Monday, May 9, 2011

10 My white purple pinky bedroom

POST ni dibuat selepas penat lelah mengemas bilik yg penuh dengan barang ape tah..
SO overall post ni mengenai bilik semak yg dah di kemas,
but need make over so that it can be 'ceria'..hihihi
Actually not so pinky and purple la my bedroom..
maybe white only..haha..or colorful?

I JUST moved to this new house on June 2009,
can see old post here --> i'm Back
almost 2 years already but for me just 2 months..haha

Yela ak bukan dok umah sangat pun..
study kat KL, cuti sem baru balik..
bape hari je la sangat ak menetap kat sini sepanjang 2 tahun..

Thats why tak sempat nak make over my bedroom..
(wah nak make over bagai..haha)

Before ni seriously macam kosong je bilik ak ni..
rase ringan je, skang dah 'berat'..haha
and semak, sesak, penuh, padat, sempit also..huh
lepas dah graduate ni lain lak jadi nye..
tetibe rase nak renovate bilik! of coz x boleh..hehe

So what I want to do with my bedroom? hmmm

I want to buy new comforter set, blue color lak..hihihi
but need to find a job first..
see, how 'sengket' am I? haha


Set comforter pink color


Karpet bulu kesayangan...

Almari kecik ni pun sayang gak..

I want to change curtain also, blue theme ^_^
again, I am sengket ok, wait for first salary..haha


 Purple curtain

I want to buy accessories for my bedroom..
so that it can be more 'ceria'
but i dont know how to make it 'ceria'
perlu ke beli bunga, gantung sana sini? huhu
not my style kot..any ideas??


 Meja solek and meja tepi
letak lilin kat meja tepi ok kot..hehe


Koleksi majalah pengantin..baru 3..hihihi


Frames..macam x sesuai letak situ..haha

I think la I want to 'sedekah' my old 'baju kurung' la..
but don know to WHO? huhu
my closet full with 'those' baju yang maybe setahun sekali pun tak pakai..adoiii


 Almari baju yg x bape nak besar..huhu




Baju kurung dari form 3..kire x banyak la kan..


 Semak..

Then I want to buang give my teddy bear to who deserve it..
again, WHO? ade yg nak?  takkan nak buang gitu je..huuu


 Nampak teddy bear yg ujung yg besar 2..who want it?

 Sempit ok..

Lastly, the important one, I want to change 'susun atur' my bedroom..
susah gak kalau bilik segi empat sama ni..
(habis ko nak bilik segi tiga sama??hee)
sempit! nak berlari jalan sana sini macam xde ruang lak..

Now, macam ni susun atur bilik aku..


 

I want to change to this...



Hehe..ok tak? motifnye tak suke almari baju 2 menghalang laluan ak..
sape nak tolong ubah ni?gagaga


Kan best kalau dapat bilik tidur macam ni...:)

Pinky and simple..

Modern bedroom..

Blue bedroom..

Pssstt: Stremyx lembab! nak upload gambar pun susah..sabo je la..

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

10 bijik anggur:

diana said...

nak teddy bear!!!!!
heheheh

apik pehe said...

wahhh..comelnyer bilik..apik kt umah xder bilik pon..tido jer kt ruang tamu

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe ni suka lepak bilik tido jadi kalu dapat bilik tido macam yang pic kat bawah tu confirm tak kuar blik..hehe..selamat berkemas..panggil eric la :)

Firdani said...

diana~boley3..meh amik kt kedah..hee

apik~siyes tdo ruang tamu?xpe, laki mane2 pn leh tdo..hehehe

awe~eric jauh..agk2 klu upah eric bpe la kna hulur kt die kn..haha

POSH76 said...

jalan2

Firdani said...

welcome2..=)

caliph shuriken said...

dasat ar idea make over fir ^^

latest en3: unknown

Ain Zulaikha said...

cantik dan kemas..

Firdani said...

caliph~idea je dasat, make over pun x lagi..haha

ain~thanks..:) anggap ain puji my bedroom ye..:D

sop said...

bilik yg kemas mmg nampak cantik dan luas :)