Tuesday, May 24, 2011

20 Bila dah follow, korg buat ape?

Firstly nak mintak maaf kalau entry ni mengguris hati sape2..
tak tuju kpd mane2 bloggers,
yg terase jgn simpan dalam hati ye..
amik sebagai teguran okey ^_^

Aku nak kongsi sikit tips2 lepas dah follow mane2 blog..

Ape korg buat lepas dah follow blog org lain?
inform tuan blog kat shoutbox?
atau x inform, diam je?
atau inform dekat komen?
tak kisah la memane pun kan..
tapi bg yg suke inform, jangan buat macam ni ye..

>>>FOLLOW ME BACK<<<

tak sedap dibace la..
macam pakse org lain follow die lak..
ape kate tulis macam ni je..

>>>SY DAH FOLLOW AWK<<<

ha, itu lebih manis a.k.a sweet..heee
tuan blog yg bace pun faham and tak tersentap bace..
atau pun tulis je macam ni..

>>>SY FOLLOWER KE 1000<<<

memadai la tuan blog tahu yg org 2 follow die..
'selalunye' aku akan follow sesape yg follow aku..
yg tak follow aku pun aku follow (xpe x kisah)..
jadi jgn risau dan tulis ayat yg memakse tuan blog a.k.a aku ok..
kang tak jadi nak follow..:)
♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

20 bijik anggur:

harrazdani said...

suka dengan "saya follower yang ??? " tuan blog akan tahu...tp pandai2 la tuan blog nak follow ker tak...tp kalau saya akan follow balik;-)

harrazdani said...

bagi saya siapa yang follow saya adalah kawan2 baik saya...

Wanie said...

harrazdani~ya, sy pun suka tulis macam 2 lagi..:)
jadi sy ni kawan baik awk la? kekeke
thanks for your comment ^^

NiLaM sUhAnA oThMaN said...

hehheh....ya kan??? hurm...

apik pehe said...

hehe..setiap blog kalo apik masok..apik terus tekan follow..pastu komen kt entri...shoutbox tak berapa layan..hehehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh...awe akan follow mereka yang betul2 follow awe..ada orang setakat cakap jerk..tapi kalu blogger tu follower kurang pun awe follow juga..heheh...

Siti Nur Fakhira Masrom said...

saya dah follow awak tuh. sweet lagi. ha ha. seyes. mmg kalau i i akan follow dia balik lah. tal salah tambah kawan kan.

Wanie said...

apik~haha..memang x suke shoutbox eh? ptut smpai ttup hari 2..hehe
bagus2 sume pun die follow =) i like^^

Wanie said...

awe~btol3..kdg2 ckp je follow, siap suruh follow 'back', tp bkn die follow pn..huhu..alergi btol ngan ayat follow back uh..

bagusla support bloggers baru2 ^_^

Wanie said...

siti~hahaha..nasib tak cakap follow me back..kui3..thanks ya..nanti p follow naa..

HonEyBuNNy said...

lepas ila folo...

ila duk diam2 ja...hehe...

xsuka juga paksa2 orang folo...;-)

zimie said...

shoutboz tu senang sebab ada link blog sekali.kadang2 bila 'orang tu' comment, check dekat profile.tak jumpa nama blog.rupanya dia dah hide blog dia.jadi camne nak follow kan?bagi akak, akak suka shoutbox.itu wajib ada dalam setiap blog.my 2 cents opinion ;)

Wanie said...

akak, dulu wanie pn hide link blog dkt profile sbb lepas dah komen msti tnggal link kat shoutbox..tp skang dah x hide sbb stgh org ske tgk dkt profile..

nolyndila said...

hai..sy follow n link awak..
b2b johor :)

diana said...

selalunya akak cakap je..
"dah follow kamu.."
sebabnya akak ni selalu terlepas pandang sapa yang akak follow.
jadi bila bagi tau gitu,
dia boleh paham la yang akak dah follow dia..
hehhe..
ayat tu boleh guna untuk 2 situasi la..
sama ada untuk yang dah follow atau belum follow..
hheheh

Kaizen Shinobi.com said...

dah buang shout box~ ngeh3...

salu kalau pegi blogwalk tinggal komen jeh~ dan kalau dah follow memang tak suh follow balik dan tak gtau~ wahaha

sebab button follow kat blog sendiri pun dah buang~ ahaks~

btw, dah lme follow blog nih~ wahaha... tapi baru berkesempatan nak tinggal komen~ wahaa!

Wanie said...

akak diana~hehe..kalau org 2 paham tp xnak follow kite pn xleh pakse gak kan..x kisah la..janji die tau kite follow die..

kaizen~ya, sy ingat dan kenal kamu..=) rasenye kenal kat gengblogger kot..hehe
thanks ya sudi singgah n komen kat sini..haha..nape nye buang button follow?dh full ke?lalala~

caliph shuriken said...

klau ada org folo sy, sy folo blk.. tu pun klau ada link yg btul.. klau xde susah sikit ar, huh...

Wanie said...

klu xde, mksudnye die xnk d folo..hehehe

Ain Zulaikha said...

ain kalau ain follow ain diam je.. kalau ain rasa nak cakap ain cakap je, kalau ain cakap biasanya kalau orang tu dah 3x suruh ain follow.. hahaha

tapi selalu nya ain ignore je orang yang suh follow balik, sampai dia buat tanda seru hahahha takut wooooo so follow lah balik hahahhaha