..die tanye 2 sbb die nak tau spe yg kol fir..sbb maybe yg kol 2 org yg sme ngan yg interview hari 2..

nida~ntah le..x kol balik pn..kui3..thanks^^^