Sunday, September 11, 2011

27 Penginapan di Bangi untuk KONVO

Assalamualaikum..

Lagi sepuluh hari aku akan jejak kaki ke KL, tiket pun tak beli lagi..
malas sebenarnye nak pegi raptai konvo, 
tapi disebabkan jubah last boleh amik 23hb September terpakse gak pegi..
tak adil sungguh untuk orang yang konvo sidang lewat macam aku..huhu
terpakse menyemak menumpang rumah member 5 hari ok! duit pokai ni..hmm
nasib aku dah berubah menjadi seorang yang tak boros..
(pandai berjimat mungkin disebabkan duit takde?haha)
takde baju KHAS, kasut KHAS untuk konvo <-- pakai yg mane ade je :)

Aku dah book penginapan untuk family & aku untuk konvo nanti..
insyaallah akan tido dekat Bangi 26hb September ni..
27hb baru balik Kedah sebabnye skrol takleh amik 26hb <-- malang sekali lagi sbb sidang petang

Hotel Bangi Lanai <-- my father choice..huhu
tak macam hotel, homestay sepatutnye ni..hehe
aku tak berminat pun nak stay kat HOTEL ni sbb mahal la jugak..
ade lagi yang lagi murah & kemudahan lagi best dari hotel ni..
tapi book jugak sebab lagi dekat dengan UKM Bangi..
ade ke patut die caj lebih RM30 untuk tambahan satu bilik air???
siap la aku bukak air semalaman tak tutup..hahahaha

Ni cadangan penginapan yang aku suggest untuk korang yang nak bermalam kat Bangi/Kajang:
1) Homestay Sri Raya <-- kat Kajang, 10KM to UKM (nak yag ni..huhu)
2) Homestay Sri Warisan <-- rasenye dekat je dengan UKM

RM180 untuk 2 bilik tidur, 2 bilik air, ruang tamu, dapur <-- mahal tak??

♥ Thanks for reading!~ Have a nice day ^_^ ♥

27 bijik anggur:

Lea IsNaw! said...

rm180
dh murah dh tu
ade dua bilik tidur
ok la tu

x sabar nak konvo jugak

hehe

cunndaa said...

kenapa tak duduk dalam UKM, rm80 je 1 hari utk satu bilik..bilik tu besar jugak rasanya, boleh la muat 1 family, dekat dengan dectar..

shida'R said...

sbuk berkonvo la nih hehee ^_^

Tengku Puteri said...

Selamat berkonvo wanie! heee

Lynn said...

hah.!! samelah kita..!! Lin malas betul nak g konvo..feww~..!!

Konvokesyen ke konvo eksyen?

Cik Azizah said...

area KL laling semuanya mahal. tp rasa jijah ok je tu. masa jijah g KK raya aritu harga mcmni gak..huhuhu

visitme@FaTiN cOrNeR said...

waa...seronoknya..kak wanie dh nk konvo da..huhu..

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

slmt berkonvo wanie! ;)

Bro ahmad said...

selamat berkonvo wanie..semoga sukses happy selalu...:)

muhamad hanif said...

kalau nak join ok ?


ALLALALALALALAL.

Mrs.Yie said...

bilik dua je??agak mahal jugak la tu..kawan akak punya homestay kat ganu ni ada 4 bilik cuma 170 je..

merahitujambu said...

jgn laa malas2 ok..g raptai cpt..

✿cik tempe✿ said...

kak wanie, akak saya pon konvo ukm..xde tempat penginapan lagi..huhuhuhuhu..

ArulchelseA said...

banyk hotel murah kat kajang tu.. sebelah bank rhb kajang tu ada hotel murah.. kih kih kih

anamizu said...

ok dah tu wanie..
utk bg mak abah selesa..hehe
selamat berkonvo wanie! =)

caliph shuriken said...

selamat berkonvo ^^

Gadis said...

rasenyer dh ok dh tu...2 bilik 2 bilik air 180..

en tunang sewa homestay utk majlis bertandang kat klang sehari rm350 tau sehari...

huhuhu...

najihah sahami said...

oh..dah ok kot wanie. heheh..selamat berkonvo ye wanie. bestnyaaa konvo!!

Asyila Zainuddin said...

akak, nanti singgah kajai ye kak.. hehehehe..

iMBobo said...

laa knape x duduk dgn junior je?sewa kat kolej ukm ke?

aisya said...

masa family dtg melawat sy kat ukm hari tu, diorg stay kat lanai hotel ni la.. bapa cakap mcm x ok la..

Wanie said...

cunndaa, xtau lak leh duduk ngan family yg dlm UKM tu..x bape nak tau, xpela hrap2 selesa tempat ni..hehe

Ezad Skytech said...

selamat berkonvo...heee~

Wanie said...

bobo~sebab sekali ngan family..dulu bukan UKM bangi so x kenal sape2 pun dlm ukm bangi tu kecuali blogger..hehe

Wanie said...

aisya ~ la yeke?huhu..tgk p mcm x bape nak best kot..tp dh byar deposit, duduk je la..hehe

Miz Novexx said...

wanie!!! selamat berkonvo...
asal tak sewa bilik kat ukm je, kan senang... dekat pulak tu ;)

Danial Razak said...

oooo..ukm ker..ukmkl eyh..

selamat berkonvo nanti..
tak sabar pulak rasanya nak konvo..haha.=)