Wednesday, May 11, 2011

7 49 days - New Korean Drama

Latest korean drama yang best ak tengok --> 49 days!~
terbaik lah..
setiap Isnin & Selase memang t'pacak t'duduk depan TV..
layan cite ni, takleh miss punye..heee
tapi Isnin lepas t'miss, lektrik takde!damn!!
memang la kalau dekat Astro, leh tengok yg ulangan..
tapi x best ok, suke tengok time tu je..hehe (alasan)

Skang ni dah episod 6, ak layan dari episod 1st lagi..
kalau dekat korea dah berbelas episod kot (kawan la cakap)
takpe, ak sanggup tengok slow-slow..hehe
seminggu dua kali je kat astro..
leh tengok dkt saluran One HD - 393 at 9.10pm - 10.25pm
kalau sehari tengok One HD ni sanggup je kot..hehe
cite korea lain yg tengah tayang skang ni --> three sisters &  



Pelakon utama 49 days:

1) Lee Yo Won sebagai Song Yi Kyung




2) Nam Gyu Ri sebagai Shin Ji Hyun




3) Jo Hyeon Jae sebagai Han Kang



4) Bae Su Bin sebagai Kang Min Ho



5) Jung Il woo sebagai Song Yi Woo (Penjadual)

 



6) Seo Ji Hye sebagai Shin In Jung




Sinopsis Episod 1-6

Ji Hyun anak orang kaya, Min Ho lak tunang Ji Hyun. Konon baik la Min Ho ni. Padahal die nak bolot harta family Ji Hyun. Kawan baik Ji Hyun, In Jung ni pun jahat! Min Ho dan In Jung sebenarnye couple, diorg dah plan nak tipu Ji Hyun untuk dapatkan harta family Ji Hyun. Han Kang lak kawan Ji Hyun mase sekolah, die suke kat Ji Hyun, tapi Ji Hyun xtau. Kesian Ji Hyun, die tak tau planning tunang dan kawan baik die ni selame 2 tahun die berkawan ngan Min Ho. Aku pun tertipu gak ngan Min Ho ni. Ingat baik. Huhuhu

Tinggal bape hari je lagi Ji Hyun dan Min Ho nak kahwin, Ji Hyun accident! Sebelum accident die ade t'nampak tunang dan kawan baik die b'mesra (bukan 18sx) dalam kereta. Lepas accident, die koma! So bermula la cite ni. Hehehe. Muncul 'Penjadual' bagi die mase 49 hari untuk dapatkan air mata 3 orang yg paling sayangkan die, so that die boleh hidup semula. Kalau dalam mase 49 hari die takleh dapatkan 3 orang ni, die akan mati! Tapi air mata tu tak t'masuk from parent die. 'Penjadual' ni bagi die pinjam badan Yi Kyung mase Yi Kyung tido utk dapatkan air mata tu. 

Cane die nak dapat air mata tu? Kena tengok sampai habis baru tau. Hehehe.

Time die pinjam badan Yi Kyung ni la die tau planning jahat tunang dan kawan baik die. Memang best la cite ni. Kalau bace sinopsis ni mesti kurang paham kan? Hahaha. Tengok sendiri baru feel habis ^_^



♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

7 bijik anggur:

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe jarang tgk da..adik minat giler la

chemay said...

wahhh peminta korea eh??
chemay tak berapa minta..
sbb byk sgt cerita nye..
dah tak tau nak tgk yg mane 1..
heheh
:P

Wanie said...

awe~rugi xtgk..:D

chemay~tp x sume cte korea best..fir layan yg best je..and ade pelakon nsem..haha

zimie said...

lama dah tak layan cite korea.dulu masa study dulu, i la paling hebat pasal ni.ekeke.princess hour,meteor garden.drama2 lama ni layan la.

Wanie said...

haha..akak, 2 zman wanie umo belasan tahun lg..lyan gk meteor garden..=)

Lala LanD said...

suka sgt citer nes...baru pas abis tengok episode 18...mmg sronok sgt...cant wait 2 more episode...but really sad the story will end...huhuhu love ji hyun....huhuhu

Wanie said...

lala~dah episod 18?
wow, so advanced..hehe
suke Ji Hyun gak =)